Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rauls Blumfelds Beļģijas čempionātā izcīna 12. vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Rauls Blumfelds Beļģijas čempionātā izcīna 12. vietu
Publicitātes foto

Svētdien, 26. februārī, smilšainajā Lommelas trasē, Beļģijā, notiekošajās sacensībās Latvijas motosportists Rauls Blumfelds ieņēma 12. vietu 250 cc klases konkurencē.

Pirmajā braucienā jau otrajā līkumā Blumfelds krita un brauciens bija jāturpina no pēdējās vietas, taču sportists brauciena laikā spēja pakāpties līdz pat 13. pozīcijai.

Arī otrajā braucienā nepadevās starts un Raulam brauciens bija jāsāk no beigām. Izdevās apdzīt vairākus konkurentus un finišu sasniegt 10. vietā.

Divu braucienu summā Rauls Blumfelds (KTM Motofavorīts) šajās sacensībās izcīnīja 12. vietu trīsdesmit motobraucēju konkurencē. Uzvaru izcīnīja Kamdens Maklelans, otrais palika Boriss Blankens, savukārt bronzas medaļu izcīnīja Sāds Soulimani. Kārļa Alberta Reišuļa kluba biedrs, pērnā gada pasaules čempions 125cc klasē Ivano Van Erps izcīnīja 6.vietu.

“Divus mēnešus pavadīju Spānijā, kur notika treniņnometne pie brāļiem Justiem. Intensīvi trenējāmies braukt pa cietajām trasēm. Mērķis šogad ir braukt Eiropas čempionātu. Pirmais posms ir Sardīnijā, līdz ar to nācās pārcelties no Spānijas uz Nīderlandi, lai varētu trenēties braukt pa smilšu trasēm. Bija iespēja startēt Beļģijas čempionātā, kas notika Lommelā, kas ir ļoti smilšaina trase, jo nospriedām ar treneri, ka tas būtu labs treniņš pirms Sardīnijas. Ja neskatās, ka traumas dēļ sacensībās nebiju piedalījies deviņus mēnešus, gāja diezgan labi. Bija neliels satraukums, bet neskatoties uz to parādīju salīdzinoši labu rezultātu,” pēc sacensībām savu sniegumu vērtēja Rauls Blumfelds.

Sportists apliecināja, ka galvenais akcents šosezon tiks likts uz starptautiskajām sacensībām, un tā kā šogad vairāki Latvijas čempionāta posmi pārklājas ar citām sacensībām, Blumfelds Latvijā startēs tikai tad, ja nebūs jābūt ārzemēs.

“Tagad kādu laiku vēl pavadīšu Nīderlandē, kā arī piedalīšos dažās sacensībās šeit, smilšainajās trasēs, lai maksimāli sagatavotos Eiropas čempionātam Sardīnijā. Noteikti piedalīšos arī Latvijas čempionāta posmos, taču tā kā vairāki no tiem sakrīt ar citām sacensībām, Latvijā startēšu retāk.”

Izmantotie resursi:
lamsf.lv