Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Mārtiņš Reišulis ADAC posmā Vācijā izcīna ceturto vietu

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Jānis Mārtiņš Reišulis ADAC posmā Vācijā izcīna ceturto vietu
Jānis Mārtiņš Reišulis ''ADAC MX Masters'' sacīkstēs Vācijā. Foto: ADAC, lamsf.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē divu dienu garumā Holcgerlingenas mototrasē Vācijā norisinājās ''ADAC MX Masters'' pirmspēdējā posma sacensības, kurās piedalījās vairāki piloti no Latvijas. Augstvērtīgāko rezultātu no latviešiem uzrādīja Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Jānis Mārtiņš Reišulis, kurš 125 kubikcentimetru klasē izcīnīja ceturto vietu.

Pirmajā dienā notika kvalifikācija braucieni un pirmie braucieni MX85, MX125 un MX250 un MX450 klasēs, savukārt, otrajā dienā tika aizvadīti otrie un trešie braucieni.

125 kubikcentimetru klases kvalifikācijā Jānis Mārtiņš Reišulis uzrādīja absolūti ātrāko apļa laiku, Roberts Lūsis (Motokurzeme) ierindojās 13. vietā, bet Martins Platkēvičs (MX Moduls) finišēja 22. pozīcijā.

Pirmais brauciens diezgan neveiksmīgi iesākās Jānim Mārtiņam Reišulim, kurš no starta izbrauca kā desmitais, bet līdz finišam spēja pakāpties uz trešo vietu. Lūsis šo braucienu noslēdza desmitajā pozīcijā, bet Platkēvičs uzrādīja 26. rezultātu.

Nākamajā dienā uz otrajiem braucieniem organizatori bija pamatīgi salaistījuši trasi, to pārvēršot dubļu vannā. Vairāki sportisti atteicās stāties pie starta, baidoties šādos apstākļos satraumēties. Bažas bija arī par J. Reišuļa dalību šajos braucienos, jo iepriekšējā dienā sportists jutās slikti un viņam bija augsta temperatūra, taču sportists pieņēma lēmumu turpināt dalību sacensībās. Arī otrajā braucienā no latviešiem ātrākais sportists trasē bija Jānis Reišulis, kurš brauciena vidū krita un izcīnīja desmito vietu. Tūdaļ aiz viņa 11. pozīcijā finišu sasniedza Lūsis, bet Platkēvičam 19. vieta.

Trešajā braucienā Reišulim otrā vieta, Lūsim - devītā, bet Platkēvičs finišā iebrauca 16. pozīcijā. Trīs braucienu summā savāktie punkti Jānim Mārtiņam Reišulim palīdzēja izcīnīt ceturto vietu, Roberts Lūsis izcīnīja astoto pozīciju, bet Martins Platkēvičs uzrādīja 23. labāko rezultātu.

250 kubikcentimetru ieskaitē Latviju pārstāvēja tikai viens braucējs - Edvards Bidzāns no Mārupes AMK ''Bieriņi''. Viņš pirmajā braucienā finišēja 15. vietā, bet otrajā braucienā 21. pozīcijā, savukārt, trešo noslēdza kā 17. pilots, kas trīs braucienu summā Bidzānam šajā posmā nodrošināja 19. vietu 40 sportistu konkurencē.

Arī 85 kubikcentimetru klasē Latvijai bija divu sportistu pārstāvniecība. Raivo Laicāns (AMK ''Bieriņi'') trīs braucienu summā 41 braucēja konkurencē izcīnīja augsto 12. vietu, bet Ralfs Spila (Rodeo MX) ierindojās 32. pozīcijā.

Nākamie starti Reišulim, Bidzānam, Lūsim, Platkēvičam, Spilam un Laicānam paredzēti jau 18. septembrī, kad Cēsīs pulcēsies Baltijas spēcīgākie motokrosa braucēji, lai sadalītu pēdējos punktus apvienotajā Latvijas un Baltijas čempionāta noslēdzošajā posmā.

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/janis-martins-...