Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvija cer uz "zeltu" Junioru motokrosa pasaules čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvija cer uz "zeltu" Junioru motokrosa pasaules čempionātā
Pašreizējais pasaules čempions Pauls Jonass
Foto: motokross.lv

Jau šajā nedēļas nogalē, 9.un 10.augustā Beļģijā norisināsies vienas no lielākajām, sīvākajām un gaidītākajām cīņām motokrosā jauniešu klasēs. Divu dienu garumā vienā trasē tiksies pasaules spēcīgākie jaunie motokrosa braucēji, tostarp mūsu Kristiāns Freimanis, Rainers Žuks, Ralfs-Edgars Ozoliņš, Artjoms Trofimovs, Kristers Drevinskis, Ingars Asma un Tomass Šileika. Pateicoties Paula Jonasa sniegumam pērn, Latvija var lepoties ar pašreizējo pasaules čempionu 125cm3 klasē, tādēļ ceram, ka kāds no mūsu sportistiem triumfēs arī šogad.

Pērn Čehijā notiekošajā Pasaules Junioru čempionātā triumfēja mūsu talantīgais Pauls Jonass, kļūstot par pašreizējo pasaules čempionu un spēcīgāko braucēju 125cm3 klasē – notikums ar kuru lepojās visa Latvija. Jau šodien, vien gadu vēlāk 17 gadu vecumā Pauls iegāja vēsturē kā vienīgais latvietis, kurš parakstījis līgumu ar KTM rūpnīcas komandu, nonākot pasaules motokrosa elites aprindās un konkurējot ar pasaules spēcīgākajiem braucējiem – sasniegums, kas virzīts soli pa solim. Tādēļ ceram, ka arī šogad Latvijas braucējiem izdosies uz Latviju atvest zelta medaļu un saglabāt pasaules čempiona vārdu.

Arī šogad Latviju pārstāvēs daudzi spēcīgi sportisti, kuri līdz šim pieredzi papildinājuši gan Latvijā, gan ārzemēs. Vēl nesen Somijā notiekošajā Eiropas čempionātā EMX85 klasē negurstoši cīnījās Rainers Žuks ("Motosports RT";) un Ralfs-Edgars Ozoliņš ("Motosports RT" ), bet EMX65 klasē lieliskus rezultātus uzrādīja jaunais talants Kristiāns Freimanis (Motosports RT), kopvērtējumā 37 braucēju kokurencē izcīnot augsto 5.vietu. Taču arī pārējie šo klašu sportisti – 85cm klasē Ralfu-Edgaru Ozoliņu ("Motosports RT" ), Artjomu Trofimovu ("CAMK Latgale" ) ir pārliecinoši konkurenti ne tikai latviešiem, bet arī ārzemju braucējiem.

Lielas cerības tiek liktas arī uz 125cm3 klases braucējiem, lai Latvijas sportistiem izdotos noturēt čempionu titulu šajā spēcīgajā klasē. Šo klasi pārstāvēs spēcīgais Kristers Drevinskis ("Rodeo motoklubs" ), Ingars Asma ("GK MX Team" ) un Tomass Šileika ("K. Serģa motoklubs" ). Lai gan labus rezultātus uzrāda visi trīs sportisti, liels potenciāls noteikti ir Tomasam Šileikam, Eiropas čempionāta EMX125 klasē vairakkārt kāpjot uz goda pjedestāla un sezonas noslēgumā kopvērtējumā ieņemot augsto 5.vietu. Sportists arī Latvijas čempionātos parādīja, ka viņa konkurentiem ir grūti turēt līdzi jaunajam talantam. Tādēļ mūsu sportistiem ir visas iespējas pārņemt Paula titulu.

Jau iepriekš informējām, ka konkurence solās būs visnotaļ liela. Klases pārstāvēs ievērojams skaits sportistu - 65cm3 klasē kopā startēs 81 dalībnieks, bet 85cm3 un 125cm3 katrā klasē pie starta barjeras stāsies 104 braucēji, kuru mērķis ir kāpt uz goda pjedestāla. Konkurentu vidū būs daudzi pieredzes bagāti jaunieši, tostarp pašreizējie Eiropas čempionāta līderi - 125cm3 klasē Deivijs Pūtjess (Davy Pootjes), 85cm3 klasē Jago Gērtss (Jago Geerts) un 65cm3 klasē Ņikita Kučerovs (Nikita Kucherov), kā arī Amerikas vadošie sportisti.

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija

     [+] [-]

, 2014-08-08 14:32, pirms 10 gadiem
Visu cieņu raksta autoram un optimismam šajā rakstā, taču cempiona tituls šajā gadā būtu viens no lielākajiem brīnumiem motokrosā, ja ne pats lielākais. Ja nu vienīgi VISAS zvaigznes labvēlīgi sarindojas ap Šileikas sniegumu, tad....... . Bet redzot ne visai drošo braukšanu Beļģijā - Lommeles trasē, un atkal Beļģija, un pat konkurenti no eiropas ir ļoti spēcīgi, kur nu vēl pārejā pasaule, tad optimismam ir visai nereāls pamats. Bet turēsim īkšķus, un lai mūsu zēniem veicas, būsim kopā ar viņiem gan trasē gan domās.