Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ar 208 sportistu dalību aizvadīts Alojas motokross jauniešu un pieaugušo klasēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar 208 sportistu dalību aizvadīts Alojas motokross jauniešu un pieaugušo klasēs
Foto: Māris Stiprais

Sestdien, 29. jūnijā, Alojā, "Jaunzemnieku" mototrasē notika Latvijas kausa trešais posms motokrosā. Kopā gan jauniešu, gan pieaugušo klasēs uz starta stājās 208 dalībnieki.

Šajā posmā piedalījās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Laba konkurence un sīvas cīņas risinājās visās klasēs. Kopumā pasākums izdevies labs un sportisti mājās devās ar pozitīvām emocijām.

MX30+ klasē pirmo vietu izcīnīja Mārtiņš Marķitāns (“SG ACTION Ozolniki”), otrajā vietā Raivis Eikmanis (“Rambas R”), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Rolands Serģis (“True MX”).

Sarunā ar MX30+ klases uzvarētāju Mārtiņu Marķitānu (“SG ACTION Ozolniki”), viņš pastāstīja, ka Alojā trase patika un tā bija sagatavota perfekta. “Vienmēr iebraucot tās teritorijā, redzu, ka tā ir sagatavota augstā līmenī. Tajā vēl ir veikti dažādi uzlabojumi. Zināju arī par jaunierīkoto starta režģi. Protams, bija neliels satraukums, kā no tā būs startēt, bet ļoti patika,” stāsta sportists. Kvalifikācijā Mārtiņš Marķitāns uzrādīju 7. apļa laiku, bet pēdējā aplī piedzīvoja smagu kritienu, kura rezultātā tika bojāts motocikls. “Līdz pirmā brauciena startam viss tika salabotas. Pirmajā braucienā bija mazas ķibeles, kur startā stājos no pēdējās pozīcijas, kad visi jau bija pie barjeras. Izdevās labs starts, biju pa vidu. Pa trasi braucu uzmanīgi, jo bija mērķis saglabāt maksimāli punktus lielajam kopvērtējumam. Tas izdevās. Galvenais konkurents kļūdījās, apsteidzu un finišēju otrajā pozīcijā. Otrajā braucienā izdevās lielisks starts, veiksmīgi un nobraucu bez kritieniem, savā 30+ klasē finišēju pirmais. Režģis patīk, visiem starta apstākļi vienādi, līdz ar to varēja arī startā redzēt, ka visi brauca kopā. Trases saimnieks bija parūpējies. Ar nepacietību gaidu Latvijas čempionāta posmu, kurā startēšu Open 250 klasē,” tā Mārtiņš Marķitāns.

Sacensību organizators un MX55+ klases ceturtās vietas ieguvējs Māris Miezītis (“MK Aloja”) pastāstīja, ka sacensības izdevās ļoti labas. Paveicās ar laikapstākļiem, tie bija, kā radīti labām sacensībām. Māris Miezītis ne tikai organizēja posmu, bet arī pats stājās pie starta barjeras. Pirmajā braucienā viņš ierindojās otrajā vietā, bet otrajā – ceturtais. “Otrajā braucienā jau vairs nejaudāju, pietrūka fiziskā spēka. Braucās labi. Kopvērtējumā ieguvu cetruto vietu. Kopumā viss ļoti labi. Mūsu kluba MX Iesācēji klasē Keits Kalvāns kopvērtējumā ieguva otro vietu. Ļoti labi aizvadītas sacensības.”

Latvijas kausa trešā posma TOP3:

MX Iesācēji klasē:
1. Dominiks Lejnieks (“MX Bauska”)
2. Keits Kalvāns (“MK Aloja”)
3. Ralfs Trods (“Kalsnava MB”)

MX15+ klasē:
1. Kārlis Bitītis (privāti)
2. Gabriels Golturenko (“MX Druvas”)
3. Didzis Putilovs (“VV Moto Racing Team”)

MX30+ klasē:
1. Mārtiņš Marķitāns (“SG ACTION Ozolniki”)
2. Raivis Eikmanis (“Rambas R”)
3. Rolands Serģis (“True MX”)

MX40+ klasē:
1. Jurģis Žukas (“Saldus motoklubs”)
2. Agris Jauntēvs (“DAKO Ziemeļvidzeme”)
3. Jānis Gražulis (“MK ASB”)

MX45+ klasē:
1. Intars Lesnieks (“VV Moto Racing Team”)
2. Mārtiņš Brikšis (“Rodeo MX”)
3. Indars Brikmanis (“Saldus motoklubs”)

MX50+ klasē:
1. Leons Kozlovskis (“MX Ādaži”)
2. Andis Spila (“VV Moto Racing Team”)
3. Intars Janbergs (“Saldus motoklubs”)

MX55+ klasē:
1. Didzis Romanovs (“VV Moto Racing Team”)
2. Egidijus Maciūnas (Lietuva)
3. Rinats Hakimjanovs (“Camk Latgale”)

Q Iesācēji klasē:
1. Marko Dadzis (privāti)
2. Edgars Lācis (“”MX Saldus”)
3. Roberts Safranovičs (privāti)

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/events...

Latvijas kausa ceturtais posms norisināsies 17. augustā Stelpē, “Pīlādžu mototrasē”.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)