Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lielbāržu ekipāžai neveiksmīgs pasaules čempionāta posms Beļģijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lielbāržu ekipāžai neveiksmīgs pasaules čempionāta posms Beļģijā
Brāļu Lielbāržu ekipāža. Foto: WSC

Ar diviem neveiksmīgiem braucieniem un 19. vietu blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta sesto posmu Beļģijā noslēgusi Daniela Lielbārža un Bruno Lielbārža ekipāža. Rezultātā arī sezonas kopvērtējumā latviešu sportisti atkāpušies uz otro pozīciju.

Sestdien Lielbāržu ekipāža svinēja uzvaru A grupas kvalifikācijas sacensībās, taču finālbraucieni Lommelas trasē izvērsās pagalam neveiksmīgi. Lai gan brāļiem pietika ātruma, lai cīnītos par pjedestālu, abās sacīkstēs pievīla motocikls.

Pirmajā braucienā Lielbāržu duets sākotnēji sacentās pirmajā trijniekā. Diemžēl divus apļus pirms finiša motocikls apstājās, iedarbināt to izdevās tikai pēc kāda laika un finišs sasniegts 13. vietā.

Arī otrā brauciena sākumā Lielbārži bija labās pozīcijās un iesaistījās cīņās. Pēc tam sekoja kritiens. Dažus apļus pirms finiša motociklam radās tehniskas ķibeles un līdz galam aizbraukt neizdevās.

Atgriežoties pasaules čempionātā uz šo posmu, pirmajā braucienā uzvaru svinēja pieckārtējais čempions Etjēns Bakss ar līdzbraucēju Robiju Baksu. Pēc 12 sekundēm finišēja Marvins Vanlušens/Glens Jensenss, bet 14 sekundes atpalika Koens Hermanss/Bens van den Bogārts.

Vanlušena ekipāžai izdevās uzvarēt otrajā braucienā, šoreiz Bakss piekāpās par nepilnām trim sekundēm. Trešajā vietā Brets Vilkinsons/Džo Millards.

Summā uzvaru svinēja Vanlušens, bet ar tādu pašu punktu skaitu otro vietu ieņēma Bakss. Trešie šoreiz summā bija Tims Prummers/Rodolfs Lebretons, kas braucienos ierindojās piektajā un ceturtajā pozīcijā.

Divu braucienu summā Daniels un Bruno Lielbārži palika 19. vietā ar šajā posmā izcīnītiem astoņiem punktiem. Tikmēr kopvērtējumā tagad priekšā nonākusi Vanlušena ekipāža, kurai mūsu sportisti zaudē 16 punktus. Trešajā vietā Koenss, kam par 25 punktiem mazāk.

Pēc divām nedēļām, 13. un 14. jūlijā, pasaules čempionāta sezona turpināsies ar septīto posmu Francijā, Ifendikas trasē.

1. brauciens:

2. brauciens:

Posma kopvērtējums:

Sezonas kopvērtējums:

  -1 [+] [-]

, 2024-06-30 19:50, aizvakar
Skatos, ka arī labākais apļa laiks abos braucienos diezgan sūdīgs (priekš PČ līderiem). Cerams, ka vienkārši neveiksmīgs posms, nevis jaunas tendences.

     [+] [-]

, 2024-06-30 20:01, aizvakar
Damokla_zobens_23 rakstīja: Skatos, ka arī labākais apļa laiks abos braucienos diezgan sūdīgs (priekš PČ līderiem). Cerams, ka vienkārši neveiksmīgs posms, nevis jaunas tendences.
Toties qualī ja var ticēt cipariem biha aizdomīgi labāks laiks (-5sec.)🤔

  +4 [+] [-]

, 2024-06-30 20:54, aizvakar
Labi, ka Bakss brauca, atņemdams Lielbāržu konkurentiem pāris punktiņus.

     [+] [-]

, 2024-07-01 04:29, vakar
Ari slikts rezultats ir laba pieredze,turam ikskus

     [+] [-]

, 2024-07-01 11:30, vakar
Tāds ir motokross