Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Ja komanda nebūtu pieļāvusi kļūdas, es varētu konkurēt ar Verstapenu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Ja komanda nebūtu pieļāvusi kļūdas, es varētu konkurēt ar Verstapenu"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Toto Volfs atzinis, ka Holandes GP sacīkstē visa "Mercedes" komanda, ieskaitot viņu pašu, pieņēma nepareizus stratēģiskos lēmumus, līdz ar ko rezultāti bija daudz zemāki nekā varēja būt. Lūiss Hamiltons pat uzskata, ka ātruma ziņā varēja sastādīt Maksam Verstapenam konkurenci cīņā par uzvaru.

Volfs: "Kļūdījāmies visi, arī es"

Kad pirmajā aplī sākās lietus, abi "Mercedes" piloti kavējās ar iebraukšanu boksos pēc vidēji slapjā laika riepām un drīz vien zaudēja pozīcijas. Hamiltons beigās spēja aizcīnīties līdz sestajai vietai, pēdējos apļos tomēr nespējot apdzīt acīm redzami lēnāko Karlosu Saincu. Džordža Rasela cerības uz punktiem pazuda pēc sadursmes ar Lando Norisu, kā rezultātā ar cauru riepu nācās veikt vēl vienu pitstopu un finišs tika sasniegts pēdējā, 17. vietā.

"Mēs pārskatīsim notikušo, bet šādas situācijas nekad nav vienas personas vai vienas nodaļas vaina," pēc sacīkstes teica "Mercedes" boss. "Tā ir komunikācija starp braucējiem un boksos strādājošajiem, stratēģiem, un mēs visi kopā pieņēmam lēmumus. Šoreiz visi absolūti nokļūdījāmies, ieskaitot mani. Es labāk izvēlos labu sacīkšu tempu, ātru mašīnu un šādu viduvēju rezultātu, pat tad, ja tas ir sāpīgi. Sacensību beigās ar vidēji slapjā laika riepām varējām redzēt, ka Džordžs brauc Verstapena tempā, bet Lūisam bija ļoti labs ātrums aiz Sainca. Mēs būtu varējuši atrasties daudz augstāk, tomēr ir rūgtuma piegarša, jo rezultāts ir patiešām slikts. Tas varēja būt labs, bet tam šobrīd vairs nav nozīmes."

Hamiltons: "Es būtu varējis cīnīties ar Verstapenu"

Hamiltons kvalifikācijā nespēja iekļūt trešajā kārtā, bet sacīkstē viņa mašīnas ātrums bija labs. Nepareizas stratēģijas dēļ gan vienubrīd septiņkārtējais F1 čempions bija nonācis pat pēdējā pozīcijā, tomēr beigās finišēja punktos. Viņa sajūtas liecina, ka ar Holandes GP parādīto ātrumu būtu pieticis, lai varētu cīnīties par uzvaru, taču tikai pie sekmīgas stratēģijas.

"Kad sākās lietus, mēs, kā komanda, pieņēmām nepareizus lēmumus," saka Hamiltons. "Tas bija komandas lēmums, un mēs par to samaksājām. Biju nokļuvis pēdējā vietā, pēc kā vienkārši galvu nepacēlis dzinos pakaļ pārējiem. Ar ātrumu biju apmierināts. Man izdevās apdzīt Norisa "McLaren" trasē, kur to izdarīt nav viegli, un sacīkstes beigās biju ātrāks par Saincu, vien vajadzēja DRS, lai viņu apdzītu. Ja būtu pieņemti pareizie stratēģiskie lēmumi, ar šo tempu šādos apstākļos būtu pieticis, lai konkurētu uz pirmajām divām pozīcijām. Godīgi sakot, mēs būtu spējuši mest izaicinājumu Verstapenam. Sevišķi, kad trase atkal kļuva sausa, jo ātruma ziņā daudz neatpalikām. Nesaku, ka mēs būtu viņu pārspējuši, bet ir jauki domāt šajā virzienā."

Rasels: "Jāizpēta, kāpēc citi brauca boksos, bet ne mēs"

Arī Rasels uzskata, ka daudz kas tika izdarīts aplami: "Sacīkste mums bija galā vēl pirms tā sākās. Informācija, ko saņēmām par laikapstākļiem bija pilnīgi nepareiza. Mēs paredzējām, ka lietus ilgs vien pāris minūtes, bet bija daudz ilgāks. Žēl, jo pjedestāls būtu bijis faktiski rokā. Vēlāk izdevās atgūt pozīcijas, bet tad nepaveicās, jo notika sadursme ar Lando. Tas bija vienkārši sacīkšu negadījums. Komandai šis viss jāpārskata, jo mēs tik ļoti nokļūdījāmies ar laika prognozi. Tam nebija sakara ar braukšanu vai inženierijas pusi, vienkārši nepareiza laikapstākļu interpretācija, kas izbojāja visu sacīksti. Jāizpēta, kas notika un, kāpēc citi izlēma doties boksos, kāda savādāka informācija viņiem bija, bet mums nebija, lai vairs tādas kļūdas neatkārtotos. Komanda man teica, ka līs divas minūtes, kuras es būtu izturējis, bet nokrišņi tikai pastiprinājās un lija desmit minūtes. Šī bija mūsu visu kopīgā kļūda."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs