Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: ''2023. gads ir mana labākā F1 sezona līdzās 2012. gadam, kad zaudēju titulu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Alonso: ''2023. gads ir mana labākā F1 sezona līdzās 2012. gadam, kad zaudēju titulu''
Fernando Alonso. Foto: Aston Martin Racing

Spāņu autosportists Fernando Alonso uzskata, ka 2023. gada sezona ar ''Aston Martin'' bija viņa labākais gads ''Formula 1'', kas bija līdzvērtīgs 2012. gada sezonai ar ''Ferrari'', kurā viņš toreiz tikai nedaudz piekāpās ''Red Bull'' pārstāvim Sebastjanam Fetelam.

Alonso šogad F1 kopvērtējumā izcīnīja 4.vietu, finišējot priekšā Šarlam Leklēram un Lando Norisam. Alonso sezonu iesāka lieliski, kur pirmajās astoņās sacīkstēs viņš sešās spēja kāpt uz goda pjedestāla. Un, lai gan sezonas turpinājumā ''Aston Martin'' komandas braucējam kļuva grūtāk, viņš joprojām atrada veidus, lai izceltos, tostarp aizraujošā pēdējā apļa cīņā ar Serhio Peresu, kas viņam deva astoto un pēdējo pjedestālu šosezon (Brazīlijā).

42 gadus vecais autosportists uzskata, ka viņa 2023. gada sniegums ir līdzvērtīgs 2012. gada sniegumam, kas ir viņa labākais gads F1, neskatoties uz to, ka viņš sezonas izšķirošajā sacīkstē Brazīlijā, braucot ar ''Ferrari'', nespēja konkurēt ar Fetela ''Red Bull'', zaudēja titulu par trim punktiem.

"Esmu apmierināts ar šīs sezonas personīgo sniegumu. Domāju, ka kopā ar 2012. gadu šī ir mana labākā sezona braukšanas ziņā. Biju apmierināts ar visu - motivēts, biju labā formā, kā arī reizēm braucu sarežģītos apstākļos," iesāk Fernando Alonso.

Uz jautājumu par gada labākajiem posmiem, viņš atbildēja: "Bahreina, Monako, Kanāda, Monca un Brazīlija būtu mans gada labāko Top 5. Un Moncu es ieliku speciāli, lai arī izcīnīju tikai devīto vietau. Jā, neizcīnīju pjedestālu un tas nebija nekas tāds, ko cilvēki atcerēsies, bet, iespējams, mums Moncā bija lēnākā formula vai otra lēnākā, un būt punktos bija viena no tām nedēļas nogalēm, kad viss bija ļoti labi."

Alonso uzskata, ka viņa jaunās komandas mežonīgās svinības par katru viņa izcīnīto pjedestālu bija lipīgas, un viņš uzskata, ka ir svarīgi, lai šis gars komandu pārņemtu arī nākamgad. ''Man tās svinības bija arī agrāk, bet domāju, ka komandai tas varbūt bija vairāk kā jaunums. Viņiem bija pāris labi rezultāti arī iepriekš, bet regulāri atrasties uz goda pjedestāla vai cīnīties augstākajā līmenī daudziem no viņiem tas bija jaunums.''

''Domāju, ka viņiem tas patika vairāk nekā citām komandām. Šo enerģiju bija ļoti patīkami vērot. Mēs katru rezultātu svinam kā uzvaru, un šo enerģiju ir svarīgi saglabāt arī nākamajam gadam."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...