Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs triumfē Lasvegasas GP kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs triumfē Lasvegasas GP kvalifikācijā
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

Ar "Ferrari" komandas izcīnītu dubultuzvaru Lasvegasā noslēgušies F1 pasaules čempionāta priekšpēdējā posma kvalifikācijas braucieni. Uzvaru guva Šarls Leklērs, aiz kura ierindojās desmit starta vietu sodu saņēmušais Karloss Sainss. Trešais bija Makss Verstapens, kurš rīt sacensības sāks no pirmās rindas.

Q1:

Tālāk par pirmo kārtu neizdevās tikt "McLaren" komandai, kas pēdējā laikā sevi bija pierādījusi kā otrā spēcīgākā vienība F1 čempionātā. Lando Noriss ierindojās 16. vietā, kamēr Oskars Piastri bija tikai deviņpadsmitais. Tāpat nākamajā sesijā dalība bija liegta Estebanam Okonam, Guanju Žou un Juki Cunodam. Jāpiebilst, ka Okonam trasē patraucēja Makss Verstapens, abi nebija tālu no sadursmes, un pa radio dusmojās viens par otra manevriem. Okons nodēvēja Verstapenu par "jukušu", kamēr "Red Bull" pilots "Alpine" braucēju nosauca par "idiotu". Ātrākie bija "Ferrari" pārstāvji Leklērs un Sainss, bet trešo vietu ieņēma Džordžs Rasels.

Q2:

Otrajā kvalifikācijas kārtā cīņu pabeidza Luiss Hamiltons un Serhio Peress, kurus no vadošā desmitnieka šķīra pavisam nedaudz. "Mercedes" pilotam pietrūka 0.028 sekundes, bet "Red Bull" pilots ierindojās 0.046 sekundes aiz "Top 10". Tāpat tālāk netika Niko Hilkenbergs, Lenss Strols un Daniels Rikjardo, bet trīs ātrākie atkal bija Leklērs, Saincs un Rasels.

Q3:

Noslēdzoties pirmajiem lidojošajiem apļiem trešajā kārtā, atkal līderi bija "Ferrari" braucēji. Leklērs sasniedza laiku 1:33.021, par nieka 0.022 sekundēm pārspējot Sainsu, kamēr trešais tobrīd bija Verstapens, 0.083 sekundes aiz līdera. Nākamie sekoja Fernando Alonso, Rasels un Pjērs Gaslī.

Otrajā mēģinājumā Verstapens savu rezultātu neuzlaboja, kamēr Leklērs apli veica vēl ātrāk - 1:32.726. Arī Sainss spēja būt ātrāks nekā iepriekš, bet piekāpās komandas biedram par 0.044 sekundēm. Tā kā viņam desmit starta vietu sods, jāstartē būs no otrā desmitnieka. Verstapens tikmēr stāsies blakus Leklēram pirmajā starta rindā.

Aiz vadošā trijnieka kvalifikāciju pabeidza Rasels, kuram sekoja Gaslī un trešajā treniņā avarējušais Alekss Albons. Ar septīto vietu pārsteidza mājinieks Logans Sardžents, bet pirmo desmitnieku noslēdza Valteri Botass, Kevins Magnusens un Alonso.

Sacensību sākums Lasvegasas ielu trasē svētdien jau plkst. 8:00 no rīta pēc Latvijas laika.

Lasvegasas GP kvalifikācija:

Starta kārtība:

     [+] [-]

, 2023-11-18 15:41, pirms 5 mēnešiem
ceru ka Sainss vinnēs