Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens saņem brīdinājumu par riteņu izspolēšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens saņem brīdinājumu par riteņu izspolēšanu
Makss Verstapens. Foto: Twitter.com/Max33Verstappen

"Formula 1" posmā izcīnīto uzvaru Makss Verstapens svētdien atzīmēja ar riteņu izspolēšanu uzreiz pēc finiša līnijas šķērsošanas, par šo šķietami nevainīgo darbību saņemot brīdinājumu no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA). Ja "Red Bull" pilots kaut ko tādu vēlreiz atkārtos, viņam draudēs sods.

Verstapens dominēja Štīrijas "Grand Prix" izcīņā, kas notika viņa pārstāvētās komandas māju trasē "Red Bull Ring", gūstot ceturto uzvaru šosezon un palielinot savu pārsvaru sezonas kopvērtējumā pār sekotājiem. Nodrošinājis uzvaru, viņš strauji piebremzēja, pietuvojās boksu celiņu norobežojošajai sienai, bet pēc tam veica riteņu izspolēšanu, atstājot uz asfalta gumijas atliekas.

Lai gan pagātnē pēc labu rezultātu sasniegšanas F1 piloti pat mēdza "griezt saulītes", mūsdienās drošības noteikumi ir tik strikti, ka tas vairs netiek pieļauts. F1 sacīkšu direktors Maikls Masi skaidro, ka Verstapens savas darbības veica vietā, kur citi pilnā ātrumā netālu no viņa tuvojās finiša līnijai, līdz ar to, ja kaut kas nesanāktu kā plānots, varētu notikt negadījums.

"Mēs to izskatījām, tiklīdz tas notika," stāsta Masi. "Situācija nebija ideāla, tādēļ es nekavējoties veicu pārrunas ar komandu, un pateicu viņiem, ka nākamreiz pēc kaut kā tāda vairs netiks izrādīta tolerance."

F1 sportiskie noteikumi paredz, ka jebkādām pilota pēcsacīkšu uzvaras svinībām jānotiek strikti ievērojot noteiktas robežas. Ir trīs galvenie nosacījumi - pilotam jāuzvedas drošā manierē, kas neapdraud citus braucējus vai personālu, neizraisa aizdomas par viņa mašīnas atbilstību noteikumiem, kā arī neaizkavē pjedestāla ceremoniju.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +2 [+] [-]

, 2021-06-28 11:40, pirms 3 gadiem
Lai tagad iet un pats kasa nost to gumiju no asfalta, tad citreiz vairs tā nedarīs.

     [+] [-]

, 2021-06-28 11:54, pirms 3 gadiem
Tas jau paliek smieklīgi. Drīz nevarēs ar šampi laistīties, ar rokam vicināties utt. Tak vismaz atļaujiet uzvaru nosvinēt kā katram gribās. Drīz arī svinību atzīmēšana būs noteikumos rakstīta

     [+] [-]

, 2021-06-28 17:33, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Tas jau paliek smieklīgi. Drīz nevarēs ar šampi laistīties, ar rokam vicināties utt. Tak vismaz atļaujiet uzvaru nosvinēt kā katram gribās. Drīz arī svinību atzīmēšana būs noteikumos rakstīta
F1 vienkārši cenšas neatpalikt no FIFA un UEFA, kuru turnīros vārtu guvumu var sākt atzīmēt tikai pēc tam, kad VAR tiesneši to apstiprinājuši.

     [+] [-]

, 2021-06-28 17:40, pirms 3 gadiem
A kā gonkas vidū apgriežoties pa 180 grādiem var pakūpināt riepas? Ja pārliecinājās par drošību, tad aizrādījums nevietā.

     [+] [-]

, 2021-06-28 23:35, pirms 3 gadiem
Toties ir interesanti jaunumi,sc com kāpēc klusējam. Mersedes atteicies joprojām atjaunot 2021 braucamo, neskatoties uz pilotu un īpaši Hamiltona lūgumiem.