Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Divkārtējā F1 čempiona Fitipaldi mazdēls arī šogad būs "Haas" rezervists

Juris Grīns
Juris Grīns

Divkārtējā F1 čempiona Fitipaldi mazdēls arī šogad būs "Haas" rezervists
Pjetro Fitipaldi. Foto: Motorsport.com

"Haas" komanda paziņojusi, ka arī 2023. gada sezonā tās oficiālā testu un rezerves pilota pienākumus pildīs brazīlietis Pjetro Fitipaldi.

26 vecais sportists ir divkārtējā F1 pasaules čempiona un divu “Indy 500” uzvaru īpašnieka Emersona Fitipaldi mazdēls. 2020. gadā viņš divos F1 posmos jau aizstāja tobrīd savainoto Romēnu Grožānu, punktus gan neizcīnot, bet kopumā šī būs jau piektā sadarbības sezonas ar amerikāņu komandu. Pērn Fitipaldi arī piedalījās F1 posmu treniņbraucienos Mehiko un Abū Dabī.

Savu sacīkšu braucēja karjeru Fitipaldi pēdējos gados ievirzījis Lemānas tipa sacensību virzienā. Maiami dzimušais pilots šosezon plāno startēt gan Amerikā, gan aizvadīt pilnu sezonu izturības sacīkšu pasaules čempionātā LMP2 klasē “Jota” komandas sastāvā, piedaloties arī Lemānas 24 stundu braucienā.

Pjetro 21 gadu vecais brālis Enco tikmēr aizvadīs otro pilno sezonu F2 čempionātā, kur pievienojies “Carlin” nometnei. Pērn viņš guva sešus pirmos pjedestālus un kopvērtējumā ieņēma astoto vietu.

Tikmēr “Ferrari” komanda apstiprinājusi jau iepriekš izskanējušo informāciju, ka tās rezerves pilotu pienākumus pārmaiņus pildīs Antonio Džiovinaci un Roberts Švarcmans. Iepriekš Džiovinaci bija vienības F1 rezervists, bet Švarcmans – testu braucējs.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs