Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vairākas komandas atkal varētu būt pārkāpušas F1 budžeta ierobežojumus

Juris Grīns
Juris Grīns

Vairākas komandas atkal varētu būt pārkāpušas F1 budžeta ierobežojumus
Foto: Motorsport.com

Spekulācijas Itālijas presē liecina par pamatotām aizdomām, ka vairākas komandas, gatavojoties 2022. gada F1 čempionāta sezonai, atkal ir pārkāpušas budžeta griestu nosacījumus.

Komandu tēriņu ierobežojumi tika ieviesti 2021. gadā, bet 2022. gadā kļuva zināms, ka vairākas komandas noteikumus nav ievērojušas. Kamēr "Aston Martin" un "Williams" gadījumā tie bijuši procesuāla rakstura pārkāpumi, "Red Bull" iztērējusi vairāk finansiālo līdzekļu nekā atļauts. Par to komanda saņēma septiņu miljonu ASV dolāru lielu sodu, kā arī par desmit procentiem tika ierobežots laiks, ko tā drīkst pavadīt vēja tunelī, gatavojot 2023. gada F1 spēkratu.

Respektablā portāla "Motorsport.com" itāļu versija vēsta, ka arī šogad varētu tikt konstatēti vairāku komandu pārkāpumi, par ko liecinot pamatotas aizdomas. Visi rezultāti, kas apliecinās F1 komandu atbilstību budžeta griestu ierobežojumiem vai pārkāpumus, būs zināmi jūlija beigās. Sākotnēji tika ziņots, ka aizdomas krīt uz trīs komandu pārkāpumiem, vēlāk tika precizēts, ka runa ir par divām komandām.

Pagaidām konkrēti netiek minēts, kuras F1 komandas varētu būt veikušas pārkāpumus.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-07-23 16:45, pirms gada
RedBull, Ferrari un AstonMartin.

     [+] [-]

, 2023-07-23 18:53, pirms 11 mēnešiem
Es arī pārkāptu, RB pārkāpj jau otro sezonu un brauc pa priekšu, kāda problēma. Brīnums ka Mercedes nepārkāpj.

     [+] [-]

, 2023-07-23 19:48, pirms 11 mēnešiem
edgefall23 rakstīja: Es arī pārkāptu, RB pārkāpj jau otro sezonu un brauc pa priekšu, kāda problēma. Brīnums ka Mercedes nepārkāpj.
Mercedes ir vācieši, tas daudz ko izsaka