Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "De Vrīsa atlaišana bija skarba un brutāla"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "De Vrīsa atlaišana bija skarba un brutāla"
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com

Luiss Hamiltons atzinis, ka Nika de Vrīsa atstādināšana no sacīkšu pilota vietas parāda veidu, kā strādā "Red Bull". Tikmēr cits bijušais F1 čempions Sebastians Fetels atzinis, ka notikušais holandiešu pilotam bijusi skarba un brutāla pieredze.

Kā vēstīts iepriekš, sākot ar šo nedēļas nogali "AlphaTauri" komandas sastāvā F1 čempionātā atgriežas Daniels Rikjardo, kurš līdz šim šogad pildīja "Red Bull" testpilota pienākumus.

"Protams, mani ļoti pārsteidza lēmums par nabaga Niku," atzīst Hamiltons. "Bet tas ir veids, kā "Red Bull" to dara. Varam teikt, ka tas ir veids, kā "Red Bull" strādā. Niks ir tik talantīgs jauns cilvēks, un arī jauks puisis. Nākotne viņam vēl priekšā un viņu vēl gaida daudzas labas iespējas. Daniels šeit apgrozījās visu gadu. Šogad viņš piedalījās visās braucēju sanāksmēs, kas gadās reti, jo parasti piloti, kuri nestartē sacensībās, tajās nepiedalās. Bet viņš bija klāt vienmēr, tāpēc viņa atgriešanās mani nepārsteidz."

Šī nav pirmā reize, kad "Red Bull" nometnē kāds pilots savu vietu zaudē sezonas laikā. 2016. gadā Daņils Kvjats tika nomainīts ar Maksu Verstapenu, savukārt 2019. gadā Pjēra Gazlī vieta tika atdota Aleksam Albonam.

Četrkārtējais F1 čempions un bijušais "Red Bull" pilots Sebastians Fetels atzīst, ka "Formula 2" un "Formula E" čempionam De Vrīsam savas vietas zaudēšana jau pēc desmit aizvadītiem posmiem ir skarba un brutāla pieredze.

"Es ļoti priecājos par Danielu, ļoti priecājos," neslēpj Fetels. "Man viņš patīk. Agrāk braucu ar viņu vienā komandā un tagad satiku viņu testos, kur iesildīju 1993. gada "McLaren" šai nedēļas nogalei. No otras puses, jābūt atklātiem - ir ļoti žēl Nika, tā, kā viņam viss beidzās. Viņam tika dota lieliska iespēja, bet varbūt lietas nenotika tā, kā cerēja viņš vai citi cilvēki. Tas ir ļoti skarbi, kad pēkšņi šādi nākas apstāties. Tas ir brutāli."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs