Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso pēc "Aston Martin" protesta atgriežas uz goda pjedestāla

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Alonso pēc "Aston Martin" protesta atgriežas uz goda pjedestāla
Fernando Alonso. Foto: picture alliance / HOCH ZWEI/Scanpix

F1 sezonas otrajā posmā, Saūda Arābijas "Grand Prix", Fernando Alonso tika atņemta trešā vieta, taču "Aston Martin" komanda protesti bijuši sekmīgi – Alonso atgriezies goda pjedestāla pozīcijā.

Fernando Alonso finišu sasniedza trešajā vietā – aiz "Red Bull" pilotiem Serhio Peresa un Maksa Verstapena. Taču jau pēc apbalvošanas ceremonijas spānim tika piespriests desmit sekunžu sods. Boksos izciešot piecu sekunžu sodu, kāds no mehāniķiem Alonso formulai pieskāries pirms laika, par ko sods tika dubultots.

Taču "Aston Martin" komandai izdevies protestēt un ar precedentiem norādīt, ka iepriekš līdzīgās situācijās bijuši piloti, kuri sodu nav saņēmuši. No svaigākās F1 Sporta padomdevēju grupas sanāksmes tika prezentētas septiņas situācijas, kurās domkrata pieskaršanās formulai vēl netiek uzskatīta par strādāšanu ar formulu.

Alonso savu piecu sekunžu sodu izcieta jau 18. aplī, taču par desmit sekunžu sodu uzzināja tikai pēc finiša un strīdējās, ka gadījumā, ja lēmums nāktu savlaicīgāk, viņš brauktu ātrāk un sakrātu nepieciešamo pārsvaru pār tuvāko sekotāju Džordžu Raselu no "Mercedes".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

  +4 [+] [-]

, 2023-03-20 09:04, pirms gada
Nu vismaz vienreiz veselais saprāts uzvarēja.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-20 09:10, pirms gada
Tiesneši..klauni.

     [+] [-]

, 2023-03-20 09:25, pirms gada
Klaunu bars, ibio!
Slēpts komentārs: fans81

     [+] [-]

, 2023-03-20 09:55, pirms gada
Lieliski!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-20 10:12, pirms gada
loti labi, prieks par Alonso

  -1 [+] [-]

, 2023-03-20 11:10, pirms gada
No vienas puses - pelnīts sods. Ja ir piecu sekunžu sods, kas neļauj nevienam no mehiem pieskarties mašīnai, tad tas attiecas uz visiem, tajā skaitā jack man. No otras puses - ja citos gadījumos tas nav skaitīts kā pārkāpums, tad tam vajadzētu attiekties arī uz Aston Martin, līdz ar to pamatoti atcelts sods.
F1 vajadzētu nākt klajā ar skaidriem noteikumiem - no šīs dienas 5 sekunžu soda laikā mašīnai nevar pieskarties neviens un savādāk turpmāk nevarēs.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-20 13:53, pirms gada
playthegame rakstīja: No vienas puses - pelnīts sods. Ja ir piecu sekunžu sods, kas neļauj nevienam no mehiem pieskarties mašīnai, tad tas attiecas uz visiem, tajā skaitā jack man. No otras puses - ja citos gadījumos tas nav skaitīts kā pārkāpums, tad tam vajadzētu attiekties arī uz Aston Martin, līdz ar to pamatoti atcelts sods.
F1 vajadzētu nākt klajā ar skaidriem noteikumiem - no šīs dienas 5 sekunžu soda laikā mašīnai nevar pieskarties neviens un savādāk turpmāk nevarēs.
Okons pirmajā sacīkstē arī teica tādus vārdus, ka iepriekš šis tika atļauts, kāpēc pēkšņi bez jebkādas ziņas par to dod sodu. Ok, sākat šo darbību uztvert kā darbošanos pie mašīnas, bet tad paziņojat to visām komandām, citādāk tā ir vienkārši necieņa pret komandām un braucējiem. FIA turpina savu nekompetenci un domāt jaunus noteikumus uz vietas. Labi, ka šoreiz sods tika kādam, kas bija uz podium un komandai bija iemesls nopietnāk pieķerties un papētīt par ko šos sodus dod pēdējās divās sacīkstēs un nolikt FIA pie vietas, Alpine nebija jēgas necīnoties par punktiem tērēt tam laiku.

     [+] [-]

, 2023-03-20 17:37, pirms gada
Normāla situācija. Nesaprotu, ko varat cepties. Tādēļ komandām ir advokātu, juristu gūzma, kas šādus jautājumus risina. Viss atkarīgs no situācijas interpretējuma. Katram sportistam un komandai ir iespēja sevi aizstāvēt. Šajā gadījumā rezultāts sekmīgs.

     [+] [-]

, 2023-03-20 18:30, pirms gada
Tiko iepazinos ar šīs sāgas atslēgas elementiem. Ne visus noteikumus iespējams aprakstīt vai paredzēt. Dažās situācijās ir vieta interpretācijai.
Respektīvi FIA skatījās no "kā visi saprot noteikumu" skatu punkta. Aston pretarguments bija: "robi noteikumos".
Priekšējam domkratam ir atļauts pieskarties formulai, jo ar to tā tiek pareizi 'novietota' (FIA arguments). Noteikumos nav nekas minēts par aizmugurējo (Aston pretarguments + video liecības no citiem līdzīgiem precedentiem).
Pieļauju, ka uz nākamo sacīksti šis robs noteikumos, tiks labots.