Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Priekšā viss gads, lai parakstītu jaunu līgumu ar Hamiltonu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Priekšā viss gads, lai parakstītu jaunu līgumu ar Hamiltonu"
Lūiss Hamiltons. Foto: motorsport.com

"Mercedes" boss Toto Volfs atklājis, ka notikusi pirmā saruna ar Luisu Hamiltonu par jaunu līgumu. Nekādu noteiktu termiņu, līdz kura beigām jaunajam kontraktam jābūt parakstītam, abas puses gan nav nospraudušas.

Britu pilots Hamiltons "Mercedes" sastāvā startē kopš 2013. gada un pašlaik izskatās, ka F1 čempionātā gatavojas aizvadīt vēl vismaz dažas sezonas. Nekas arī neliecina, ka Hamiltons varētu izlemt nomainīt komandu.

"Iepriekš jau vairākas reizes esam slēguši šādu līgumu un laika gaitā tā punktos nekas daudz nemainās, ja neskaita būtiskākos nosacījumus," skaidro komandas vadītājs Volfs. "Mums jau bija pirmā saruna. Bet es negribu nospraust kādus termiņus, jo šajā posmā tas nav būtiski ne viņam, ne mums. Vēl ir viss gads, lai atrastu tam vajadzīgo laiku."

Hamiltona tagadējais līgums būs spēkā līdz šī gada beigām. Iepriekš jauna līguma parakstīšana nereti notikusi ļoti vēlu, tādēļ pilnīgi iespējams, ka jaunumus nāksies gaidīt mēnešiem.

"Mēs vienmēr esam spējuši atrast labu risinājumu, kas atspoguļo viņa vērtību attiecībā pret komandu un čempionātu," stāsta Volfs. "Šī komanda ir tā vieta, kur viņš vēlas būt. Par to nekad nav bijušas nekādas šaubas. Ar mums viņam nav bijusi problēma parakstīt līgumu pat ziemā pirms jaunās sezonas, jo vienmēr bijis skaidrs, ka līgums tiks noslēgts jebkurā gadījumā. Mūsu sadarbība turpināsies."

Savos 38 gados Hamiltons ir otrais vecākais pilots F1 čempionātā aiz Fernando Alonso. Pagājusī sezona gan sportistam izvērsās ne tik spoža, pirmo reizi karjerā visas sezonas laikā neizdevās uzvarēt nevienā posmā un kopvērtējumā tika ieņemta vien piektā vieta, kas gan skaidrojams ar sacīkšu mašīnas nepilnībām. Neizbēgami arī parādījās baumas, ka Hamiltons karjeru varētu izvēlēties noslēgt jau šogad, taču tagad ir skaidrs, ka tas diez vai notiks.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs