Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" vilcinās, bet vienojas ar FIA par startēšanu F1 čempionātā arī 2026. gadā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" vilcinās, bet vienojas ar FIA par startēšanu F1 čempionātā arī 2026. gadā
Foto: Motorsport.com

"Ferrari" rūpnīca beidzot panākusi vienošanos ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA), apstiprinot savu dalību 2026. gada F1 pasaules čempionātā.

2026. gadā spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi attiecībā uz dzinējiem. No pašreizējiem dzinēju ražotājiem savu dalību čempionātā vēl nebija apstiprinājusi tikai "Ferrari" rūpnīca. Iemesls tam bija "Ferrari" nepatika pret faktu, ka "Red Bull Powertrains", sākoties 2026. gada sezonai, iegūs jaunā ražotāja statusu, saņemot izdevīgākus nosacījumus. Kā jaunais ražotājs, tas sākotnēji drīkstēs vairāk laika veltīt testiem uz stenda, kā arī tērēt vairāk naudas par konkurentiem.

Realitātē "Red Bull Powertrains" rūpnīca strādā jau šobrīd, lai gan tajā tiek uzturēti un attīstīti "Honda" ražotie motori. Lai arī pašlaik tiek izmantots "Honda" intelektuālais īpašums, "Ferrari" vadībai bija pretenzijas, ka 2026. gadā "Red Bull Powertrains" tiks pieskaitīta jaunajiem ražotājiem. Realitātē, iespējams, arī tobrīd tiks turpināta sadarbība ar "Honda".

"Tas būtu tāpat, ja "Alfa Romeo" tagad iegādātos intelektuālo īpašumu mūsu pašreizējā jaudas agregāta veidolā un izmantotu priekšrocības, kas trīs gadus tiek piedāvātas jaunajiem ražotājiem," portāls "as-web.jp" citē kādu anonīmu avotu "Ferrari" komandā. "Savukārt mēs pēc tam varētu nopirkt dzinēju no "Alfa Romeo", uzlikt uz tā "Ferrari" emblēmu un mums būtu motors, ar ko konkurenti nevarētu sacensties. Tomēr noteiktumi, par kuriem vienojāmies, netika veidoti ar tādu nolūku. Jauns ražotājs ir pilnīgi jauns ražotājs, piemēram, "Audi" vai "Porsche", kam nav pieredzes ar pašreizējiem dzinējiem."

Tā kā "Ferrari" vēl nebija parakstījusi vienošanos, decembrī Itālijas autoražotājam tika liegta dalība sanāksmē, kas tika rīkota ar mērķi apspriest dzinēju tehniskos noteikumus. Laikraksts "Corriere dello Sport" ziņo, ka šobrīd panākta provizoriska vienošanās, bet tās detaļas netiek atklātas.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs