Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" F1 komandas rezerves piloti šogad būs Džiovinaci un Švarcmans

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" F1  komandas rezerves piloti šogad būs Džiovinaci un Švarcmans
Antonio Džiovinaci. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" komandas rezerves pilotu pienākumus gaidāmajā F1 pasaules čempionāta sezonā pildīs Antonio Džiovinaci un Roberts Švarcmans.

Pēc izlaistās pagājušās F1 sezonas Džiovinaci arī uz šo gadu neizdevās atrast pamatsastāva vietu kādā no komandām. Sportists šonedēļ tika apstiprināts "Ferrari" komandā startam izturības sacīkšu pasaules čempionātā jeb FIA WEC, kur Itālijas autoražotājs startēs "Hypercar" klasē un šogad pirmo reizi pēc ļoti ilga laika cīnīsies par uzvaru arī Lemānas 24 stundu sacensību absolūtajā ieskaitē.

Pēc tam, kad Džiovinaci 2020. gada izskaņā zaudēja vietu "Alfa Romeo" vienībā, pagājušajā gadā sportists F1 čempionātā jau pildīja "Ferrari" rezervista pienākumus. Otrs "Ferrari" rezervists bija Miks Šūmahers, paralēli startējot "Haas" vienībā. Tagad vācietis pārrāvis saites gan ar "Haas", gan "Ferrari" un 2023. gada sezonā būs "Mercedes" rezerves braucējs.

Džiovinaci pretendēja uz Šūmahera vietu "Haas" pamatsastāvā, tomēr rudenī viņa cerības uz līgumu kļuva vājākas. Nepalīdzēja arī incidents ASV posma treniņbraucienos, kad itālim bija dota iespēja atkal izbraukt trasē, bet tika piedzīvota avārija.

Švarcmans, pēc divām F2 čempionātā pavadītām sezonām, pagājušajā gadā bija "Ferrari" testu un attīstības pilots. Viņš regulāri veica testus un divreiz piedalījās arī F1 posmu treniņbraucienos. Nesen Švarcmans arī aizvadīja "IndyCar" formulas testus "Chip Ganassi Racing" komandā. Šobrīd sportists vairs nestartē zem Krievijas karoga, bet pārstāv dzimto Izraēlu.

Jāpiemin, ka "Ferrari" komandas rindās WEC sacensībās bez jau pieminētā Džiovinaci startēs arī Alesandro Pjergidi un Džeimss Kalado, bet otru mašīnu pilotēs Migels Molina, Antonio Fuoko un Niklass Nīlsens. "Hypercar" klasē startēs kopumā 13 mašīnas. "Vanwall" komandā brauks 1997. gada F1 čempions Žaks Vilnēvs, kurš dalīs mašīnu ar Tomu Dilmanu un Estebanu Gerjeri.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs