Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons izraisa Verstapena avāriju, apdzen Leklēru un izcīna uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons izraisa Verstapena avāriju, apdzen Leklēru un izcīna uzvaru
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Par Lielbritānijas "Grand Prix" uzvarētāju Silverstounas trasē kļuvis "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kurš aizraujošās sacīkstēs vispirms izraisīja Maksa Verstapena avāriju, bet pēdējos apļos noķēra un apdzina Šarlu Leklēru.

Sacensību sākums izvērsās ne viena aizraujošs, bet pat dramatisks. Startā Hamiltons šķietami bija ātrāks, taču pole position ieguvējs Makss Verstapens pirmajā līkumā izbrauca dziļi ārmalā un par mata tiesu prata nosargāt līderpozīciju. Septiņkārtējais F1 čempions savu skatītāju priekšā nedomāja padoties un pirmajā aplī vēl vairākas reizes uzbruka konkurentam, taču nesekmīgi. Iebraucot starta/finiša taisnē Hamiltons jau bija tieši aizmugurē, bet pirmajā līkumā Verstapens ieņēma ārmalu un jau atkal bija sāncensim priekšā. Hamiltons ar priekšējo kreiso riteni līkumā aizķēra Verstapena formulu, kas kļuva nekontrolējama un lielā ātrumā sāniski ietriecās riepu barjerā.

Uzreiz pēc incidenta trasē devās drošības mašīna, bet vēl pēc brīža tika paziņots par sacīkšu pārtraukšanu. Verstapens pēc smagā trieciena pats spēja izkāpt no kokpita, bet tika nosūtīts pie mediķiem, lai drošības labad veiktu pārbaudes.

Pagāja vairāk par pusstundu, pirms negadījuma sekas tika likvidētas un avarējusī mašīna evakuēta. Braucēji stājās uz atkārtota starta, bet Hamiltons pirms tam bija ticis pie jauna priekšējā antispārna.

Otrajā startā no pole position sacīkstes atsāka "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kurš arī veiksmīgi noturējās vadībā, kamēr Hamiltons tobrīd iekārtojās otrajā pozīcijā. Leklērs turpinājumā spēja turēties vairāk par sekundi priekšā, bet viņa mašīnas dzinējs vairākas reizes restartējās, par ko pilots bija manāmi satraukts. Šķiet, vēlāk šī problēma pazuda.

Tiesneši bija pieņēmuši lēmumu sodīt Hamiltonu ar desmit sekundēm par sadursmes izraisīšanu, un pitstopa laikā brits to arī izcieta, atkrītot uz trešo vietu. Pirms tam "McLaren" pilots Lendo Noriss atkārtotajā startā bija pacēlies uz trešo vietu un turēja sev aiz muguras Valteri Botasu, taču boksu apmeklējuma laikā radās problēmas ar vienu no riteņiem, kā rezultātā tika pazaudētas vērtīgas sekundes un otrais "Mercedes" pilots palaists priekšā.

Kad vadošie sportisti bija veikuši pitstopus un līdz sacīkšu beigām bija aptuveni 15 apļi, Leklērs aizvien atradās vadībā, par aptuveni astoņām sekundēm pārspējot Botasu, bet vēl pēc dažām sekundēm sekoja Hamiltons. Tiesa, tobrīd vēl "Mercedes" piloti nešķita ievērojami ātrāki un atstatums līdz Leklēram strauji nesaruka.

40. aplī "Mercedes" deva pavēli Botasam atdot otro pozīciju Hamiltonam, kurš pēc tam bija vairs tikai nepilnas deviņas sekundes aiz līdera. Spriežot pēc ātruma, Hamiltonam bija labas izredzes noķert Leklēru, kura komanda savukārt instruēja pilotu līdz finišam "spiest gāzi grīdā". Hamiltons tuvojās ar vismaz sekundes pārsvaru katrā aplī un četrus apļus pirms finiša zaudēja jau mazāk par sekundi. 50. apļa pirmajā līkumā, turpat kur iepriekš notika sadursme ar Verstapenu, Hamiltons izrāvās līderpozīcijā, bet Leklērs mazliet izbrauca ārpus trases, samierinoties ar atkrišanu uz otro vietu.

Hamiltons finišēja vairākas sekundes priekšā un izcīnīja 99. uzvaru karjerā, kas viņam arī ļauj ievērojami pietuvoties Verstapenam F1 pasaules čempionāta kopvērtējumā. Leklērs finišēja otrais, kas ir viņa pirmais pjedestāls šosezon, bet ar trešo rezultātu sacīkstes pabeidza Botass. Aiz pirmā trijnieka palika "McLaren" braucēji Noriss un Rikjardo, bet Sainss pēc neveiksmīgā pitstopa ierindojās sestajā vietā. Punktus Silverstounā šodien izcīnīja arī Fernando Alono, Lānss Strols, Estebans Okons un Juki Cunoda.

Sezona turpināsies ar 11. posmu, kas 1. augustā norisināsies Ungārijā.

1 2 3 88 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:14, pirms 3 gadiem
Vainīgs vai nē, bet kas par taktiku, izbliez arā oponentu, dabūn sodu, bet tāpat uzvari. Vēl pāris reizes uz Super MAX nebūs izredžu.
Slēpts komentārs: chemist_dk

  +6 [+] [-]

, 2021-07-18 19:19, pirms 3 gadiem
Katrs kontakts trasē Hamiltonam vienmēr beidzās pozitīvi, vai tā ir meistarība, veiksme, melnā maģija vai kas cits, bet sāk jau apnikt, ka viņš vienmēr pamanās izlīst "sausām kājām"

  +2 [+] [-]

, 2021-07-18 19:19, pirms 3 gadiem
Fakinais hamis, nožēlojamā padauza.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:20, pirms 3 gadiem
Nākamreiz apgrieztās pozīcijās Maksis zinās, ko darīt.

 +10 [+] [-]

, 2021-07-18 19:20, pirms 3 gadiem
Hamiltons laikam bez netiram spelitem neprot uzvaret chempionatu kad ir iedzinejos, ko tadu nebiju gaidijis no vina, vinam incidenti notiek 1x no 50posmiem, un tiesi tad kad vins ir iedzinejos, notiek sis.... nebus vins chempions sogad, tik tapec kad fortuna atnaks atpakalj, par so, lai jau papriecajas maajas.

     [+] [-]

, 2021-07-18 19:21, pirms 3 gadiem
alexy rakstīja: Nākamreiz apgrieztās pozīcijās Maksis zinās, ko darīt.
Vai ne, šādos kontaktos vienmēr otrs cieš vairāk, samērā drošs manevrs.

  -2 [+] [-]

, 2021-07-18 19:22, pirms 3 gadiem
alexy rakstīja: Nākamreiz apgrieztās pozīcijās Maksis zinās, ko darīt.
nav janolaizhas lidz taa atsaldetnja limenim

     [+] [-]

, 2021-07-18 19:24, pirms 3 gadiem
Jau pagājušajā gadā teicu, ka Hamiltonam ne vien ir ātrākā mašīna, bet arī ļoti liela veiksme stāv klāt... šī sacīkste tam bija vēl viens pierādījums...

  +4 [+] [-]

, 2021-07-18 19:25, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Jau pagājušajā gadā teicu, ka Hamiltonam ne vien ir ātrākā mašīna, bet arī ļoti liela veiksme stāv klāt... šī sacīkste tam bija vēl viens pierādījums...
veiksme? apzinati saglabaja taisnu trajektoriju, lai izraisitu avariju. No tadas pozicijas tas ir droshi pasham, bet saciksu beigas pretiniekam. Atkartojums to loti labi parada.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:28, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: veiksme? apzinati saglabaja taisnu trajektoriju, lai izraisitu avariju. No tadas pozicijas tas ir droshi pasham, bet saciksu beigas pretiniekam. Atkartojums to loti labi parada.
Nu nebija tur nekā apzināta, nevajag fantazēt. Tas ka viņam bija vieta vēl iekšmalā gan ir fakts un to viņš noliedz. Visticamāk ātrums bija par lielu, lai no iekšmalas izņemtu to līkumu, torpēdas gājiens.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:31, pirms 3 gadiem
martins_ms rakstīja: Nu nebija tur nekā apzināta, nevajag fantazēt. Tas ka viņam bija vieta vēl iekšmalā gan ir fakts un to viņš noliedz. Visticamāk ātrums bija par lielu, lai no iekšmalas izņemtu to līkumu, torpēdas gājiens.
tad ir jabremze nevis, jabrauc taisni ieksa pretinieka formulas aste.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-18 19:34, pirms 3 gadiem
alexy rakstīja: Nākamreiz apgrieztās pozīcijās Maksis zinās, ko darīt.
Lol, Makss vienmēr ir spiedis Hamiltonu ārā, šoreiz Hamiltons nepiekāpās, kas beidzās ar Maksa avāriju. Kaut vai Imola - abi gāja blakus līkumā iekšā, Makss izspieda ārā no trases (Hamiltons bija ārmalā), Hamiltons nolauza nelielu daļu priekšējā antispārna un Maksam nekas. Šoreiz viņam tā nepaveicās, vairs nevarēs tā darīt, turklāt ar cost cap (šī avārija Red Bull var izmaksāt ap miljonu) būtu muļķīgi spiest ārā un riskēt ar vēl šādām avārijām.

     [+] [-]

, 2021-07-18 19:34, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: tad ir jabremze nevis, jabrauc taisni ieksa pretinieka formulas aste.
Tā nav ielas mašīna, tur viss notiek zibenīgi. Savādāk jau avārīju vispār nebūtu. Vieta bija, brauca, nesanāca (Iepriekšējo posmu apskties, dažiem vairākas rezes nesanāca). Saproti, ka apzināta avārijas izraisīsāna ir jau sodāma rīcība arī ārpus trases, ne tikai DSQ? Domā ko runā.

     [+] [-]

, 2021-07-18 19:35, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: veiksme? apzinati saglabaja taisnu trajektoriju, lai izraisitu avariju. No tadas pozicijas tas ir droshi pasham, bet saciksu beigas pretiniekam. Atkartojums to loti labi parada.
Tu runā tā, it kā Maksam nebija vairs vieta pa kreisi, viņš bija maksimāli izspiests apmalē... Hamiltonam bija daudz mazāk vietas līdz sienai atstāts tieši pirms avārijas (kas arī ir bīstami).

  +2 [+] [-]

, 2021-07-18 19:38, pirms 3 gadiem
Ja par sodu - 10 sekundes ir atspēlējams sods (kā jau Hamiltons to pierādīja ne vien šajā sacīkstē, bet arī iepriekš ir pierādījis), tāpēc nepiekrītu, ka tas bija optimāls sods. Ņemot vērā, ka pastāvēja liels risks savainot otru braucēju, sodam vajadzēja būt lielākam. Nevienā brīdī tajā situācijā Hamiltons nebija priekšā un arī līkumā viņam bija iespēja nobraukt tuvāk trases iekšmalai, ko viņš neizdarīja... ņemot vērā viņa pieredzi, viņam bija jārīkojas gudrāk, jo bija redzams, ka viņš garākajā taisnē visticamāk tāpat būtu ticis garām Maksam...

Tie, kas teiks, ka es esmu pret Hamiltonu - te pat nav svarīgi, kura pusē es esmu... ja tie būtu bijuši divi jebkuri citi piloti es būtu tieši tādās pašās domās, jo tomēr manevrs bija pārāk agresīvs un varēja beigties pavisam nelāgi...

  +2 [+] [-]

, 2021-07-18 19:38, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Tu runā tā, it kā Maksam nebija vairs vieta pa kreisi, viņš bija maksimāli izspiests apmalē... Hamiltonam bija daudz mazāk vietas līdz sienai atstāts tieši pirms avārijas (kas arī ir bīstami).
Tu laikam gribi lai padodas visi? Pēc noteikumiem Maxim bija jāatstāj mašīnas platums, tas arī bija izdarīts. Hamiltons ir tas kurš grib apdzīt, nav jāizritina sarkanais paklājs.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:39, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Tu runā tā, it kā Maksam nebija vairs vieta pa kreisi, viņš bija maksimāli izspiests apmalē... Hamiltonam bija daudz mazāk vietas līdz sienai atstāts tieši pirms avārijas (kas arī ir bīstami).
Hamis pats tur iekšmalā ielīda, diezgan muļķīgs arguments.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:43, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Tu runā tā, it kā Maksam nebija vairs vieta pa kreisi, viņš bija maksimāli izspiests apmalē... Hamiltonam bija daudz mazāk vietas līdz sienai atstāts tieši pirms avārijas (kas arī ir bīstami).
Kārtējo reizi ierodas esprets ar savu aklo mīlestību pret Hamiltonu. Nu tak spēj atzīt, ka šī bija tīra Hamiltona vaina. Apskaties, cik tālu Hamiltons bija no apex. Paņem paskaties onboard kameru, lai redzētu, kā normālā situācijā izbrauc šo līkumu. Paskaties, kā viņš smuki to varēja izdarīt pret Leklēru. Attopies, ka šis bija absolūti negants, BĪSTAMS manevrs no Hamiltona, aizsūtot citu braucēju uz slimnīcu. Pēc tam intervijā neviena vārda un vēl “milzīgais lepnums”. Tas ir briesmīgi. Jā, agresivitāte ir viena lieta, arī Makss ir agresīvs un bieži vien izstumj elkoņus, bet cita lieta ir bīstama braukšana.
Turklāt jebkurs Tavs arguments par labu Hamiltonu apstājas ar to, ka Hamiltons nebija priekšā Maksam nevienā brīdī.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:44, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: ..ņemot vērā viņa pieredzi, viņam bija jārīkojas gudrāk, jo bija redzams, ka viņš garākajā taisnē visticamāk tāpat būtu ticis garām Maksam...
Bet ir taču liela starpība, vai pretinieks iebrauc, piemēram, 2.vietas punktos vai izstājas. Pieredze noderēja izvēlēties.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:45, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Ja par sodu - 10 sekundes ir atspēlējams sods (kā jau Hamiltons to pierādīja ne vien šajā sacīkstē, bet arī iepriekš ir pierādījis), tāpēc nepiekrītu, ka tas bija optimāls sods. Ņemot vērā, ka pastāvēja liels risks savainot otru braucēju, sodam vajadzēja būt lielākam. Nevienā brīdī tajā situācijā Hamiltons nebija priekšā un arī līkumā viņam bija iespēja nobraukt tuvāk trases iekšmalai, ko viņš neizdarīja... ņemot vērā viņa pieredzi, viņam bija jārīkojas gudrāk, jo bija redzams, ka viņš garākajā taisnē visticamāk tāpat būtu ticis garām Maksam...

Tie, kas teiks, ka es esmu pret Hamiltonu - te pat nav svarīgi, kura pusē es esmu... ja tie būtu bijuši divi jebkuri citi piloti es būtu tieši tādās pašās domās, jo tomēr manevrs bija pārāk agresīvs un varēja beigties pavisam nelāgi...
Tu vakar neskatījies sprinta sacīksti - tā bija pēdējā iespēja Hamiltonam apsteigt Maksu, jo pēc tam sekoja ātrie līkumi, kur Red Bull diezgan atrāvās un Mercedes vairs nespēja noķert.

Turklāt visi runā tā it kā Maksam nebija vispār vietas pa kreisi, kaut gan viņam bija daudz vairāk kā Hamiltonam.

Labs pierādījums bija beigās apdzīšana tieši tajā pašā vietā, kur Hamiltons tika garām Leklēram, turklāt Luiss bija vēl nedaudz aiz Leklēra.

Makss un Horners nevar runāt, ka Hamiltons izspieda viņu ārā, kaut vai šogad Spānijā pirmajā līkumā - Verstapens tādu pašu divebomb taisīja (un vispār neatstāja vietu Hamiltonam, kamēr Hamiltons šodien atstāja), tikai Hamiltons piekāpās un beigās arī uzvarēja.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:47, pirms 3 gadiem
martins_ms rakstīja: Tu laikam gribi lai padodas visi? Pēc noteikumiem Maxim bija jāatstāj mašīnas platums, tas arī bija izdarīts. Hamiltons ir tas kurš grib apdzīt, nav jāizritina sarkanais paklājs.
A ko Hamiltonam darīt, ja viņš bija vienā līnijā ar Maksu tieši pirms līkuma? Arī padoties? Maksam bija pietiekami vietas pa kreisi, viņš netika izspiests ārā. Paskaties šī gada Spānijas GP sākumu, Hamiltonam netika atstāta vieta, viņš piekāpās un beigās uzvarēja.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:50, pirms 3 gadiem
scorpio rakstīja: Kārtējo reizi ierodas esprets ar savu aklo mīlestību pret Hamiltonu. Nu tak spēj atzīt, ka šī bija tīra Hamiltona vaina. Apskaties, cik tālu Hamiltons bija no apex. Paņem paskaties onboard kameru, lai redzētu, kā normālā situācijā izbrauc šo līkumu. Paskaties, kā viņš smuki to varēja izdarīt pret Leklēru. Attopies, ka šis bija absolūti negants, BĪSTAMS manevrs no Hamiltona, aizsūtot citu braucēju uz slimnīcu. Pēc tam intervijā neviena vārda un vēl “milzīgais lepnums”. Tas ir briesmīgi. Jā, agresivitāte ir viena lieta, arī Makss ir agresīvs un bieži vien izstumj elkoņus, bet cita lieta ir bīstama braukšana.
Turklāt jebkurs Tavs arguments par labu Hamiltonu apstājas ar to, ka Hamiltons nebija priekšā Maksam nevienā brīdī.
Es varu teikt - akls hate pret Hamiltonu. Jā, esmu Hamiltona fans. Bet cik reizes Makss ir izspiedis Hamiltonu ārā, kad pirms līkuma viņš nav bijis priekšā, bet vai nu tikai blakus, vai arī aiz viņa - Imola un Spānija šogad vien ir 2 piemēri. Hamiltons tika izspiests uz ārmalu, viņam netika atstāta vieta tad, kādēļ tad Makss nevarēja vairāk ārmalu paņemt šodien? Tas bija sacīkšu incidents. Ko tad Makss neatdeva vietu, kad pēc pirmā līkuma bija izbraucis ārpus trases, kā rezultātā ieguva pārsvaru?

  -1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:51, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: A ko Hamiltonam darīt, ja viņš bija vienā līnijā ar Maksu tieši pirms līkuma? Arī padoties? Maksam bija pietiekami vietas pa kreisi, viņš netika izspiests ārā. Paskaties šī gada Spānijas GP sākumu, Hamiltonam netika atstāta vieta, viņš piekāpās un beigās uzvarēja.
Akls esi? Kā var būt vienā līnija, ja citur tu saki, ka bija priekšā, tad izdomā kur viņi bija. Blakus, bet nejau vienā līnijā! Ja Hamiltons grib kādu apdzīt, tas ir jāizdara viņam, Hamiltonam nevienam nav nekas jāatstāj, viņš ir aiz muguras! Tā kā bija blakus, Verstapenam ir pienākums bremzēšanas joslā (ja tāda vispār ir) un līkumā atstāt mašīnas platumu, kā tur ierakstās Hamiltons, tā ir viņa problēma, neierakstās, nu tad kā jau citi saka, bremzē. Mēģināja iet uz visu banku, izčakarēja citiem gonku. Bet nu ar tevi nav vērts runāt, rozā brilles.

     [+] [-]

, 2021-07-18 19:52, pirms 3 gadiem
optimuss rakstīja: Hamis pats tur iekšmalā ielīda, diezgan muļķīgs arguments.
Bet, kad Makss ielien Hamiltonam iekšmalā un izspiež viņu laukā (Spānija un Imola šogad), tad gan viss ir štokos? Hamiltons mācēja piekāpties Spānijā (Imolā viņš cieta, jo dēļ tā manevra nolauza mazu daļu no priekšējā antispārna) un beigās tur arī uzvarēja

  -2 [+] [-]

, 2021-07-18 19:52, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Ja par sodu - 10 sekundes ir atspēlējams sods (kā jau Hamiltons to pierādīja ne vien šajā sacīkstē, bet arī iepriekš ir pierādījis), tāpēc nepiekrītu, ka tas bija optimāls sods. Ņemot vērā, ka pastāvēja liels risks savainot otru braucēju, sodam vajadzēja būt lielākam. Nevienā brīdī tajā situācijā Hamiltons nebija priekšā un arī līkumā viņam bija iespēja nobraukt tuvāk trases iekšmalai, ko viņš neizdarīja... ņemot vērā viņa pieredzi, viņam bija jārīkojas gudrāk, jo bija redzams, ka viņš garākajā taisnē visticamāk tāpat būtu ticis garām Maksam...

Tie, kas teiks, ka es esmu pret Hamiltonu - te pat nav svarīgi, kura pusē es esmu... ja tie būtu bijuši divi jebkuri citi piloti es būtu tieši tādās pašās domās, jo tomēr manevrs bija pārāk agresīvs un varēja beigties pavisam nelāgi...
Tiesi taa, un Hamiltons savu pozitivo teelu ilgus gados ir veidojis, un vel tas Black lives matter, nu man pretjautajums, Whites NOT?! Diezgan ar so manervu pa di rsa reputaciju kadu procentualu.

  -2 [+] [-]

, 2021-07-18 19:53, pirms 3 gadiem
martins_ms rakstīja: Akls esi? Kā var būt vienā līnija, ja citur tu saki, ka bija priekšā, tad izdomā kur viņi bija. Blakus, bet nejau vienā līnijā! Ja Hamiltons grib kādu apdzīt, tas ir jāizdara viņam, Hamiltonam nevienam nav nekas jāatstāj, viņš ir aiz muguras! Tā kā bija blakus, Verstapenam ir pienākums bremzēšanas joslā (ja tāda vispār ir) un līkumā atstāt mašīnas platumu, kā tur ierakstās Hamiltons, tā ir viņa problēma, neierakstās, nu tad kā jau citi saka, bremzē. Mēģināja iet uz visu banku, izčakarēja citiem gonku. Bet nu ar tevi nav vērts runāt, rozā brilles.
Es saku - pirms līkuma. Tad Hamiltons nobremzēja un Makss ņēma pa labi (viņam bija vēl vieta palikusi ārmalā), kā rezultātā arī sanāca sadursme ar Hamiltona priekšu un Maksa aizmuguri
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  -1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:55, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Es saku - pirms līkuma. Tad Hamiltons nobremzēja un Makss ņēma pa labi (viņam bija vēl vieta palikusi ārmalā), kā rezultātā arī sanāca sadursme ar Hamiltona priekšu un Maksa aizmuguri
Cik līkumus atpakaļ? Tajā līkumā kur notika sadrusme neviens nebremzē, varbūt atmet gāzi nedaudz! Bet nezinu ko tu tur murgo, cik tev gadu?

  +3 [+] [-]

, 2021-07-18 19:55, pirms 3 gadiem
Hamiltons lēnām tuvojas savam norietam viss skaistais kādreiz beidzas!!Verstapens vēl parādīs kurš labāks..

  +3 [+] [-]

, 2021-07-18 19:56, pirms 3 gadiem
Tas bija tikai laika jautājums ,kad abi sadursies savā starpā.Pats Verstapens divās citās sacensībās(Imolā un Barcelonā) gandrīz izraisija sadursm un toreiz Hamis piekāpās.Šoreiz neviens nepiekāpās un sadursme notika.
Sods varejā būt bārgāks , kaut vai 10 sekundes apstāties boksos bez nekādas riepu maiņas, jo sadursme notika pie liela ātruma un Maksis iespējams kādas traumas ir guvis

  +3 [+] [-]

, 2021-07-18 19:56, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Lai arī kā man nepatīk Hamiltons, tomēr domāju, ka šeit vispār nekādam sodam nevajadzēja būt. Tīrākais sacensību negadījums.
Pirmkārt, Hamis bija jau priekšā Maksim, un, otrkārt, Maksis uztriecās Hamim virsū, nevis otrādi. Maksim tur bija vel gana vietas. Cita lieta, ka viņam nervi neizturēja.
O vēlviens eksperts, ja Hamiltons būtu priekšā, tad jau nebūtu crash, ne? Atgādināšu ka Hamiltona priekšējā riepa saskarās ar Makša aizmugurējo, diezgan skaidri redzams, kruš bija priekšā, ne?

  +1 [+] [-]

, 2021-07-18 19:58, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Lai arī kā man nepatīk Hamiltons, tomēr domāju, ka šeit vispār nekādam sodam nevajadzēja būt. Tīrākais sacensību negadījums.
Pirmkārt, Hamis bija jau priekšā Maksim, un, otrkārt, Maksis uztriecās Hamim virsū, nevis otrādi. Maksim tur bija vel gana vietas. Cita lieta, ka viņam nervi neizturēja.
Lai arī es aizstāvu to kā racing incident, Hamiltons nevienā brīdī nebija priekšā, tikai blakus viņam tieši pirms līkuma.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +2 [+] [-]

, 2021-07-18 20:00, pirms 3 gadiem
Tā gribējās lai Šārls uzvar tik žēl ,ka tās problēmas ar dzinēju bija +ar baltajām riepām sarkanie nebija tik ātri kā ar dzeltenajām.
Bet tā šajā trasē vajag točn būt kādu sekundi ātrāk par priekšā braucošo lai varētu kādu apsteigt😅 Aiz Alonso smuka rindiņa ar pilotiem bija
1 2 3 88 komentāri