Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Magnusens: "Tas notikums ar Hilkenbergu man velkas pakaļ kā pielipis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Magnusens: "Tas notikums ar Hilkenbergu man velkas pakaļ kā pielipis"
Kevins Magnusens. Foto: Motorsport.com

F1 karjeru noslēgušais Kevins Magnusens atzīst, ka aizvien tiek izvaicāts par notikumiem pēc 2017. gada posma Ungārijā, kad viņš ar mediju starpniecību iesaistījās mazliet asā vārdu pārmaiņā ar Niko Hilkenbergu. Dāņu autosportists atzīst, ka viņu sarūgtina atkal un atkal runāt par tik, viņaprāt, nenozīmīgu notikumu.

Toreiz sacīkstēs, cīnoties par pozīciju, Magnusens izgrūda Hilkenbergu ārpus trases. Vācietis intervijā pēc tam atzina, ka "Magnusens ir nesportiskākais no pilotiem", uz ko dānis parupji viņam publiski atbildēja: "Sūkā manus riekstus".

Magnusens atzīst, ka F1 karjeras laikā nav slēpis savu patieso raksturu un spējis palikt patiess, taču nelielās nesaskaņas ar konkurentu pamatīgi sabojājušas viņa reputāciju.

"Šis notikums ar Hilkenbergu ir it kā pielipis man, un man par to runāt kļuvis kaitinoši," atzīst Magnusens. "Ir citas lietas, ko gribu atcerēties. Šis notikums guva lielu rezonansi, bet tā nav lieta, kas paliks atmiņā no "Formulā 1" pavadītā laika. Lielākajai daļai cilvēku ir tendence koncentrēties uz vienu notikumu un palikt pie tā, kā tas bija ar šo gadījumu. Es pats par to nekad nedomāju, bet tas man ir kā piesiets. Pagājuši četri gadi, bet mani aizvien par to izvaicā. Kāpēc cilvēki kaut ko tādu atceras? Es to nespēju saprast. Pats es vairāk atceros sacīkstes un to, kas noticis trasē."

F1 pasaules čempionātā Magnusens aizvadīja sešas sezonas, pārstāvot arī "McLaren" un "Renault" komandas, bet pēdējos četrus gadus startējot "Haas" sastāvā. Vienīgo pjedestālu viņš guva savās pirmajās sacensībās 2014. gadā.

"Tas bija sapņa piepildījums," viņš saka. "Šīs pirmās sacīkstes es nekad neaizmirsīšu. Man bija bail mosties, jo baidījos, ka tas ir tikai sapnis. Bija tik sirreāli beidzot piedzīvot to, par ko sapņoju kopš bērnības."

Karjeru Magnusens turpinās izturības sacīkstēs un jau šomēnes spēcīgās "Chip Ganassi Racing" komandas sastāvā startēs Deitonas 24 stundu sacīkstēs, kas norisināsies ASV. Paredzēts, ka viņš aizvadīs pilnu sezonu IMSA "SportsCar" čempionātā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-01-18 08:41, pirms 3 gadiem
Kevin, neņem galvā tos burkškētājus! Lai viņi sūkā tavus riekstus!

     [+] [-]

, 2021-01-18 09:23, pirms 3 gadiem
Paldies Tev! Magnusens Tavu komentāru noteikti izlasīs un iegūs sirdsmieru!