Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Plūdu dēļ atceļ šonedēļ paredzēto F1 posmu Imolas trasē

Agris Suveizda

Plūdu dēļ atceļ šonedēļ paredzēto F1 posmu Imolas trasē
Kopvērtējuma līderi Serhio Peress un Makss Verstapens. Foto: Hasan Bratic/Sipa/Scanpix

Šonedēļ Imolas trasē Itālijā vajadzēja notikt "Emilia Romagna Grand Prix", taču sacensību organizatori šodien pieņēmuši oficiālu lēmumu posmu atcelt. Vēl gan tiks izskatītas iespējas posma norisi pārcelt uz citiem datumiem, tomēr blīvā kalendāra dēļ tas esot maz ticams.

Maija sākumā Emīlijas-Romanjas reģionu piemeklējuši plūdi. Vakar trase, kuras tuvumā tek Santerno upe, plūdu draudu dēļ tika evakuēta, bet šodien pēc lietusgāžu turpināšanās pieņemts galīgs lēmums par posma atcelšanu. "Ir traģiski redzēt, kas noticis Imolā un Emīlijā-Romanjā – pilsētā un reģionā, kurā uzaugu. Jūtu līdzi un lūdzos par plūdu upuriem, viņu ģimenēm un skartajām komūnām," pauda F1 prezidents un izpilddirektors Stefāno Domenikali.

"Lēmums ir pieņemts, jo nav iespējams garantēt fanu, komandu un mūsu personāla drošību. Pašreizējā situācijā un sarežģītajā laikā, kas piemeklējis pilsētas un reģionu, nebūtu pareizi vietējām varas iestādēm un ārkārtas dienestiem uzkraut papildu nastu," teikts F1 paziņojumā. Lēmums pieņemts kopīgi ar FIA, Itālijas federācijas, reģiona un pilsētas vadību.

F1 sezonā ir aizvadīti pieci posmi, un visos uzvarējuši "Red Bull" piloti. Trīs uzvaras un 119 punkti ir nīderlandieša Maksa Verstapena rēķinā, bet divas uzvaras un 105 punkti ir meksikānim Serhio Peresam. Trešais kopvērtējumā ar 75 punktiem ir "Aston Martin" spāņu pilots Fernando Alonso. Iepriekšējos divos gados Emīljas-Romanjas posmā uzvarēja Verstapens.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...

     [+] [-]

, 2023-05-17 16:20, pirms gada
jebaķ jebaķ