Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Andreti: "F1 komandas domā, ka pievāks sev visus amerikāņu sponsorus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Andreti: "F1 komandas domā, ka pievāks sev visus amerikāņu sponsorus"
Maikls Andreti. Foto: Indycar.com

FIA prezidents Mohameds ben Sulajems uzskata, ka jaunu autoražotāju pievienošanās ir svarīgs faktors F1 pasaules čempionāta ilgtspējai. Tikmēr Maikls Andreti atzīst, ka pretestība, ko viņš saņēmis no jau esošajām komandām, radusies tikai to alkatības dēļ.

2026. gadā F1 čempionātā ienāks "Audi", lai gan Vācijas autorūpnīca neveidos jaunu komandu, bet gan pārņems "Sauber" vienību. Tāpat šobrīd apstiprinājumu no FIA puses cer sagaidīt "Andretti Global" komanda, ko plānots veidot no nulles. Līdz šim tā saskārusies ar lielā mērā noraidošu attieksmi no pārējo F1 komandu puses. Arī pēc tam, kad kļuva zināms par "General Motors" pievienošanos Andreti projektam, komandu nostāja nav kļuvusi daudz pozitīvāka.

Citās domās ir Ben Sulajems, kurš uzskata, ka jaunu ražotāju ienākšana čempionātā ir svarīga F1 nākotnei. Noteikumi paredz, ka uz starta drīkst stāties 26 mašīnas jeb 13 komandas, kamēr šobrīd čempionātā piedalās tikai desmit komandas.

"Ilgtspējībai ir divas puses," skaidro FIA prezidents. "Viena ir vides ilgtspēja, bet ir arī čempionāta ilgtspēja. Ja gribam uzturēt šo čempionātu, mums ir jāatver durvis pārējiem autoražotājiem. "General Motors" ir viens no pieciem lielākajiem ielas automobiļu ražotājiem pasaulē, un mums vajadzētu mudināt viņus ienākt "Formulā 1". Tādu man patiktu redzēt nākotni - čempionāts, kurā startē ražotāji. No otras puses, ir "Andretti" komanda. Būs uzticamības pārbaude un process, kas jāizpilda. Gaidīsim. Kā FIA prezidents es vēl neesmu teicis "jā" vārdu. Esam sākuši procesu, lai viņi paši varētu redzēt, vai spētu gūt panākumus? Vai viņi spēs ietilpt visos rāmjos? Vai viņi spēs būt F1 čempionātā? Nevaram paļauties tikai uz to, kas ir bijis iepriekš."

"Andretti Global" īpašnieks Maikls Andreti nav izbrīnīts par F1 komandu pretestību viņa ienākšanai čempionātā. Galvenais iemesls šādai negatīvai attieksmei, pēc viņa vārdiem, ir vēlme nopelnīt vairāk.

"Tas viss ir naudas dēļ," stāsta Andreti. "Sākumā viņi domā, ka saņems vienu desmito daļu no balvu naudas, bet pēc tam viņi kļūst pavisam alkatīgi un jau domā, ka savāks arī visus sponsorus no Amerikas. Tas viss notiek alkatības dēļ un tāpēc, ka viņi skatās tikai uz sevi, nevis to, kas būtu labākais čempionāta izaugsmei. Bet mani tas nepārsteidz. "Formulā 1" komandu īpašniekiem rūp tikai viņi paši, nevis tas, kas būtu labākais čempionātam. Tā arī ir atšķirība starp FIA prezidenta Mohameda un komandu īpašnieku nostāju. Prezidents Mohameds domā par čempionāta nākotni. Viņš to visu saprot. Viņš ir īsts cīnītājs un apzinās, ka čempionātam vajag vēl vienu vai divas komandas."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-01-18 08:15, pirms gada
Tad kad F1 komandas nepelnija, kur tad bija viņš, tagad kad komandas sākušas pelnīt visi grib pie lielā naudas poda tikt.

     [+] [-]

, 2023-01-18 15:30, pirms gada
Aldim Putniņam pēdējā podkāstā ir interesanta teorija (visai ticama), kāpēc F1 komandas nav sajūsmā par Andreti. Respektīvi - amerikāņi domā, ka varēs F1 močīt tā pat, kā Indycar, kaut ko darīt, kaut kur bumbulēt. Arī Indycar Andretti šobrīd ir tikai reāli ceturtā spēcīgākā komanda. Jautājums, kāpēc viņi domā, ka spēs būt nopietns spēks F1, kas vairāk līdzinās raķešu zinātnei, ja viņi savā kovboiju līgā nespēj spēkoties ar to pašu Penske komandu.
Ja Andreti F1 neuzņems F1 komandu darba kultūras līmeni, tad viņi atpaliks pāris sekundes aplī. Nevienam tas nav nepieciešams.