Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" boss: "Nākamgad mūsu motori būs "Mercedes" un "Ferrari" līmenī"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" boss: "Nākamgad mūsu motori būs "Mercedes" un "Ferrari" līmenī"
Foto: Renault F1 Team

2019. gada sezonā "Renault" dzinēji būs vienā līmenī ar "Mercedes" un "Ferrari", pārliecību paudis franču rūpnīcas komandas vadītājs Sirils Abitebouls. Šogad ar "Renault" dzinējiem apgādātās komandas cīņā par titulu iesaistīties nespēja.

"Renault" motoriem jaudas deficīts ir novērojams jau kopš turbo ēras sākšanās 2014. gadā. Pēc vairākām sezonām, kas tā arī nedeva iespēju atkal iesaistīties cīņā par titulu, no "Renault" jaudas agregātiem atteikusies "Red Bull" vienība, kas nākamgad izmantos "Honda" ražotos dzinējus.

Abitebouls atklāj, ka šogad "Renault" motoriem līdz "Mercedes" un "Ferrari" rādītājiem kvalifikācijas režīmā pietrūcis aptuveni 50 zirgspēku, kamēr sacīkstēs šis iztrūkums bijis tikai 25 zirgspēki. Tāpat viņš pauž pārliecību, ka ziemas laikā deficīts tiks dzēsts un jauno sezonu "Renault" uzsāks ar vienlīdz jaudīgiem motoriem kā konkurenti.

"Sacīkstēs mums pietrūka aptuveni 15-20 kilovatu jaudas 20-27 zs, ko noteiktos apstākļos spēja kompensēt "Red Bull" šasija," vācu izdevumam "Auto Motor und Sport" stāsta Abitebouls. "Tikmēr kvalifikācijas režīmā pietrūka 40 kilovatu 53 zs, kas ir būtisks deficīts."

Runājot par "Renault" rūpnīcas komandu, Abitebouls uzskata, ka tās šasija ir ceturtā spēcīgākā, ko arī pierāda rezultāti.

"Ar "Mercedes" vai "Ferrari" dzinēju "Renault" komanda Abū Dabī būtu kvalificējusies septītajā pozīcijā, kas pierāda, ka mūsu šasija ir labāka nekā citām vidējā ešalona komandām, bet tajā pašā laikā neesam aizsniegušies līdz pirmo trīs komandu līmenim," viņš stāsta. "Tieši tādēļ galveno uzmanību veltām dzinēja attīstīšanai. Nākamgad es vairs negribu teikt, ka mums pietrūkst jaudas kvalifikācijā. Nav iemesla, kādēļ mēs ziemas laikā nevarētu panākt "Mercedes" un "Ferrari". Šasijas attīstīšanai gan būs nepieciešams ilgāks laiks."

"Renault" šogad izcīnīja ceturto vietu Konstruktoru kausā, taču līdz trešajā vietā esošajai "Red Bull" komandai pietrūka iespaidīgu 297 punktu. Nākamo 12 mēnešu laikā cīņā par pirmo trijnieku vienība neiesaistīšoties, taču pietuvosies snieguma ziņā, prognozē komandas vadītājs.

"Šobrīd man ir grūti noteikt nākamā gada mērķus," prāto Abitebouls. "Sportā vienmēr daudz kas ir atkarīgs no konkurentu snieguma. Tomēr mēs gribam, lai punktu atstatums turpina sarukt. Diez vai spēsim pārspēt vadošās trīs komandas, bet gribam pietuvoties. Jāpagaida, lai redzētu, kas notiks ar "Red Bull" un "Honda". Viņi vienmēr publiski izsakās, cik labs ir "Honda" dzinējs, bet gribu atgādināt, ka "Toro Rosso" aizvien ir mums aizmugurē."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -1 [+] [-]

, 2018-12-11 10:56, pirms 6 gadiem
Ļoti ceru, ka tā nebūs. Hondas dzinēji gan varētu būt kļuvusi vēl spēcīgāki!