Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Cik liels fiasko būtu Verstapena nekļūšana par pasaules čempionu?

Andris Liepa
Andris Liepa

Cik liels fiasko būtu Verstapena nekļūšana par pasaules čempionu?
Makss Verstapens Foto: AP/Scanpix

Pašreizējais F1 čempionāta līderis Makss Verstapens pēc diviem gadiem siltajā dominances saulītē saskāries ar skaudro realitāti, kurā pasaules čempiona titulu, iespējams, neizdosies izcīnīt. Ja nīderlandietis decembrī paliks ar garu degunu, cik liela izgāšanās tā būtu vēstures kontekstā?

Pats Verstapens nesen nāca klajā ar paziņojumu, ka cīņa par pasaules čempiona titulu vairs neizskatoties reāla.

"Šobrīd nav reālas izredzes uzvarēt nevienā no čempionāta ieskaitēm," savas un komandas izredzes nesenā intervijā kritiski vērtēja Verstapens.

Pēdējās sacīkstēs “Red Bull” tiešām var uzskatīt par “nebraucamu mašīnu”, kā to nodēvēja Verstapens. Lēnajos Zandvortas līkumos spēkrats negribēja griezties jeb saskārās ar tā saukto understeer defektu, kamēr ātrajā Moncas trasē (vismaz kvalifikācijā) klausīt negribēja “Red Bull” bolīda aizmugurējā ass. Kad lēnajos līkumos mokies ar understeer, bet ātrajos – ar oversteer problēmu, tad ir skaidrs, ka problēmas ir lielas.

Šobrīd nīderlandieša nekļūšana par čempionu izskatās gana reāla. Līdz ar to ir vērts papētīt, kā tad Maksa situācija izskatās vēstures kontekstā.

Metodika

Šobrīd ir aizvadītas precīzi divas trešdaļas jeb 66% sezonas. Verstapena pārsvars pār otrajā vietā esošo Lendo Norisu ir 63 punkti. Maksimālais punktu skaits, ko atlikušajā sezonā iespējams izcīnīt, ir 232. Proti, 200 punkti par uzvarām “Grand Prix” sacīkstēs, 8 punkti par ātrākajiem apļiem un 24 punkti par uzvarām sprinta sacīkstēs, kuras šogad tiks aizvadītas vēl trīs reizes (Ostinas, Brazīlijas un Kataras posmu ietvaros).

Tātad, Verstapena pārsvars šobrīd sastāda 27,1% no visiem atlikušajā sezonā pieejamajiem punktiem. Raksta nolūkos, bez zīlnieču salona apmeklēšanas, par galveno Verstapena sāncensi čempiona titula cīņā nokristīsim jau minēto Norisu. Kas arī ir objektīvi, jo “McLaren” šobrīd sevi apliecinājusi kā ātrāko formulu.

Lai Verstapena situāciju salīdzinātu ar pilotiem, kuriem neizdevās nosargāt iekrāto pārsvaru, tiks izmantots konkrētā čempionāta līdera pārsvars pār reālo čempionu brīdī, kad sezonā aizvadīti 66% sacīkšu.

Piemēram, 2014. gadā tika aizvadīti 19 posmi. 66% no 19 ir 12,54. Līdz ar to tiks apskatīta minētā gada čempionāta tabula pēc 13. posma.

Kāpēc pēdējie 33 čempionāti? Tāpēc, ka, sākot ar 1991. gadu, punkti tiek skaitīti pēc mūsdienām pielīdzināma principa. Čempionāta ieskaites punktus bija iespējams izcīnīt katrā posmā. Pirms 1991. gada punkti tika atalgoti tikai par noteiktu skaitu labākajiem sezonas gaitā uzrādītajiem rezultātiem. Piemēram, no 1981. līdz pat 1990. gadam vērā tika ņemti labākie 11 konkrētā pilota rezultāti vienas sezonas ietvaros.

Vairums pārsvaru tiek saglabāti

Vispirms jāatsijā sezonas, kurās čempionāta līderis brīdī, kad bija aizvadītas 2/3 sezonas, spēja izcīnīt titulu. Tā rezultātā no minētajām 33 sezonām pāri palika vien astoņas. Un arī no šīm minētajām astoņām sezonām, kā redzams tabulā zemāk, četri gadījumi nav pieminēšanas vērti.

Pēdējo 33 gadu laikā izsētie pārsvari pie čempionāta 66% atzīmes

GadsLīderis pēc 66% posmuČempionsLīdera pārsvars (% no iegūstamajiem punktiem)
1997.Mihaels ŠūmahersŽaks Vilnēvs+3 (5% no 60)
1999.Edijs ĒrvainsMika Hakinens+2 (4% no 50)
2007.Luiss HamiltonsKimi Raikonens+20 (33% no 60)
2010.Luiss HamiltonsSebastians Fetels+31 (20.7% no 150)
2012.Fernando AlonsoSebastians Fetels+39 (22.2% no 175)
2014.Niko RosbergsLuiss Hamiltons+18 (12% no 150)
2016.Luiss HamiltonsNiko Rosbergs+2 (1.14% no 175)
2021.Luiss HamiltonsMakss Verstapens+2 (1.08% no 185)

Vēl jāatgādina 1994. gads, kad Šūmahers pie augstāk minētās atzīmes Deimonu Hilu apsteidza par 21 punktu, kas būtu 42% no pieejamajiem 50 punktiem. Bet F1 fani ar lielāku stāžu droši vien atceras, kā beidzās šis stāsts. Šūmahers pēdējās sacīkstēs ietriecās Hilā, jo, ja abi piloti nefinišētu, tad čempiona tituls pienāktos vācietim, kurš tiešajam konkurentam priekšā bija par punktu.

Šūmahers pēc incidenta izstājās. Hils vēl spēja turpināt braukt, bet pēcāk arī sacīkstes priekšlaicīgi noslēdza pitstopos.

Vēl ir vērts pieminēt 1999. gada sezonu, kad Mihaels Šūmahers sezonas septītajā posmā piedzīvoja smagu avāriju, kurā gūto savainojumu dēļ viņš bija spiests izlaist nākamos septiņus “Grand prix”.

Atkāpjoties no visiem “kā būtu, ja būtu”, pāri visām gadiem stāv...

2007. gada sezona

Jāatsauc atmiņā, ka pēc 2007. gada sezonas beigām “McLaren” tika diskvalificēti no Konstruktoru kausa, jo tika pieķerti tehniskās informācijas spiegošanā no “Ferrari”. Tomēr pilotu ieskaitē Hamiltona un Alonso punkti netika anulēti. Varam tikai minēt, kas notiktu, ja kāds no “McLaren” pilotiem kļūtu par čempionu.

Tā vietā par pilotu kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Kimi Raikonens. Ja Verstapena pārsvars pār nosacīti galveno konkurentu Norisu šobrīd ir 27,1% no pieejamajiem punktiem, tad Hamiltona pārsvars pār Raikonenu bija 33% no pieejamajiem 60 punktiem.

Ja Verstapena gadījumā lēnām, bet pārliecinoši pilotu sāk pievilt tehnika, tad 2007. gadā nekā tāda nebija. Debitants Hamiltons sezonas gaitā izpelnījās komandas labvēlību savstarpējā cīņā pret “svaigi” kronēto divkārtējo čempionu Alonso. Tāpat vilties nelika arī paša spēkrata spējas.

Vēl divas sacīkstes pirms sezonas beigām Hamiltona pārsvars pār Raikonenu bija 17 (!) punkti. Tolaik par uzvaru pienācās 10 punkti. Un tomēr, Hamiltons pamanījās palikt ar tukšām rokām. Lielā mērā savas kļūdas Ķīnā dēļ.

Ar mērķi Verstapena situācijai piešķirt plašāku vēsturisko kontekstu, varam apskatīt arī viņa lielāko pārsvars šajā sezonā, kas bija 84 punkti pēc 12. posma jeb Silverstonas. Konkrētais punktu pārsvars tika pārvērsts nominālā uzvaru skaitā. Respektīvi, Verstapens Norisam pēc Silverstonas bija priekšā par 3,36 uzvaru tiesu. Hamiltona pārsvars pār Raikonenu 2007. gadā pēc septītā no 17 posmiem bija 26 punkti jeb 2,6 uzvaru tiesa.

Līdz ar to Verstapenam ir potenciāls izsēt vēl lielāku pārsvaru nekā to iespēja Hamiltons 2007. gadā. Tiesa, jāatceras, ka birtu pilotam, kā jau minēts, divas sacīkstes pirms sezonas beigām bija 17 punktu jeb 1,7 uzvaru pārsvars pār eventuālo čempionu Raikonenu.

Var pētīt dažādus brīžus konkrētajās sezonās, bet nav šaubu, ka Verstapenam draud vēsturiski liels fiasko, kuru nīderlandieša talanta neatzinēji varēs pieminēt gadiem ilgi.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1points.com/season

  +1 [+] [-]

, 2024-09-07 12:46, pirms nedēļas
Nav jau tā, ka Verstapens būtu aizmirsis, kā braukt un būtu pie vainas.

Atbildība par abiem tituliem guļ uz Hornera un RedBull spices pleciem, kuri ir a) sajājuši mašīnas apdeitus, b) turpināja uzticēties Peresam.

     [+] [-]

, 2024-09-07 13:46, pirms nedēļas
asinsdesa rakstīja: Nav jau tā, ka Verstapens būtu aizmirsis, kā braukt un būtu pie vainas.

Atbildība par abiem tituliem guļ uz Hornera un RedBull spices pleciem, kuri ir a) sajājuši mašīnas apdeitus, b) turpināja uzticēties Peresam.
Abiem taviem punktiem tiešām pie vainas RedBull vadība, kur pēc Matešica nāves sākās cīņa par varu. Nevar sadalīt "deķīti", fokuss uz nepareizajām lietām un šeit arī ir rezultāts. Tad jau labāk būtu to 51% kontrolpaketi notirgojuši Porsche un miers, jo otrs tāds piedāvājums diez vai pienāks, ja šādi turpināsies. Ņuijs jau ir pazaudēts, lielais pārsvars arī, domāju Makss arī būs prom.

     [+] [-]

, 2024-09-07 14:02, pirms nedēļas
sīkumos nesekojot ziņām - vai Verstapenam tagad ir cita formula kā sezonas sākumā, vai kautko nelabojami salauza?

  -3 [+] [-]

, 2024-09-07 14:26, pirms nedēļas
Tak visi bērnības varoņi aizgājuši no F1. Lielā mērā pēc 2009. gada sezonas pilnīgi vienalga šīs sacīkstes.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-07 15:59, pirms nedēļas
Leitnants rakstīja: Tak visi bērnības varoņi aizgājuši no F1. Lielā mērā pēc 2009. gada sezonas pilnīgi vienalga šīs sacīkstes.
ja būtu pilnīgi vienalga, tad tu šeit nekomentētu..

  -1 [+] [-]

, 2024-09-07 16:00, pirms nedēļas
asinsdesa rakstīja: Nav jau tā, ka Verstapens būtu aizmirsis, kā braukt un būtu pie vainas.

Atbildība par abiem tituliem guļ uz Hornera un RedBull spices pleciem, kuri ir a) sajājuši mašīnas apdeitus, b) turpināja uzticēties Peresam.
Pilnībā piekrītu... tas būtu nevis Verstapena fiasko, bet gan RBR kā komandas fiasko, jo nu Makss pie šīm neveiksmēm ir vismazāk vainīgs... tieši otrādi - viņš ir galvenais vilcējspēks, kas vēl notur RBR virs ūdens..

     [+] [-]

, 2024-09-07 17:15, pirms nedēļas
Lai nebūtu fiasko, tad pilotam labāk jau no sezonas sākuma "jāsūkā" tā kā to dara, piemēram Čeko?

     [+] [-]

, 2024-09-07 21:12, pirms nedēļas
Ja Lando vietā šobrīd būtu Hamiltons vai Leklērs, tad skaidrs, ka Verstappens nebūtu čempions. Bet ņemot vērā cik nestabils ir Lando, cik daudz kļūdu viņš pieļauj, es teiktu, ka Maksis nosargās titulu.
F1 podkāstos jau runā, par tēmu - vai Lando gadījumā nav visu laiku sliktākais F1 titula pretendents.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-07 21:16, pirms nedēļas
playthegame rakstīja: Ja Lando vietā šobrīd būtu Hamiltons vai Leklērs, tad skaidrs, ka Verstappens nebūtu čempions. Bet ņemot vērā cik nestabils ir Lando, cik daudz kļūdu viņš pieļauj, es teiktu, ka Maksis nosargās titulu.
F1 podkāstos jau runā, par tēmu - vai Lando gadījumā nav visu laiku sliktākais F1 titula pretendents.
Lando, protams, kļūdas ir, taču tajā pat laikā, pie daļas no šīm kļūdām vainojama komanda. Sliktākais noteikti viņš nav, ir daudz citi kandidāti šim.

  -2 [+] [-]

, 2024-09-07 21:26, pirms nedēļas
Daniel rakstīja: sīkumos nesekojot ziņām - vai Verstapenam tagad ir cita formula kā sezonas sākumā, vai kautko nelabojami salauza?
Ko mēs saprotam ar citu "formulu"?

RBR joprojām ir fantastiski ātra mašīna, taču sniegumu šobrīd ietekmē vairāki faktori.

Kad komanda saprata, ka Ņuvijs iet prom, viņā neieklausās, ekstrēmie sānu pontoni nebija viņa ideja, viņš bija brīdinājis, ka tas var ietekmē galvenās mašīnas priekšrocības, taču jaunā "komanda" turpināja iet šo ceļu. Viņi arī ieguva vēlamo, mašīna kļuva vēl ātrāka, sevišķi taisnēs ar lieliem spārnu leņķiem apsteidzot Ferrari, kam šobrīd pats dzinējs ir par kādiem 3-5 zirgiem jaudīgāks.

Taču šādam mašīnas konceptam ir arī trūkumi, arī par labu nenāca, viltīgās bremžu sistēmas "nograizīšana". Nākošā problēma ir tāda, ka komanda turpināja ekstrēmo virzienu, visa priekšā ātrums, BET, viņu viltīgā piekare ar atsperu sistēmu to vairs nespēj kompensēt un lielā piespiedējspēka dēļ, mašīnai izmainījās balans lēnajos un vidēji ātrajos līkumos, kur tie bija labākie, tā rezultāta rodas nākošā problēma, pastirpināts riepu nodilums un riepu temperatūru straujā maiņa.

Tā vietā, lai komanda, skatītos kā darīja citi, veiktu soli atpakaļ un atkal būtu topā, tā kā par spīti vēlās pierādīt Ņuvijam, ka tam nav taisnība, un maina visu citu (arī labo, ko nevajadzētu mainīt), lai tikai nebūtu jālabo inovatīvie risinājumi.

Nākošā problēma, maksima, zaudējis pārliecību, viņam praktiski pēc telemetrijas nav vairs stabilu apļu. Diemžēl viņs izrādījās tas braucējs, kas līdzīgā situācijā nespēj izvilkt.

  +2 [+] [-]

, 2024-09-07 22:28, pirms nedēļas
backtofire5 rakstīja: Ko mēs saprotam ar citu "formulu"?

RBR joprojām ir fantastiski ātra mašīna, taču sniegumu šobrīd ietekmē vairāki faktori.

Kad komanda saprata, ka Ņuvijs iet prom, viņā neieklausās, ekstrēmie sānu pontoni nebija viņa ideja, viņš bija brīdinājis, ka tas var ietekmē galvenās mašīnas priekšrocības, taču jaunā "komanda" turpināja iet šo ceļu. Viņi arī ieguva vēlamo, mašīna kļuva vēl ātrāka, sevišķi taisnēs ar lieliem spārnu leņķiem apsteidzot Ferrari, kam šobrīd pats dzinējs ir par kādiem 3-5 zirgiem jaudīgāks.

Taču šādam mašīnas konceptam ir arī trūkumi, arī par labu nenāca, viltīgās bremžu sistēmas "nograizīšana". Nākošā problēma ir tāda, ka komanda turpināja ekstrēmo virzienu, visa priekšā ātrums, BET, viņu viltīgā piekare ar atsperu sistēmu to vairs nespēj kompensēt un lielā piespiedējspēka dēļ, mašīnai izmainījās balans lēnajos un vidēji ātrajos līkumos, kur tie bija labākie, tā rezultāta rodas nākošā problēma, pastirpināts riepu nodilums un riepu temperatūru straujā maiņa.

Tā vietā, lai komanda, skatītos kā darīja citi, veiktu soli atpakaļ un atkal būtu topā, tā kā par spīti vēlās pierādīt Ņuvijam, ka tam nav taisnība, un maina visu citu (arī labo, ko nevajadzētu mainīt), lai tikai nebūtu jālabo inovatīvie risinājumi.

Nākošā problēma, maksima, zaudējis pārliecību, viņam praktiski pēc telemetrijas nav vairs stabilu apļu. Diemžēl viņs izrādījās tas braucējs, kas līdzīgā situācijā nespēj izvilkt.
Pēdējās ziņas gan bija tādas, ka neviena komanda neizmantoja "viltīgo bremžu sistēmu", bet likums tika ieviests preventīvi. Tā kā tas diezvai kaut ko.ietekmēja.

Vēl es nepiekrītu par Maxu - viņš ir vienīgais, kas vēl to komandu notur virs ūdens un pārcilvēcīgi spēj būt samērā ātrs.Tā kā Alonso iepriekš ar Astonu - mistiski vēl kaut kur izvelk simtdaļas.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-07 22:34, pirms nedēļas
Ivijis rakstīja: Pēdējās ziņas gan bija tādas, ka neviena komanda neizmantoja "viltīgo bremžu sistēmu", bet likums tika ieviests preventīvi. Tā kā tas diezvai kaut ko.ietekmēja.

Vēl es nepiekrītu par Maxu - viņš ir vienīgais, kas vēl to komandu notur virs ūdens un pārcilvēcīgi spēj būt samērā ātrs.Tā kā Alonso iepriekš ar Astonu - mistiski vēl kaut kur izvelk simtdaļas.
Redz, nu ļoti interesanti, ka mašīnas sliktāka vadāmība sākās un sakrita tieši tad, kad sāka šī informācija uzpeldēt. Pārāk liela sakritība. Turklāt FIA to mēģināja slēpt, bet par to uzzināja arī tie, kuri agrāk strādāja Mersedes advokātu birojā, un kuri FIA tika pie amatiem. Par ko vēl 2021.g. stāstīju.

Kopumā, tas gleznu nemaina, faktori problēmām ir vairāki.
Maksima nav slikts braucējs, taču redzams, ka šosezon, gad cīņa saasinās, viņš nervozē un nespēj būt tik stabils.
Viņš nav viens tāds, arī Noris šosezon sajūtot, ka var pacīnīties nervozē, taču viņam kvai ir pelnītas dažas atrunas.

     [+] [-]

, 2024-09-07 23:55, pirms nedēļas
backtofire5 rakstīja: Redz, nu ļoti interesanti, ka mašīnas sliktāka vadāmība sākās un sakrita tieši tad, kad sāka šī informācija uzpeldēt. Pārāk liela sakritība. Turklāt FIA to mēģināja slēpt, bet par to uzzināja arī tie, kuri agrāk strādāja Mersedes advokātu birojā, un kuri FIA tika pie amatiem. Par ko vēl 2021.g. stāstīju.

Kopumā, tas gleznu nemaina, faktori problēmām ir vairāki.
Maksima nav slikts braucējs, taču redzams, ka šosezon, gad cīņa saasinās, viņš nervozē un nespēj būt tik stabils.
Viņš nav viens tāds, arī Noris šosezon sajūtot, ka var pacīnīties nervozē, taču viņam kvai ir pelnītas dažas atrunas.
Man tik interesanta liekas pēkšņā Peresa labā braukšana. Pēdējās sacīkstēs sācis normāli vilkt līdzi pāriniekam.
Kur tas VER ātrums pazuda?

  -1 [+] [-]

, 2024-09-08 00:09, pirms nedēļas
exteam rakstīja: Man tik interesanta liekas pēkšņā Peresa labā braukšana. Pēdējās sacīkstēs sācis normāli vilkt līdzi pāriniekam.
Kur tas VER ātrums pazuda?
Runas klīst tādas, ka šī "viltīgā bremžu sistēma bija tikai uz maksimas šasijas", tāda info vismaz nāk no "boksiem" un ekspertiem. Ja atceramies, kad Perez Monaco divas sezonas no vietas ar avāriju atklāja daudz RBR noslēpumus, toreiz RBR tuvu stāvošie žurnālisti un apskatnieki uztaisijā super presingu, ka Perez atklāj RBR priekšrocības un principā ir enkurs. Lai atkal tas tā nenotiktu, ne viss, kas ir maksimas mašīnā, nonāk Pereza mašīnā.
Plus mīnus, Pereza sniegums uzlabojās tieši pēc informācijas par bremzēm presē.
Pagaidām, tās ir tikai runas, taču bieži tādas runas beigās ir patiesība. Jāpaseko situācijai līdzi.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-08 00:32, pirms nedēļas
visus šos gadus bija tā, ka RB visu funkcionalitāti mācēja izspiest Maksis, savukārt Peresam tas izdevās ne pārāk labi.. no kurienes arī leca ārā jēlie komenti par "RB taisa mašīnu speciāli Maksim".

no tehnikas saprotu labi ja 10% no backtofire, bet manām suņa smadzenēm liekas, ka tie apdeiti ir tādi, kuri ir neparocīgi Makša stilam un attiecīgi, Peress izskatās labāk. Bet man liekas, tikai sacīksti vai divas atpakaļ (kad Maksis sadūrās ar Norisu un nolaida riepu) Peress sacīkstes beigās no viņa atpalika kādas 40 sekundes. okei, PER un LEC izvēlējās stulbāko stratēģiju no visām, bet tāpat.

     [+] [-]

, 2024-09-08 03:16, pirms nedēļas
Joprojām ar 90% pārliecību saku ka Lando paņems titulu. Un uzskatu ka viss izšķirsies tieši pēdējā posmā.

  +2 [+] [-]

, 2024-09-08 03:37, pirms nedēļas
backtofire5 rakstīja: Runas klīst tādas, ka šī "viltīgā bremžu sistēma bija tikai uz maksimas šasijas", tāda info vismaz nāk no "boksiem" un ekspertiem. Ja atceramies, kad Perez Monaco divas sezonas no vietas ar avāriju atklāja daudz RBR noslēpumus, toreiz RBR tuvu stāvošie žurnālisti un apskatnieki uztaisijā super presingu, ka Perez atklāj RBR priekšrocības un principā ir enkurs. Lai atkal tas tā nenotiktu, ne viss, kas ir maksimas mašīnā, nonāk Pereza mašīnā.
Plus mīnus, Pereza sniegums uzlabojās tieši pēc informācijas par bremzēm presē.
Pagaidām, tās ir tikai runas, taču bieži tādas runas beigās ir patiesība. Jāpaseko situācijai līdzi.
Kādreiz varbūt arī iedosi linkus, kur par to baumo, runā? Savādāk šķiet, ka esi gudrākais F1 eksperts pasaulē un neviens cits par to nav dzirdējis.

     [+] [-]

, 2024-09-08 11:33, pirms nedēļas
Tas ka Maksa sniegums nokritās kolīdz aizliedza to bremžu sistēmu gan ir jocīgi. Un tas ka Perezu nelaiž prom arī ir dīvaini, jo gandrīz visi eksperti to gaidīja, pats RedBull par to runāja un tāpat nepalaida. Varbūt ja Čeko aiziet un nedod Dievs kādam kaut ko pasaka Verstapena tituli paliks nelegāli? Protams nekādu faktu un savu cilvēku boksos man nav.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-08 12:48, pirms nedēļas
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Kādreiz varbūt arī iedosi linkus, kur par to baumo, runā? Savādāk šķiet, ka esi gudrākais F1 eksperts pasaulē un neviens cits par to nav dzirdējis.
Pirmkārt, linkus esmu šeit devis jau.
Otrkārt, par tiem manu profilu nobanoja reizes divas
Treškārt, google rokās, ej maksas twitter akauntos, forumos maksā naudu un varēsi visu skatīties pats.
Ceturtkārt, gudrākais vismaz SC ietvaros noteikti, ārpus SC nē, jo no ekspertiem arī smeļos papildus informāciju. Jo manis teiktais apstiprinājies jau vairākus gadus

     [+] [-]

, 2024-09-08 12:53, pirms nedēļas
edgefall23 rakstīja: Tas ka Maksa sniegums nokritās kolīdz aizliedza to bremžu sistēmu gan ir jocīgi. Un tas ka Perezu nelaiž prom arī ir dīvaini, jo gandrīz visi eksperti to gaidīja, pats RedBull par to runāja un tāpat nepalaida. Varbūt ja Čeko aiziet un nedod Dievs kādam kaut ko pasaka Verstapena tituli paliks nelegāli? Protams nekādu faktu un savu cilvēku boksos man nav.
Par Pereza atlaišanu, gribas domāt, ka problēma ir citur, ja lasam ārzemju presi, tad cirkulē uzskats, ka Perezu palūdz šosezon neatlaist F1 īpašnieki, jo tas būtu trieciens skatītāju ziņā un drošībā Meksikas posmā. Tā vismaz izsakās apskatnieki.
Bet nu redzēsim, esot iespēja, ka pēc sezonas tomēr Perezs zaudēšot savu vietu. Mēs varam tikai gaidīt

  +1 [+] [-]

, 2024-09-08 15:22, pirms nedēļas
Es formulu neesmu skatījies gadus 15, bet paskatoties rezultātus pēdējām sacīkstēm, man liekas, ka šeit tiek mēģināts no mušas uzpūst ziloni. Tieši tā pat kā Netflix seriālā "Drive to Survive".

Verstapena sliktākais rezultāts ir bijis 6. vieta divās sacīkstēs un viena reize DNF.
Viņa pārsvars pār 2. vietu, punktu izteiksmē, ir lielāks nekā 2. vietā esošajam Norisam pār 5. vietā esošo Sainzu.

Es arī nesaku, ka fiasko nav iespējams, kamēr vien matemātiski pastāv iespēja, to izslēgt nevar, bet šajā gadījumā, man liekas, ka viss šis ir drusku samākslotas drāmas meklēšana.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-08 22:46, pirms nedēļas
backtofire5 rakstīja: Pirmkārt, linkus esmu šeit devis jau.
Otrkārt, par tiem manu profilu nobanoja reizes divas
Treškārt, google rokās, ej maksas twitter akauntos, forumos maksā naudu un varēsi visu skatīties pats.
Ceturtkārt, gudrākais vismaz SC ietvaros noteikti, ārpus SC nē, jo no ekspertiem arī smeļos papildus informāciju. Jo manis teiktais apstiprinājies jau vairākus gadus
Joprojām neviens links un tukša muldēšana.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-09 02:15, pirms nedēļas
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Joprojām neviens links un tukša muldēšana.
Iemācies lasīt. Pagaidām šeit tukši muldi tikai Tu.
Nav viena vienīgā linka, tiek ņemti 10-20 avoti, un info apkopoti. Un man tādam. kā Tu ķēmam nekas nav jādod, sāc visupirms ar normālu un pieaugušu sarunu, tad parunāsim. Pagaidām Tu to neproti un arī lasīt nemāki. Netaisos Tāda ķēma kā Tu dēļ, noraut banu, turklāt es labi atceros, kā esi komunicējis līdz šim!

     [+] [-]

, 2024-09-09 09:49, pirms nedēļas
backtofire5 rakstīja: Iemācies lasīt. Pagaidām šeit tukši muldi tikai Tu.
Nav viena vienīgā linka, tiek ņemti 10-20 avoti, un info apkopoti. Un man tādam. kā Tu ķēmam nekas nav jādod, sāc visupirms ar normālu un pieaugušu sarunu, tad parunāsim. Pagaidām Tu to neproti un arī lasīt nemāki. Netaisos Tāda ķēma kā Tu dēļ, noraut banu, turklāt es labi atceros, kā esi komunicējis līdz šim!
Bērnudārz, tev nevajag tiešos linkus likt, norādi mājaslapu, raksta/video nosaukumu un datumu un mēs paši atradīsim

     [+] [-]

, 2024-09-09 10:33, pirms nedēļas
Noriss pats arī zaudē punktus kur bija jāņem. Kaut vai Moncā ļaujot uzvarēt Lekleram. Velāk naksies nožēlot, ja tā turpinās. Tas ja finišēs pirmais un Maksis uzreiz aiz viņa vinnetājs tomer ir otrais

     [+] [-]

, 2024-09-09 10:35, pirms nedēļas
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Kādreiz varbūt arī iedosi linkus, kur par to baumo, runā? Savādāk šķiet, ka esi gudrākais F1 eksperts pasaulē un neviens cits par to nav dzirdējis.
bet versija ir ticama

  -1 [+] [-]

, 2024-09-09 12:10, pirms nedēļas
backtofire5 rakstīja: Iemācies lasīt. Pagaidām šeit tukši muldi tikai Tu.
Nav viena vienīgā linka, tiek ņemti 10-20 avoti, un info apkopoti. Un man tādam. kā Tu ķēmam nekas nav jādod, sāc visupirms ar normālu un pieaugušu sarunu, tad parunāsim. Pagaidām Tu to neproti un arī lasīt nemāki. Netaisos Tāda ķēma kā Tu dēļ, noraut banu, turklāt es labi atceros, kā esi komunicējis līdz šim!
Draugs, ja tu esi nobanots 4 reizes, tad ir bijis kkāds iemesls. Lai gan zinu, ka šeit admini ir tupi, bet 4reiz banot nav tikai prieka vai nepatikas pēc. Otrkārt, lasīt es māku. Fakts, ka tu nespēj norādīt avotu vai avotus, kur tu ņem faktus uzreiz liek skatīties uz tavu rakstīto, kā slima suņa murgus. Normālā žurnālistikā un diskusijā tiek norādīts, kur info ir ņemts, ja tu to nespēj, līdz ar to esi neticams uzziņas avots.

     [+] [-]

, 2024-09-09 20:08, pirms nedēļas
inflames33 rakstīja: Bērnudārz, tev nevajag tiešos linkus likt, norādi mājaslapu, raksta/video nosaukumu un datumu un mēs paši atradīsim
Nu sākumā iemācies komunicēt, tas iesākumam būtu labi. Nav mans pienākums Tev likt datumus, laikus, nosaukumus, turklāt par informāciju, kura bija mēnešiem atpakaļ. Tu neesi nekas, lai es tērētu tam laiku. Pietiek ar to, ka manis teiktais vēlāk izrādās taisnība .

     [+] [-]

, 2024-09-09 20:30, pirms nedēļas
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Draugs, ja tu esi nobanots 4 reizes, tad ir bijis kkāds iemesls. Lai gan zinu, ka šeit admini ir tupi, bet 4reiz banot nav tikai prieka vai nepatikas pēc. Otrkārt, lasīt es māku. Fakts, ka tu nespēj norādīt avotu vai avotus, kur tu ņem faktus uzreiz liek skatīties uz tavu rakstīto, kā slima suņa murgus. Normālā žurnālistikā un diskusijā tiek norādīts, kur info ir ņemts, ja tu to nespēj, līdz ar to esi neticams uzziņas avots.
Lūdzu norādi noteikumos, kur tas ir teikts, ka man Tev kaut kādi avoti jādod? Varbūt Tev iedot manus loginus vēl maksas kanālos nē? Nevajag?
Tu vari arī neticēt, mani tas maz uztrauc, tikai nezkāpēc , mana veiktā analīze, novērojumi vēlāk nāk gaismā un izrādās patiesi. Atsauces biju licis.

Banoja, pirmkārt antipātiju dēļ, otrkārt tāpēc, ka norādīju kļūdu rakstā, vēl daži, kas to darīja, viņu komentārus izdzēsa nepasakot paldies par labojumu, kad norādīju uz nepateicību tika iedots bans.
Kad ielogojos ar jaunu kontu, un komentārā atstāju ziņu, ka autors rīkojas nekorekti, bija nākošais bans (rupju vārdu neteicu) . Ja Tavuprāt tā ir atdekvāta rīcība, tad ok.

Bija viens pelnīts bans par rupjību, taču tā bija atbilde moderātoram, kurš pirmais sāka izteikt rupjības. Pēc noteikumiem, pārkāpums bija, taču skatoties, ka banu iedeva cilvēks, kurš pirmais bija rupjš, absolūti nav korekti. Ļoti žēl, ka vienā kontā, kur privāti man uzrakstīja "moderātors" nevar ielogoties vēlreiz tā kā gan Jūs, gan mani var nobanot arī dēļ vnk antipātijas.

Ja nu ļoti ir vēlēšanās pameklēt info par telemetrijām, bet kcik bez maksas Xisā ieraksti F1 data pirmais kanāls dod bezmaksas informāciju (f1 telemetry data) jā tur nav super padziļinātas analīzes, taču pat vnk fans šo to sev interesantu atradīs. Ir arī citi labāki. FDataanalysis vispār ir saistits ar f1 komandu