Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miks Šūmahers cer iekļūt F1 čempionātā 2021. gadā

Juris Grīns
Juris Grīns

Miks Šūmahers cer iekļūt F1 čempionātā 2021. gadā
Miks Šūmahers. Foto: Formula1.com

Vācu autosportists Miks Šūmahers cer, ka "Formulā 1" viņam izdosies iekļūt 2021. gada sezonā. Nākamgad viņš turpinās smelties pieredzi F2 seriālā, un atzīst, ka pagaidām nav bijuši piedāvājumi kļūt par F1 pilotu.

Jau ilgāku laiku baumo par Šūmahera ienākšanu F1 sacīkstēs, daudzi uzskatīja, ka viņš nenoslēdza nevienu līgumu ar kādu no komandām jau uz 2020. gadu, jo pats vēlējies turpināt krāt pieredzi F2. Sportists gan saka, ka to nebūtu laidis garām.

"Ir diezgan skaidrs, ka gadījumā, ja tev ir radusies iespēja startēt F1, tu to garām nelaidīsi, tāpēc saprotams, ka šādas iespējas man vēl nav bijis - tas netiek slēpts un ir skaidrs," saka Šūmahers. "Nākamais lēmums bija palikt F2 čempionātā. Manā skatījumā, tas bija gudrākais un drošākais lēmums, ko varēju pieņemt, un pareizākais čempionāts, kurā startēt."

Šūmahers nākamo F2 sezonu uzsāks jau ar iekrātu pieredzi, turklāt viņam būs iespēja visas sezonas garumā startēt ar riepām, kādas arī F1 sacensībās tiks ieviestas 2021. gadā, sākoties jauno tehnisko noteikumu ērai. Viņš uzskata, ka, apvienojumā ar labiem rezultātiem, tas varētu dot labas izredzes piesaistīt F1 komandu uzmanību.

"Nākamgad F2 sacīkstēs būs jāstartē ar jaunām riepām, kas ir pozitīvi, jo 2021. gadā ar tādām brauks arī "Formulā 1"," viņš saka. "Ja man izdosies spert soli uz augšu, tas būs labs sākums. Šeit startēt ir citādi, bet domāju, ka arī tas man palīdzēs gūt pieredzi. Varbūt arī pēc gada jau būšu citādā statusā."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2019-12-11 19:42, pirms 4 gadiem
Gēni no mātes. Ja paņems uz F1 tad nekas labāks par Grožānu nebūs