Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komanda sameklējusi jaunu galveno sponsoru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komanda sameklējusi jaunu galveno sponsoru
Foto: Haas F1 Team

Amerikāņu F1 komanda "Haas" paziņojusi par sadarbības noslēgšanu ar jaunu galveno sponsoru, kā rezultātā arī mainīsies tās oficiālais nosaukums. Tikmēr itāļu "Ferrari" zaudējusi divus lielus sponsorus un rezultātā arī lielu naudas summu.

"Haas" vienība jauna titulsponsora meklējumos bija kopš pērnā gada pavasara, kad pēc Krievijas teroristiskā režīma iebrukuma Ukrainā nekavējoties tika šķirta sadarbība ar uzņēmumu "Uralkali". Tagad par "Haas" galveno sponsoru kļuvis ASV bāzētais finanšu pakalpojumu uzņēmums "MoneyGram".

Turpmāk Džīna Hāsa komandas oficiālais nosaukums būs "MoneyGram Haas F1 Team", kā arī mainījies tās logo. Gaidāmajā F1 čempionāta sezonā vienības rindās turpinās braukt Kevins Magnusens, bet viņam pievienosies Niko Hilkenbergs, kurš pēdējo pilno sezonu veica pirms vairākiem gadiem.

Ne tik pozitīvi jaunumi no "Ferrari" nometnes, kas priekšlaicīgi bijusi spiesta pārtraukt sadarbību ar diviem lieliem sponsoriem. Viens no tiem ir kripto valūtas nozares uzņēmums "Velas", kas komandu sponsorēja viena gada garumā. Tāpat sadarbība netiks turpināta ar mikroshēmu ražotāju "Snapdragon". Šī informācija vēl nav oficiāla, taču to apstiprinājuši avoti abos uzņēmumos.

"Ferrari" neesot spējusi izpildīt tās prasības, kas bijušas noteiktas līgumā ar "Velas". Savukārt "Snapdragon" neesot izpildījusi finansiālos nosacījumus attiecībā pret F1 komandu. Tiek lēsts, ka "Ferrari" zaudējumi līdz ar šo abu sponsoru aiziešanu būs vairāk par 50 miljoniem eiro.

Atgādinām, ka pirms kāda laika "Mercedes" izbeidza sadarbību ar kripto valūtas uzņēmumu FTX, kas piedzīvojis milzīgas finansiālas problēmas. Tagad arī "AlphaTauri" zaudējusi tajā pašā jomā darbojošos sponsoru "Fantom", tāpat komandai beigusies sadarbība ar tiešsaistes tirdzniecības uzņēmumu ICM.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs