Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Tuvāko gadu laikā F1 čempionātā plāno startēt "Cadillac" rūpnīcas komanda

Juris Grīns
Juris Grīns

Tuvāko gadu laikā F1 čempionātā plāno startēt "Cadillac" rūpnīcas komanda
Foto: Sean Bull Design

"Andretti Global" nākusi klajā ar paziņojumu par apvienošanos ar ASV automobiļu koncernu "General Motors", lai tuvāko gadu laikā kopīgi strādātu pie F1 komandas izveides. Šobrīd situācija attīstījusies tā, ka Andreti ģimenei plānu par nokļūšanu šajā čempionātā visticamāk izdosies īstenot.

Maikls Andreti jau pagājušā gada februārī paziņoja par mērķi izveidot jaunu F1 komandu un arī nosūtīja oficiālu pieteikumu 2024. gada sezonai. Čempionāta vadība un vairums pašreizējo komandu tomēr nebija sajūsmā par to, vien divām vienībām publiski paužot atbalstu Amerikas autosporta leģendas iecerei.

Tomēr šonedēļ FIA prezidents Mohameds ben Sulajems publiski atklāja, ka ir devis rīkojumu saviem pakļautajiem sākt darbu pie procesa, kas ļautu apzināt visu potenciālo jauno F1 komandu interesi par startēšanu čempionātā. Tas ir skaidrs mājiens, ka tuvāko gadu laikā čempionātā visticamāk ienāks viena vai vairākas komandas.

Ceturtdien kļuva zināms, ka Andreti un "General Motors" plāno izveidot amerikānisku sacīkšu komandu. Tās nosaukums nesīs koncerna paspārnē esošās automobiļu rūpnīcas "Cadillac" vārdu. Andreti vēl nenosauc sezonu, kad jaunā komanda stāsies uz starta. Daudz kas esot atkarīgs no tā, kādus turpmākos soļus spers FIA un F1 vadība. Tāpat daudz ko noteiks, cik lielā mērā pati komanda būs gatava debijai, kad tai tiks dota zaļā gaisma ienākšanai čempionātā.

Jau šobrīd zināms, ka vismaz sākotnēji "Cadillac" vienība dzinējus pirks no kādas citas rūpnīcas, bet pretī dos savu atbalstu tehniskajā jomā. Tiek minēts, ka reālākā varbūtība ir sadarbošanās ar "Honda". Šobrīd tā strādā kopā ar F1 čempionvienību "Red Bull" un piegādā savus motorus arī "AlphaTauri" komandai.

Pašlaik Indiānas štatā tiek celta jauna "Andretti Global" bāze, kas tiks pabeigta 2025. gadā. Jaunā F1 komanda tiks vadīta no turienes, lai gan paredzams, ka atsevišķa bāze tiks izveidota arī Eiropā. Maikls Andreti neslēpj, ka mērķis ir nolīgt vismaz vienu amerikāņu pilotu un šobrīd galvenais kandidāts ir Koltons Herta.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-01-06 23:13, pirms 2 gadiem
Droši vien ar svešiem motoriem un svešām virsbūvēm, uzliks tikai reklāmu kā kādreiz Marlboro

     [+] [-]

, 2023-01-07 08:39, pirms 2 gadiem
aknelis rakstīja: Droši vien ar svešiem motoriem un svešām virsbūvēm, uzliks tikai reklāmu kā kādreiz Marlboro
Ar svešu motoru pilnīgi noteikti, bet ne svešu šasiju. Tas principā izslēdz iespēju jebkad finišēt augstāk par pēdējo vietu. Un ne jau pēdējās vietas dēļ Andretti tik histēriski cenšas ielauzties F1