Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" jaunais pilots Sainss neatzīstas avārijas izraisīšanā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" jaunais pilots Sainss neatzīstas avārijas izraisīšanā
Karloss Sainss. Foto: Scuderia Ferrari

"Ferrari" komandas jaunais pilots Karloss Sainss negrib atzīt, ka nesen notikušajos "Pirelli" riepu testos Heresā būtu piedzīvojis avāriju, lai gan šāda neoficiāla informācija ir parādījusies.

Pirmo reizi pie "Ferrari" formulas stūres Sainss sēdās janvāra beigās rūpnīcai piederošajā Fiorano trasē, bet kopā ar jauno komandas biedru Šarlu Leklēru februāra beigās aizvadīja "Pirelli" riepu attīstības testus. Tajos tika izmantota 2019. gada modeļa mašīna, bet testu mērķis bija izmēģināt riepas, kas paredzētas 18 collu diskiem.

"Pirelli" paziņojumā apgalvoja, ka Sainss un Leklērs trīs dienu laikā Spānijā, Heresas trasē kopā veikuši vairāk par 300 apļiem, tomēr par negadījumu nekas netika pieminēts. Kad par to tika vaicāts pašam Sainsam, sportists vēlējās izvairīties no skaidras atbildes.

"Viss, kas attiecas uz "Pirelli" testiem, ir pilnīgi privāta informācija," viņš sacīja. "Man ir grūti atbildēt uz jautājumiem, kas nāk no citurienes. Es nezinu, cik daudz, sakarā ar līgumu, varu stāstīt, kas notika testos. Ja arī kaut kas notika, es to jums nestāstīšu, tas bija kaut kas ļoti neliels."

Kā zināms, jau pēc šīs sezonas "Formula 1" atteiksies no daudzus gadus lietotajiem 13 collu diskiem, lai jau 2022. gadā visas mašīnas būtu aprīkotas ar 18 collu riteņiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...