Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bijušie F1 piloti Batons un Petrovs kļūst par komandas biedriem

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušie F1 piloti Batons un Petrovs kļūst par komandas biedriem
Foto: SMP Racing

2009. gada F1 čempions Džensons Batons noslēdzis līgumu ar krievu komandu "SMP Racing" un šogad piedalīsies ne vien Lemānas 24 stundu sacīkstēs, bet arī citos izturības sacensību pasaules čempionāta (WEC) posmos.

"SMP Racing" sastāvā jau bija iekļauti krievu piloti Vitālijs Petrovs un Mihails Aļošins, bet Batons viņiem pievienosies uz posmu Lemānā, kas notiks jūnijā. Sportisti startēs ar "Dallara" rūpnīcā ražotu LMP1 klases prototipu, kas aprīkoti ar "AER" dzinēju.

"Kā spējat iztēloties, startēt Lemānā vienmēr bijis mans sapnis," atzīst Batons. "Domāju, ka tas ir katra autosportista sapnis, piedalīties šajās sacīkstēs un tajās uzvarēt. Ar mani ir tāpat. Mani komandas biedri būs Aļošins, kā arī Petrovs, kuru ļoti labi pazīstu kopš laikiem, kad viņš startēja F1 čempionātā."

Lemānā šogad debitēs arī Fernando Alonso, kurš startēs šī brīža spēcīgākās LMP1 komandas "Toyota" sastāvā. Testos "Toyota" parādīja graujošu pārsvaru ātruma ziņā, tomēr jāatceras, ka Lemānā sacīkstes notiek diennakts garumā un ne vienmēr uzvar ātrākais. "SMP Racing" komanda nesen notikušajos testos Francijā, Pola Rikāra trasē bija otrā ātrākā.

Batons neslēpj, ka komandas mērķi ir visaugstākie: "Mēs dosimies uz Lemānu cīnīties par uzvaru. Domāju, ka mums ir lielas izredzes būt konkurētspējīgiem."

Batons šogad piedalās arī Japānā bāzētajā "Super GT" autosacīkšu čempionātā. WEC seriālā viņš ieplānojis startēt visos gaidāmās sezonas posmos, izņemot nākamnedēļ Spā-Frankošamps notiekošās sacensības, jo tās pārklājas ar "Super GT" posmu Fudži trasē.

Pirmajā WEC posmā mašīnu pilotēs tikai Petrovs un Aļošins, kamēr ar otru komandas LMP1 prototipu šosezon startēs Stefans Sarazāns, Matevoss Isākjans un Jegors Orudževs. Kopumā šosezon LMP1 ieskaitē uz starta plāno stāties desmit spēkrati.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...