Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kubica pēdējā brīdī atsakās no starta Lemānā, iemesls nav zināms

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica pēdējā brīdī atsakās no starta Lemānā, iemesls nav zināms
"ByKolles" komandas LMP1 prototips

Bijušais F1 un WRC pilots Roberts Kubica šosezon bija plānojis atgriešanos šosejas sacensībās, tomēr gandrīz pēdējā brīdī nolēmis atteikties no startēšanas World Endurance Championship (WEC) sacīkstēs.

Kubica bija vienojies ar "ByKolles Racing" komandu un plānoja visos 2017. gada WEC posmos, tostarp Lemānas 24 stundu sacīkstēs, startēt ar LMP1 prototipu. Pēc Moncas trasē veiktajiem testiem Kubica izplatīja paziņojumu, ka tomēr nolēmis nestartēt WEC.

"Pēc prologa es nolēmu pārtraukt savu sacīkšu programmu LMP1 klasē kopā ar "ByKolles" komandu," raksta Kubica. "Līdz ar to, es nestartēšu nevienās WEC sacīkstēs. Tas bija grūts lēmums, zaudēt iespēju braukt tik izaicinošā un konkurences ziņā spēcīgā čempionātā, bet ceru, ka tās nav atvadas pavisam."

Testu laikā "ByKolles" vēl nebija pabeigusi darbu pie LMP1 prototipa izstrādes, līdz ar to veica ļoti maz apļus, Kubicam pat īsti netiekot pie braukšanas.

Tas, vai Kubicas lēmums saistīts ar komandas aizkavēšanos mašīnas izstrādē, nav zināms, jo skaidrojumu ne sportists, ne komanda nesniedz. Baumo, ka Kubica tomēr neesot gatavs startēt ar LMP1 prototipu, jo grūtības sagādā pirms vairākiem gadiem avārijā rallija sacīkstēs gūtās traumas sekas. LMP1 bolīda pilotēšanai nepieciešams liels spēks, turklāt, tā kā tās ir izturības sacīkstes, slodze jāiztur ilgu laiku.

Nav zināms, vai Kubica turpinās karjeru autosportā.

Izmantotie resursi:
The Drive - Automotive News, Car Reviews and...