Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Barikello pirmo reizi startēs Lemānas 24 stundu sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Barikello pirmo reizi startēs Lemānas 24 stundu sacīkstēs
Barikello Sebringā testē LMP2 prototipu
Foto: motorsport.com

Visu laiku pieredzējušākais F1 pilots Rubenss Barikello nākamgad pirmo reizi karjerā startēs leģendārajās Lemānas 24 stundu sacīkstēs, kur pilotēs LMP2 klases prototipu.

44 gadus vecais Barikello apvienojies vienā projektā ar holandiešu autosportistu Janu Lammersu, kurš arī savulaik startēja Formulā 1, kā arī guvis bagātīgu pieredzi Lemānā, tālajā 1988. gadā spējot izcīnīt uzvaru. Šobrīd Lammersam ir jau 60 gadi un kopā ar Barikello viņi startēs "Racing Team Nederland" komandas sastāvā. Abu rīcībā būs LMP2 klases "Dallara" prototips.

Lammersam šis būs pirmais starts Lemānā kopš 2011. gada, bet Barikello - pirmais starts karjerā. Arī Frica van Ērda komanda "Racing Team Nederland" līdz šim šajās sacensībās nav piedalījusies.

F1 braucēja karjeru Barikello beidza 2011. gada sezonas beigās, pēc tam vienu sezonu startēja IndyCar formulu čempionātā, bet pēdējos četrus gadus piedalījās savā dzimtenē Brazīlijā notiekošajā salonautomobiļu čempionātā "Stock Car Brasil". 2014. gadā Barikello kļuva par čempionu, bet šogad ierindojās otrajā vietā.

Izturības sacīkstes Barikello nav jaunums, jo viņš pēdējo gadu laikā trīs reizes startējis Deitonas 24 stundu braucienā, šogad tajā izcīnot augsto otro vietu.

"Racing Team Nederland" jau aizvadījusi divas testu sesijas Francijā, bet šajās dienās strādā ASV, Sebringas trasē. Pirmos iespaidus par jauno auto guvis arī Barikello, atzīstot, ka ir apmierināts ar redzēto.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...