Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Prestižajai Lemānas klasei LMP1 pievienosies Calko pārstāvētā rūpnīca "Ginetta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Prestižajai Lemānas klasei LMP1 pievienosies Calko pārstāvētā rūpnīca "Ginetta"
"Ginetta" LMP1 prototips
Foto: motorsport.com

Britu rūpnīca "Ginetta" paziņojusi par plāniem 2018. gadā startēt Lemānas prototipu prestižākajā klasē LMP1, turklāt šasijas aerodinamiku veidos šīs jomas leģenda Adrians Reinards.

Jau nākamgad "Ginetta" šasijas būs redzamas gan FIA izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC), gan Lemānas 24 stundu braucienā, kas ir viens no šī seriāla posmiem.

"Ginetta" plāns gan nav startēt sacīkstēs pilnvērtīgas rūpnīcas komandas statusā - tā vietā briti gatavojas piedāvāt aptuveni desmit LMP1 mašīnas privātajām vienībām un sportistiem, kuriem tā sniegs rūpnīcas atbalstu.

Mašīnu ražošanu pārraudzīs "Ginetta" tehniskais direktors Evans Baldrijs, un tās tiks ražotas rūpnīcas bāzē Līdsā. Tikmēr aerodinamikas attīstīšana uzticēta leģendārajam šīs jomas speciālistam Adrianam Reinardam, kurš strādā Indianpolisā, ASV bāzētajā "Auto Research Center" darbnīcā.

Jau ziņots, ka pēc 2016. gada sezonas LMP1 klasi atstāja "Audi" rūpnīca, un tagad galvenie favorīti uz uzvaru Lemānā ir "Porsche" un "Toyota".

2015. gadā "Ginetta" pievienojās LMP3 prototipu klasei. Ar vienu no šīm mašīnām Eiropas "Le Mans" čempionātā (ELMS) startēja arī Latvijas pārstāvis Konstantīns Calko. Arī šobrīd šis pilots ar "Ginetta" LMP3 šasiju turpina startēt sacensībās, nu jau Āzijas "Le Mans" čempionātā (ALMS).

Pašlaik "Ginetta" veic pārrunas ar potenciālajiem motoru piegādātājiem. Viens no minētajiem ražotājiem, kas varētu sadarboties, ir japāņu "Honda".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...