Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko: "Drīz varētu mēģināt pieteikties Lemānas 24 stundu sacīkstēm"

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko: "Drīz varētu mēģināt pieteikties Lemānas 24 stundu sacīkstēm"
Konstantīns Calko LMP3 klasē
Foto: K.Calko personīgais arhīvs

Autosportists Konstantīns Calko iecerējis jau tuvākajā nākotnē pieteikties Lemānas 24 stundu sacensībām. Šobrīd gan vēl precīzi nav zināms, kad tas varētu notikt.

Lemānas 24 stundu brauciens tradicionāli notiek ik vasaru Francijā, un šīs tiek uzskatītas par pašām prestižākajām šosejas izturības sacīkstēm pasaulē. Calko, kurš pērn startēja "European Le Mans Series" (ELMS) čempionātā, jau vairākus gadus startēšanu Lemānā saucis par savas karjeras galveno mērķi.

"Katru gadu es nonāku arvien tuvāk un tuvāk savam dzīves mērķim, un šogad lēciens uz priekšu bija liels," intervijā portālam "autoeuro.lv" pauž Calko. "Tagad vajag sakrāt vairāk pieredzes, braucot kopā ar citiem prototipiem un GT klases mašīnām, tad drīzumā varēs mēģināt pieteikties Lemānas 24 stundu sacīkstei."

Šobrīd gan Calko vēl neapsola konkrētu laiku, kad viņš varētu debitēt Lemānā, tomēr norāda, ka šo sacīkšu līmenis ir vienādojams ar Formulu 1, kas nozīmē arī augstas izmaksas.

"Tas noteikti atkarīgs no budžeta, komandas, ar ko brauc, un pieredzes," skaidro daugavpilietis. "Līdz šīm gadam, kamēr nebiju pabraucis ELMS čempionātā, nesapratu, cik grūtas varētu būt šīs sacīkstes. Izrādās, ka Lemānas 24 stundu sacensībās līmenis ir līdzīgs Formulai 1. Līdz ar to, tur tikt un atrast sev vietu ir ļoti grūti, bet mēs, kopā ar ģimeni un sponsoriem, centīsimies ar visiem spēkiem tur nokļūt un jau tuvākajā nākotnē uzvarēt vismaz savā klasē."

ELMS sezonu Calko noslēdza trešajā vietā LMP3 klasē, piekāpjoties tikai abām "Ginetta" rūpnīcas komandām. Arī 2016. gada sezonā sportists plāno turpināt startēt ELMS.

"Autosports ir mana dzīve un man patīk braukt ar jebkuru auto," atzīst Konstantīns. "Plānos ir aizvadīt vēl vienu sezonu ELMS, bet kā tieši viss notiks, vēl nezinu. Ja būs iespēja braukt ar LMP mašinām, braukšu ar tām, ja būs iespēja braukt ar kartingiem, noteikti braukšu arī ar tiem. Vienkārši dodiet man stūri un es braukšu!"

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro