Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

"Šilovs kā mūris" - portāla lasītāji vārtsargam ieliek 9,9 balles

Emils Ozerinskis

"Šilovs kā mūris" - portāla lasītāji vārtsargam ieliek 9,9 balles
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF

Visa pasaules hokeja čempionāta laikā portāla Sportacentrs.com lietotāji vērtē Latvijas hokeja izlases spēlētāju veikumu laukumā. Ceturtdien tika izcīnīts fenomenāls panākums ar 3:1 ceturtdaļfināla spēlē pār Zviedriju, tādējādi latviešiem pirmo reizi vēsturē dodoties uz medaļu cīņām. Līdzjutēju balsojumā teju perfektu vērtējumu saņēma valstsveinības mūris Artūrs Šilovs.

Latvijas izlases pasaules hokeja čempionātā aizvadījusi astoņas spēles. Vienīgo reizi Šilovs portāla lietotāju vērtējumā augstāko atzīmi nesaņēma pagarinājuma uzvarā pār Čehiju, kurā nedaudz augstāk tika novērtēts pagarinājuma vārtu autors Oskars Batņa.

Šilovs savu dominanci balsojumā turpināja arī ceturtdaļfinālā pret Zviedriju, kurā cietokšņa sargs tika galā ar 40 no 41 pretinieku metiena. No aptaujas dalībniekiem 95% respondentu Šilovam ielika desmitnieku. Kopējais vārtsarga vidējās atzīmes rādītājs sasniedza fenomenālas 9,9 balles.

No laukuma spēlētājiem augstāko vērtējumu saņēma uzvaras vārtu autors Miks Indrašis, kurš trešajā trešdaļā ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī atguva Latvijas komandai vadību. Indraša sniegumu līdzjutēji novērtēja ar 9,5 ballu atzīmi.

Pie vērtējuma 9,4 tika pirmos vārtus noorganizējušais duets. Rihards Bukarts nometa ripu vārtu priekšā, kur ar saviem karjeras pirmajiem vārtiem izcēlās jaunais spēlētājs Dans Ločmelis. Ja Bukarts jaunākais ar aktīvu un rezultatīvu spēle čempionāta gaitā izcēlies jau daudzkārt, tad Ločmelim šis bija patiess izlaušanās mačs, parādot sevi pret valstsvienību, kuras zemē pēdējos gados centrs slīpējis savu meistarību.

Oskars Batņa izšķiroši nospēlēja trešajā periodā zviedru vārtu priekšā. Pēc Jāņa Jaka uzmetiena Batņas spiediens uz vārtsargu lika tam pieļaut rupju kļūdu, atnesot Latvijas trešos vārtus un norezervējot čārterreisu uz Tamperi. Batņam atzīme 9,3.

Pie 9,3 vērtējumiem tika arī trīs pirmās maiņas spēlētāji. Visaugstāko atzīmi saņēmušais aizsargs Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Rodrigo Ābols un Kaspars Daugaviņš. Pirmā uzbrukuma trio trešais spēlētājs Rūdolfs Balcers saņēma 9,2 ballu atzīmi.

Latvijas hokejistu atzīmes ceturtdaļfinālā pret Zviedriju

HokejistsVērt.HokejistsVērt.
Artūrs Šilovs9.9Uvis Balinskis9.0
Miks Indrašis9.5Jānis Jaks8.7
Rihards Bukarts9.4Oskars Cibuļskis8.7
Dans Ločmelis9.4Ralfs Freibergs8.7
Oskars Batņa9.3Georgs Golovkovs8.6
Kristaps Zīle9.3Renārs Krastenbergs8.4
Rodrigo Ābols9.3Deniss Smirnovs8.4
Kaspars Daugaviņš9.3Toms Andersons8.3
Rūdolfs Balcers9.2Roberts Bukarts8.2
Kārlis Čukste9.1Mārtiņš Dzierkals7.7
Kristiāns Rubīns9.1
pret Kanādupret Slovākijupret Čehijupret Norvēģiju
pret Slovēnijupret Kazahstānupret Šveicipret Zviedriju

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  +5 [+] [-]

, 2023-05-26 13:17, pirms gada
Dzierkalam tā paveicās, ka Latvija uzvarēja Nu ja, uzvarētājus netiesā.

  +5 [+] [-]

, 2023-05-26 13:50, pirms gada
Pilnā nopietnībā domāju, ka Šilovs būs turnīra best goalie & simboliskajā pieciniekā. Arī TAS IR MILZU GODS UN PANĀKUMS!

     [+] [-]

, 2023-05-26 17:07, pirms gada
Visi cīnas. Tā ir spēles situācija Dzierkalam. Visiem tik un tā 10 balles. Ko jūs darītu.... kur ir piedalījies jebkurā sporta veidā saprot kad ir arī dusmas un dažreiz prasās izlikt lai pretinieks baidās. . Pirmo reizi esam tik tālu tikuši un katrs dara maximālo.

     [+] [-]

, 2023-05-26 18:03, pirms gada
Bērziņam piekrītu + vēl zviedrs tik jēli parādīja, ka nūjas gals pieskārās, viņam pašam pat īsti nesaprotot kur tieši.
Un no otras puses, šo 5min izturēšana salauza spēli un parādīja, ka šitie čaļi ir gatavi "rīkli pārkost", tā kā nav ko mēģināt šitos provocēt. Tā kā nav ļaunuma bez labuma.

     [+] [-]

, 2023-05-26 19:14, pirms gada
kādā sakarā dīvāna eksperti noliek kaut vienu no spēlētājiem zemāk par citiem, viņi visi dara 110% savu iespēju robežās un neviens nav pelnījis šodien mazāk par 10!!!!

     [+] [-]

, 2023-05-26 22:48, pirms gada
Tik vienu lietu nesapratu bijām 4 pret 4, tad zviedri iemeta vārtus, bet mūsējais neiznāca no noraidita soliņa ārā. Kādēļ tā? Kāds saprot?

     [+] [-]

, 2023-05-27 13:20, pirms gada
100berzins rakstīja: Tik vienu lietu nesapratu bijām 4 pret 4, tad zviedri iemeta vārtus, bet mūsējais neiznāca no noraidita soliņa ārā. Kādēļ tā? Kāds saprot?
4 pret 4 ir traktējams kā spēle vienādos sastāvos, tāpēc spēlētājs neiznāca no noraidītā soliņa.