Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Portāla lasītāji no laukuma spēlētājiem augstāk vērtē Balceru un Ķēniņu

Emils Ozerinskis

Portāla lasītāji no laukuma spēlētājiem augstāk vērtē Balceru un Ķēniņu
Rūdolfs Balcers. Foto: IIHF

Portāls Sportacentrs.com pasaules hokeja čempionāta laikā uzklausa savu lasītāju viedokli, dodot iespēju izteikties par Latvijas izlases spēlētāju sniegumu katrā no čempionāta spēlēm. Pirmā cīņa Latvijas valstsvienībai bija pagalam nesekmīga, piekāpjoties ar 0:6 hokeja dzimtenei Kanādai. Tas atspoguļojies arī balsojuma rezultātos, hokejistiem saņemot visai viduvējus vērtējumus.

Latvijas izlasei pirmā spēle pasaules hokeja čempionātā iezīmējās ar paskriešanu zem talantīgās Kanādas ceļaruļļa. Harija Vītoliņa vadītās komandas vārtos ripa ielidoja sešas reizes, bet sarkanbaltsarkanajai vienība goda vārtus gūt tā arī nesanāca.

Tikai piecas minūtes laukumā pavadīja vārtsargs Ivars Punnenovs, kuram bija uzticēta vārtu sargāšana čempionāta atklāšanas dienā. Tomēr divi ātri ielaisti vārti lika valstsvienības treneru korpusam lemt par vārtsargu maiņu. Portāla Sportacentrs.com lasītāji novērtēja Punnenova piecas laukumā pavadītās minūtes ar pieticīgāko atzīmi - 3,3.

Visaugstāko vērtējumu aptaujā saņēma cietokšņa sargāšanas lomu pārņēmušais Artūrs Šilovs, kurš labi ienāca spēlē un pirmā perioda turpinājumā bija nepārspēts. Tomēr atlikušajās 40 minūtēs ripa četrreiz ieskrēja Šilova vārtos, tostarp vienreiz arī nedaudz kuriozā manierē. Šilovs tika pie jau diezgan atzīstamas atzīmes - 6,7.

Laukuma spēlētāju vidū atzīmes bija samērā pieticīgas. Zem piecām ballēm esošie rezultāti jau vērtējami kā negatīvs viedoklis par sniegumu laukumā. Virs piecinieka novērtējumu saņēma astoņi laukuma spēlētāji. Labākie ar 5,7 ballēm bija trešās maiņas uzbrucēji Rūdolfs Balcers un Ronalds Ķēniņš, kuriem sekoja 5,5 baļļu vērtībā atzīmi saņēmušais aizsargs Uvis Balinskis.

Latvijas hokejistu atzīmes pret Kanādu

HokejistsVērt.HokejistsVērt.
Artūrs Šilovs6.7Rihards Bukarts4.8
Rūdolfs Balcers5.7Kārlis Čukste4.8
Ronalds Ķēniņš5.7Andris Džeriņš4.7
Uvis Balinskis5.5Ralfs Freibergs4.6
Oskars Batņa5.4Oskars Cibuļskis4.6
Miks Indrašis5.3Deniss Smirnovs4.6
Rodrigo Ābols5.3Dans Ločmelis4.6
Kaspars Daugaviņš5.1Toms Andersons4.5
Jānis Jaks5.0Roberts Bukarts4.5
Mārtiņš Dzierkals4.9Roberts Mamčics4.4
Kristaps Zīle4.9Ivars Punnenovs3.3

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS