Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Man nebūtu nekas pretī, ja šādā stilā uzvarētu arī pārējās spēles"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vītoliņš: "Man nebūtu nekas pretī, ja šādā stilā uzvarētu arī pārējās spēles"
Harijs Vītoliņš. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas hokeja izlase nervozā cīņā guvusi trešo panākumu pēc kārtas, pieviecot Slovēniju (3:2), un turpina cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Valstsvienības galvenais treneris Vītoliņš izteicās, ka primāri jāuzlabo spēles disciplīna, un pauda, ka nervozās galotnes paliek otrajā plānā, ja iegūti trīs punkti.

“Šajā turnīrā katra komanda cīnās par savu izdzīvošanu, tajā skaitā – arī mēs. Svarīgi ir atkal pievērst uzmanību tam, ka atkal pēc viļņainas spēles mācējām trešo trešdaļu nostabilizēt. Varbūt radījām mazāk momentu, bet labi nospēlējām no aizsardzības. Nezinām, kā spēle būtu aizgājusi, ja būtu ieskaitīti ceturtie vārti, bet svarīga tomēr ir uzvara. Garastāvoklis visiem labs, un turpinām ceļu tālāk,” aizvadīto maču rezumēja treneris.

Vītoliņš atzina, ka ļoti neveiksmīgi tika uzsākta otrā trešdaļa, kurā Latvijas izlase īsā laikā nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas, tomēr uzteica mazākumu, kurā atkal izdevās nosargāt savus vārtus. Vēlāk 2:0 panāca Kaspars Daugaviņš ar metienu skaitliskajā vairākumā. “Vairākumā bija fāzes, kad pēc uzvaras iemetienā bija labi metieni. Arī uz ieeju zonā liekam akcentu, ka uzreiz jācenšas uzbrukt vārtiem, kas mums izdevās jau divas spēles pēc kārtas. Pati izspēle – jā, mazliet iztrūka,” izteicās treneris.

Kas ir svarīgākais elements, kas izlasei atlikušajos divos mačos jāuzlabo? “Disciplīna,” treneris atbildēja bez ilgas domāšanas. “Tas neattiecas tikai uz noraidījumiem, bet arī uz to, ka katram jāpilda savs uzdevums. Aizsargiem uzbrukums nedrīkst traucēt aizsardzībai. Šodien viņi pārāk agresīvi gāja uzbrukumā palīdzēt - redzējām arī pretuzbrukumu, kur uzbrucējs saskrējās ar aizsargu. Tas ir mazliet par daudz,” teica Vītoliņš, atsaucoties uz epizodi, kurā saskrējās Rūdolfs Balcers un Kristaps Zīle. Pēc sāpīgās sadursmes ar komandas biedru Zīle vēl ilgāku laiku palika uz ledus, bet slovēņi guva vārtus.

“Aizsargiem prioritāte ir aizsardzība, uzbrucējiem – uzbrukums. Uzbrucējiem disciplīna aizsardzībā ir spēlēt no vārtsarga pozīcijas – atrasties starp vārtsargu un pretspēlētāju, nevis domāt, ka varbūt tagad ripa pārleks un aizskriešu. Tās nianses mums jāuzlabo. Jānovienkāršo, bet, tajā pašā laikā, katram savā pozīcijā jānospēlē pareizi,” turpināja treneris.

Gan pēc otro, gan trešo vārtu guvuma uz Latvijas vārtiem sekoja pretinieku spiediens, pa vienai ripai atspēlējot. “Kad pretiniekiem vairāk nav, kur sprukt, viņi iet uz visu banku. Pozitīvi šodien ir tas, ka mēs visu laiku to spēli vedām, un nosargājām uzvaras rezultātu,” Vītoliņš analizēja nervozo spēles gaitu. “Visi cīnās. Protams, ka spēle bija nervoza, bet ņemsim pozitīvo uz nākamo spēli. Man nekas nebūtu pretī, ja mēs šādā stilā uzvarētu arī pārējās spēles.”

Treneris nenoliedza, ka nominālo favorītu loma nostrādā arī psiholoģiski: “Tev liekas, ka ir tā brīvības sajūta, un vari izdarīt kaut ko vairāk, bet tā ir mānīga. Pretinieks jau arī koncentrējas, un ne pa velti ir šajā līmenī. Pret mums top komandām arī ir grūti cīnīties – viņi zina, ka ir favorīti, bet mēs cīnāmies. Jāsabalensē atbildības sajūta kā favorītiem, bet, tajā pašā laikā, jāspēlē arī sava spēle.”

Otro maču čempionātā aizvadīja izlases jaunākais hokejists un viens no diviem debitantiem – Dans Ločmelis, kurš gan trešo trešdaļu noraudzījās no rezervistu soliņa. Vītoliņš skaidroja šo lēmumu: “Viņš mazliet izkrita iemetienos – tos zaudēja, un iniciatīva uzreiz pārgāja pretiniekam. Dažos momentos viņš nedaudz pazaudēja vietu pozicionāli un sākās neliels haoss. Neteikšu, ka viņš nospēlēja slikti, bet šajā spēlē atbildības sajūta ir tik liela, un gribējās viņu mazliet pasargāt no tā visa. Tāpēc pārgājām uz trim centriem.” Spēlēs statistikā gan redzams, ka Ločmelis uzvarējis divus no trim iemetieniem.

Piecās spēlēs astoņus punktus sakrājušajiem latviešiem priekšpēdējā grupu turnīra spēle jau rīt, 20:20 tiekoties ar Kazahstānu. Uz jautājumu, vai tas nozīmē atpūtu Artūram Šilovam, treneris vēl nevarēja atbildēt: “Skatīsimies. Laiks mums vēl ir, bet visi puiši ir gatavi. Kā ģērbtuvē teicām, šī varbūt nebija mūsu skaistākā uzvara, bet uzvara paliek uzvara. Visi saprot to, ka mums viennozīmīgi spēle ir jāuzlabo, un visi gatavojas nākamajam mačam.”

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-19 19:58, pirms gada
Jā izspēles sazīmēt nevaram veicas ka krīt haļavas un treneris vēl šitādu pērli izdot. Šaubos ka bez veiksmes iekristu Daugaviņa un Roberta goli

     [+] [-]

, 2023-05-19 20:14, pirms gada
Nu nezinu. Pēc fināla svilpes nebija prieka. Būtu bijušas pozitīvas emocijas, ja mūsējie būtu iemetuši tukšos vārtos vai pēdējā vairākumā, bet tā vietā gandrīz atveda ripu savos vārtos.

  +2 [+] [-]

, 2023-05-19 20:15, pirms gada
Dzierkals ar gadiem laikam gudrāks nav palicis. 😠tas ko pēdējā minūtē gribēju sastrādāt ir vāks. Uz sarkanas bija pilnīgi brīvi divi musejie kam padot un būtu spēlē beigusies 4-2.bet nē izdomā pats iet. Tīra veiksme ka slovenis tīri ripā nenospēlēja. Ar visu to ka dabujam vairākumu vēl nekas nebeidzās un knapi noturējām. 😠

     [+] [-]

, 2023-05-19 20:22, pirms gada
Chris_Drury rakstīja: Dzierkals ar gadiem laikam gudrāks nav palicis. 😠tas ko pēdējā minūtē gribēju sastrādāt ir vāks. Uz sarkanas bija pilnīgi brīvi divi musejie kam padot un būtu spēlē beigusies 4-2.bet nē izdomā pats iet. Tīra veiksme ka slovenis tīri ripā nenospēlēja. Ar visu to ka dabujam vairākumu vēl nekas nebeidzās un knapi noturējām. 😠
tieši tā... gandrīs sataisīja "brīnumus"...

     [+] [-]

, 2023-05-19 21:00, pirms gada
Ko gan citu georlentenis teiks?

Sorry, Boba laikos bija zīmējumi, bija daudz momentu, jā ripa kādreiz negāja vārtos, taču bija momenti. Cik momentu vairākumā bija mums?

Spiesties zonā un atsisties pret Slovēniju, tas ir tas, kas šitam kverplēnam vītolam patīk, kur nu vēl zemāk var krist treneris.

     [+] [-]

, 2023-05-19 23:07, pirms gada
Lai šādā veidā uzvarētu, pretinieku vārtos ir jābūt tādam vārtsargam, kāds šodien bija slovēņiem. Diemžēl, šādu dāvanu lieki gaidīt ne tikai no šveiciešiem, bet pat no kazahiem. Tā kā nāksies pasvīst kā ar čehiem.

     [+] [-]

, 2023-05-20 11:48, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Nu nezinu. Pēc fināla svilpes nebija prieka. Būtu bijušas pozitīvas emocijas, ja mūsējie būtu iemetuši tukšos vārtos vai pēdējā vairākumā, bet tā vietā gandrīz atveda ripu savos vārtos.
Oj,dīvāna eksperti, kāds gan būtu prieks, ja mēs Kanādai būtu skaistā spēlē zaudējuši, varētu uzsist uz pleca, cik labi nospēlējām. Šī ir A grupa, aizmirsti, ka var uz vienas slidas kādu apspēlēt, manis pēc, lai visas spēles ir sūdīgas uzvaras, nevis skaisti zāģi.

     [+] [-]

, 2023-05-20 11:54, pirms gada
edgefall23 rakstīja: Jā izspēles sazīmēt nevaram veicas ka krīt haļavas un treneris vēl šitādu pērli izdot. Šaubos ka bez veiksmes iekristu Daugaviņa un Roberta goli
Tev tādi metieni būtu haļava, hokejisti arī domā, mērķē un met. Ne velti sportā saka, ka uzvar tas, kas mazāk kļūdās.