Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Krastenbergs: "Kad spēlējām pareizi, pretiniekiem īsti nekas neizdevās"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Krastenbergs: "Kad spēlējām pareizi, pretiniekiem īsti nekas neizdevās"
Renārs Krastenbergs (centrā). Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas izlases rindās pirmo spēli šajā pasaules čempionātā aizvadīja uzbrucējs Renārs Krastenbergs, kurš uzvarā pār Norvēģiju (2:1) uz ledus pavadīja septiņas minūtes un 29 sekundes, trešajā trešdaļā aizstājot Miku Indraši. Uzbrucējs atzina, ka, spēlējot pasaules čempionātā Rīgā ar skatītāju klātbūtni, piepildīts viens no mazajiem bērnības sapņiem.

“Domāju, ka bija laba spēle. Mums nekad nav gājis viegli ar norvēģiem, vienmēr bijušas ciešas spēles. Otrais periods bija labs, bet sanāca, ka viņi iemeta savu vienīgo metienu. Kopumā bija saturīgs sniegums no mums, bet jāpievērš uzmanība disciplīnai,” izcēla Krastenbergs.

Pirmajā trešdaļā Latvijas izlase nopelnīja četrus no septiņiem spēles laikā piešķirtajiem noraidījumiem. Uzbrucējs vēlreiz vērsa uzmanību uz spēles disciplīnas ievērošanu, piebilstot, ka spēles turpinājumā hokejisti jutuši – šur tur noraidījumi tiek atdoti atpakaļ, lai spēles gaitu izlīdzinātu: “Zinājām, ka tā var būt, un vajadzēja būt nedaudz piesardzīgākiem. Citās spēlēs dod noraidījumus par visu, citās – nedod vispār.”

Pēc nepārliecinoša sākuma Latvijas izlase otrajā periodā jau spēlēja krietni apņēmīgāk, kas arī deva rezultātu – gūti divi vārti minūtes laikā, un spiediens uz pretinieku vārtiem turpinājās līdz pat vienīgo vārtu zaudējumam. Krastenbergs nenoliedza, ka tobrīd jau bijusi sajūta, ka pretestība jau varētu būt salauzta: “Periods bija ļoti labs – varējām cik golus iemest. Daži neprecīzi metieni, arī vārtsargs labi nospēlēja. Beigās tomēr sanāca iedot viņiem vienu metienu, un ar to arī ielaidām.”

Trešā trešdaļa jau izvērtās krietni nervozāka, tomēr ne Henrika Haukelanna, ne Artūra Šilova vārti atlikušajā spēles daļā netika vēlreiz uzlauzti, Latvijai nosargājot uzvaru ar 2:1. Noslēdzošajā periodā iniciatīva piederēja norvēģiem, kuri izdarīja arī vairāk metienu (6 pret 11).

“Uzdevums bija drīzāk spēlēt piesardzīgāk, vairāk domāt par disciplīnu. Spēlēt savu spēli – ne obligāti kaut ko uzspiest uzbrukumā, ne arī pārāk daudz aizsargāties. Nedot pretiniekiem pārāk daudz šanses, jo, kā redzējāt – kad spēlējām pareizi, viņiem īsti nekas neizdevās,” ieskicēja Krastenbergs.

Uzbrucējs aizvadīja savu pirmo spēli šajā turnīrā, lielāko daļu mača pavadot uz ledus vienā trijniekā ar Ronaldu Ķēniņu un Denisu Smirnovu. Spēlējot vienā trijniekā ar Ķēniņu, Krastenbergs aizvadīja lielisku debijas čempionātu pirms diviem gadiem, kad tika atzīts par vienu no trim labākajiem izlases spēlētājiem turnīrā, bet ar Smirnovu daudz spēlēts kopā jauniešu izlasēs: “Jā - ar tiem abiem ir spēlēts kopā, tā kā saikne ir izveidojusies.”

Krastenbergam šis ir trešais pasaules čempionāts karjerā. Debiju uzbrucējs piedzīvoja jau minētajā 2021. gadā, kad turnīrs arī risinājās tieši Rīgā, tiesa – bez skatītāju klātbūtnes. 2006. gada pasaules čempionātu tobrīd septiņus gadus vecais jelgavnieks skatījās pa televizoru, tāpēc nenoliedza, ka pašam būt uz ledus pašmāju čempionātā skatītāju priekšā ir īpašas sajūtas.

“Ir ļoti patīkami. Tas ir tāds mazais sapnītis - spēlēt pilnā “Arēna Rīga” pasaules čempionātā. Liels paldies faniem – enerģiju var just, un skaļums bija fantastisks,” noslēdz Krastenbergs.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS