Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Andersons: "Vairs nav kur atkāpties - jāuzvar visas spēles"

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Andersons: "Vairs nav kur atkāpties - jāuzvar visas spēles"
Toms Andersons. Foto: IIHF

LETA. Latvijas vīriešu hokeja izlasei ir jāuzvar visas atlikušās spēles, lai varētu turpināt cīņu par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, sarunā ar aģentūru LETA izcēla Latvijas izlases uzbrucējs Toms Andersons.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti trešdien izcīnīja otro uzvaru pasaules čempionātā, turnīra ceturtajā mačā ar 2:1 pārspējot Norvēģiju. Uzvarētāju labā vārtus guva Rodrigo Ābols un Andersons.

"Tāds arī bija mūsu mērķis, jo tagad vairs nav, kur atkāpties, vienkārši jāuzvar visas atlikušās spēles," teica Andersons, norādot, ka mērķis bijis izcīnīt panākumu pamatlaikā, lai tiktu pie trim punktiem.

Otrajā periodā Latvijas hokejisti uz pretinieku vārtiem meta 17 reizes, kamēr norvēģi mēģināja uz Artūra Šilova vārtiem meta tikai reizi, vienīgajam metienam esot precīzam.

"Uzskatu, ka pie tāda metienu skaita, mēs noteikti varējām vēl kādus vārtus iemest," izcēla uzbrucējs, kurš pārspēja Norvēģijas vārtsargu mača 24.minūtē, panākot 2:0 Latvijas labā.

Četrās aizvadītajās spēlēs Latvijai kopā bijušas 13 iespējas spēlēt vairākumā, no kurām izmantota tikai viena. "Citreiz ir tā, ka ir klikšķis un spēle vienkārši atveras, bet pagaidām mums vēl neizdodas tik labi. Ja esam tiktāl tikuši bez vairākuma, ceru, ka ar vairākumu viss izdosies vēl labāk," norādīja Andersons.

Pirmdien Latvijas hokejisti pirmo reizi pasaules čempionātā pārspēja Čehiju, uzvarot ar 4:3 papildlaikā. Arī šajā mačā Andersons tika pie rezultativitātes punkta, asistējot Latvijas trešajos vārtos, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 3:2. Uzbrucējs neslēpa, ka panākums pār čehiem devis pārliecību, kas noderējusi arī pret norvēģiem.

"Tā spēle mums iedeva pārliecību, kas saglabājās arī šodien. Šodien sākums varbūt vēl nebija tik labs kā pret čehiem, bet pēc tam otrajā periodā mēs dominējām," stāstīja uzbrucējs. "Beigās nedaudz saraustīti, bet uzvara tomēr ir uzvara."

Pasaules čempionāta turpinājumā Latvija piektdien spēkosies ar Slovēniju, 20.maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23.maijā stāsies pretī Šveicei.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-18 09:23, pirms gada
Uzvara ir labi, bet šeit zāģis bija tuvāk, PAVEICĀS. Par atlikušajām spēlēm atļaušos pavīpsnāt, ja Slovākija rādās ņemama tad kazahi kuri spēlē Khl kura nav tā vājākā līga, jau rada šaubas, par Šveici nerunājot. Protams novēlu komandai panākumus, bet tās ir subjektīvas manas domas