Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Šilovs: "Komandas darbs, komandas pūles un komandas uzvara"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šilovs: "Komandas darbs, komandas pūles un komandas uzvara"
Artūrs Šilovs. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas izlase izcīnījusi vēsturisku panākumu, pirmo reizi pasaules čempionātā tiekot galā ar Čehiju. Atvairot 22 no 25 metieniem, uzvaru kaldināja arī Artūrs Šilovs. Vārtsargs sarunā ar portālu Sportacentrs.com akcentēja komandas ieguldīto darbu, kas nesis augļus.

"Pret jebkuru komandu spēlēt ir sarežģīti. Mēs pirmajā periodā izgājām ļoti labi, pēc tam iemetām divus. Protams, bija skaidrs, ka viņi spiedīs atpakaļ. Viņi iemeta otru, tad mēs iemetām trešos. Nepaveicās, ka viņi trīs minūtes līdz beigām iemeta trešo. Labi, kā viss beidzās overtaimā," teica Artūrs Šilovs, kurš vārtos sāka otro spēli pēc kārtas.

"Protams, ir atšķirība," par to, kā komandas sniegums ietekmē vārtsarga darba apstākļus, teica Šilovs. "Šodien tiešām visi spēlētāji darīja savu labāko. Bloķēja metienus, un tas ir ļoti patīkami. Komandas darbs, komandas pūles un komandas uzvara."

Šilovs pirmo reizi kapitulēja spēles devītajā minūtē, kad čehu aizsargs Davids Ņemečeks ar pauzi apmānīja latviešus un tika pie metiena tukšos vārtos. "Nu jā, tur bija trīs vai četri cilvēki priekšā, īsti neredzēju ripu. Gaidīju, ka viņš metīs. Nemeta… Grūts gols, bet – ko padarīsi," nopūtās Šilovs. "Gribas noķert visus golus, bet spēle paliek spēle."

Otrajā periodā 2:2 panāca Čehijas valstsvienības labākais snaiperis un šosezon NHL 20 vārtus guvušais Dominiks Kubalīks. Nepalīdzēja arī špagats, jo Kubalīks izslidināja ripu zem Šilova un guva savus trešos vārtus trīs spēlēs.

"Uzskatu, ka vienmēr var labāk. Viņš labi nogaidīja un nemeta uzreiz. Ja būtu metis uzreiz, domāju, ka es noķertu cimdā, varbūt iemestu kājsargā. Bet viņš nogaidīja momentu, kad apstāšos. Tiklīdz mazliet pacēlos no ledus, tā viņš iemeta caurumā. Bet galvenais ir uzvara."

"Man patīk trīs pret trīs pagarinājums. Ir aktīva spēle. Ja izdodas atvairīt metienu, vienmēr pastāv iespēja, ka tava komanda uzreiz iemetīs pretī," teica Šilovs.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-16 06:29, pirms gada
Artūram čehi pasniedza kārtīgu skolu pirmajos un trešajos vārtos. Apspēlēja meistarībā. Artūrs nepieļāva varbūtību, ka dos piespēli, līdz ar to nebija gatavs pārvietoties. Tiešām komandas uzvara.