Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Lai nezustu uzvaras vērtība, tā jānostiprina ar sniegumu turpinājumā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dārziņš: "Lai nezustu uzvaras vērtība, tā jānostiprina ar sniegumu turpinājumā"
Lauris Dārziņš. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Pirmdienas vakarā Latvijas hokeja izlase izcīnīja pirmo uzvaru pasaules čempionātā. Šodien absolūti lielākā daļa no pamatsastāva nekāpa uz ledus. Treneris Lauris Dārziņš atklāja – kaut gan sasitumu un traumu skaits nav mazs, neviena hokejista situācija nav tik nopietna, lai nevarētu doties laukumā pret Norvēģiju.

"Dakteru korpuss strādā – darba pilnas rokas. Ir traumas, ir sāpes, bet šobrīd tie, kuri dodas cīņā ar traumām, tāpat var iedot savu pienesumu tuvu maksimumam, un mums tas der," teica Lauris Dārziņš. "Ja viņiem ir gribasspēks un vēlme, tad esam priecīgi, ka mums nav jāizdara kardinālas rokādes sastāvā. Protams, visam ir sava robeža. Ja spēlētājs nevar izpildīt savu spēles plānu, tad pats to arī apzināsies. Šobrīd visi ir uz strīpas, lai vai kā būtu."

Šodienas treniņā uz ledus kāpa tikai seši hokejisti – vārtsargi Ivars Punnenovs un Kristers Gudļevskis, aizsargi Roberts Mamčics un Arvils Bergmanis un uzbrucēji Dans Ločmelis un Renārs Krastenbergs, kurš šodien pieteikts pasaules čempionātam. Uzvarā pret Čehiju laukumā devās tikai Mamčics, kurš laukumā pavadīja 19:38 minūtes.

Galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc izcīnītās uzvaras izcēla spēlētāju pašaizliedzību un uzskaitīja savainojumus – nopietnāk cietuši bija Uvis Balinskis, Rihards Bukarts, Rūdolfs Balcers.

Dārziņš atzina, ka svaigajam Krastenbergam turnīra turpinājumā varētu tikt atvēlēta sava loma, bet pret Norvēģiju izmaiņas virknējumos treneri neplāno.

"Ir labas emocijas," par noskaņojumu teica Dārziņš. "Tajā pašā laikā – mēģinām tās turēt balansā. Arī pēc zaudējumiem. Tās divas nedēļas jānoturas. Tikai pēc turnīra varēsim slīgt eiforijā vai nodurt galvas. Priekšā ir svarīgas spēles. Lai nezustu vakardienas uzvaras vērtība, tā jānostiprina ar sniegumu nākamajās spēlēs. Šodienas moto ir atjaunošanās."

Ja Latvijas hokejistiem ir iespēja ievilkt elpu, tad Norvēģija šodien pulksten 16:20 spēlēs pret Slovēniju. Norvēģi turnīru sākuši ar 3:4 bullīšos pret Kazahstānu un 0:3 pret Šveici.

"Lai vinnētu spēli, ir jāspēlē labi. Par to pārliecinājāmies jau sagatavošanās posmā. Pārbaudes spēle pret Poliju, pāris individuāli neveiksmīgi lēmumi – un zaudējums. Rīt būs spraigs duelis. Šosezon pret Norvēģiju spēlējām pārbaudes dueļos. Paskatīsimies, vai viņi ir veikuši kādas korekcijas kopš pirmajām spēlēm. Nodosim to komandai, un džeki būs gatavi spēlei," pauda Dārziņš.

Latvija ir vienīgā komanda Rīgas apakšgrupā, kas nav realizējusi vairākumu – vējā palaistas visas septiņas izdevības. Pret Čehiju nepalīdzēja arī jaunie salikumi, taču Dārziņš atzīmēja, ka sniegums ir uzlabojies un ticība nav zudusi.

"Vairākumam likās labāka ķīmija. Vairākuma un mazākuma statistika mūs neapmierina, tāpēc to cenšamies uzlabot. Tas ir mērķis dienu no dienas. Gala verdikts būs tikai pēc čempionāta. Mums joprojām ir ticība, ka vairākums var izšķirt spēles mums par labu."

Pasaules čempionātā hokejistiem jāpierod gan pie īsāka atjaunošanās laika, gan pie fakta, ka hallē katru dienu tiek aizvadītas vairākas spēles, kas neizbēgami ietekmē arī ledus kvalitāti.

"Man kā 100 kilogramus smagam vīrietim vienmēr bijusi vēlme spēlēt uz cietāka ledus. Lai negrimst iekšā, runājot biatlonistu valodā. Ir nianses. Ja "Daugavā" ir tiešām pavēss un ledus ir super ciets, un slidas jūtas ļoti labi, tad "Arēnā" tās pēkšņi ir šausmīgi asas, un pēc virāžām visi muskuļi ir sadzinušies. Labi, ka ir muskuļi, kam sadzīties," smējās Dārziņš.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-16 23:29, pirms gada
Vītoliņš, kgb ziņotājs! Normāli neviens nenosauc ievainotos

     [+] [-]

, 2023-05-16 23:48, pirms gada
Ja ,tomēr ,šie trīs mūsu vīri iznāks uz ledus? Kuri ,pirmie un viss sāpīgāk, dabūs ciest?

     [+] [-]

, 2023-05-17 09:29, pirms gada
uzvara Pč ir uzvara, vienalga ko teiktu nīdēji. ja zaudēs vājākiem, tad vienkārši nebūs tik laba situācija lai kvalificētos 1/4 finālam, bet tas taču neatcels uzvaru - pareizi???

     [+] [-]

, 2023-05-17 14:31, pirms gada
Kāda jēga uzvarēt čehus ja neuzvari Norvēģus, tad jau tā kaut kāda draudzības spēle sanāk.