Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Bergmanis: "Mēs visi pirmām kārtām domājam par izlases panākumiem"

Rolands Eliņš

Bergmanis: "Mēs visi pirmām kārtām domājam par izlases panākumiem"
Artūrs Šilovs, Oskars Cibuļskis, Arvils Bergmanis. Foto: LHF

Arvils Bergmanis nupat kā aizvadīja savu otro sezonu NCAA un tagad aizvada otro pasaules čempionātu Latvijas izlases sastāvā, tiesa, oficiāli pieteikts turnīram viņš vēl nav. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Latvijas jaunais aizsargs apliecināja savu gatavību jebkurā brīdī, kad viņš būs izlasei nepieciešams, ielēkt PČ vilcienā.

"Pēc uzvaras pār Čehiju noskaņojums komandā, protams, ir ļoti labs. Spēlējošais sastāvs šodien padarīja kaut ko citu, kamēr mēs nedaudz uzslidojām un pastrādājām uz ledus," teica Arvils Bergmanis, kurš šodienas izlases treniņā bija viens no sešiem hokejistiem.

"Ar to noskaņojumu pēc uzvarām un zaudējumiem jau ir tā, ka tas tāpat tiek sabalansēts," par atmosfēru izlasē izteicās 23 gadus vecais spēlētājs. "Kad bija tie zaudējumi, tad tika kaut kas pamainīts, paņemts pozitīvais un izanalizētas savas kļūdas. Tieši tāpat arī pēc uzvaras, arī tad tiek pievērsta uzmanība tam, ko mēs varbūt ne tik labi izdarījām, un ejam uz priekšu!"

Līdz ar Renāra Krastenberga pieteikšanu oficiālajam sastāvam Bergmanis palicis vienīgais no galvenā trenera Harija Vītoliņa nosauktā sastāva, kurš oficiāli vēl nav iekļauts PČ pieteikumā. Tas tādēļ, ka vēl nav skaidrības par Amerikas Hokeja līgā spēlējošā Kristiāna Rubīna iespējamo pievienošanos izlasei. Rubīna klubs "Wranglers" cīnās Kaldera kausā, kur šobrīd sērijā līdz trim uzvarām ar 1-2 ir iedzinējos pret "Firebirds". Nākamā spēle būs naktī uz ceturtdienu, bet piektā, ja tāda būs vajadzīga, būs naktī uz sestdienu.

"Esmu pilnībā gatavs doties laukumā kaut vai rītvakar," pēc šodienas treniņa apliecināja Bergmanis. "Ja būs iespēja un ja būs vajadzība, tad jūtos gatavs palīdzēt izlasei." Pagaidām par to, kad un vai viņš tiks iekļauts PČ pieteikumā, Bergmanis konkrētu informāciju no treneriem nav saņēmis, taču norādīja, ka tas ir normāls darba process, un nebūtu nekas neparasts, ja viņš pats par to uzzinātu arī tikai vakarā pirms nākamās spēles. "Ja vajadzēs, tad pateiks," viņš pasmaidīja. "Mēs esam profesionāļi, mums jābūt gataviem palīdzēt komandai jebkurā brīdī, kad tas komandai ir vajadzīgs."

Iepriekšējā PČ Somijā Bergmanis piedalījās piecās spēlēs. Šobrīd, kad viņš vēl nav pieteikts turnīram un nav drošs par savu iziešanu laukumā, savus mērķus par šo turnīru viņš skaļi nepiesauca, taču norādīja, ka savu personīgo ambīciju atlikšana malā jau attiecas uz visiem izlases spēlētājiem: "Mēs visi pirmām kārtām domājam par izlases panākumiem. Ja mani nepieteiks, bet Latvijas izlase iekļūs ceturtdaļfinālā, tad tāpat būšu ļoti priecīgs."

Latvijas izlasei turnīra sākumā bija trīs spēles pret nosacītajām favorītēm, bet tagad sekos trīs spēles, kurā favorīte jau būs Latvija. Bergmanis gan norādīja, ka izlasē šāds kalendāra iedalījums nepastāv un visu laiku notiek gatavošanās konkrēti nākamajai spēlei. Par nākamo pretinieci Norvēģiju padziļināta informācija tiks sniegta šovakar komandas sapulcē, taču Bergmanis izteicās, ka tā ir gados jauna izlase, kas droši vien spēlēs ātru un aktīvu hokeju.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-16 22:26, pirms gada
Par LIELU LATVIJU !🇱🇻🇱🇻🇱🇻