Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Čukste: "Varētu pirmie uzvarēt čehus, bet - jāspēlē tik labi, cik vien varam"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čukste: "Varētu pirmie uzvarēt čehus, bet - jāspēlē tik labi, cik vien varam"
Kārlis Čukste. Foto: LHF

Šovakar Latvijas hokejisti aizvadīs trešo spēli pasaules čempionātā – pulksten 20:20 pretī stāsies Čehijas valstsvienība. Aizsargs Kārlis Čukste, kurš aprīļa beigās kļuva par Čehijas čempionu, sarunā ar portālu Sportacentrs.com sniedza ieskatu pretiniekos un viņu spēles stilā.

"Zinājām, ka sākums būs smags, jo pretī nāk kvalitatīvas komandas. Varam uzvarēt Čehiju, bet mums jāspēlē, cik labi vien varam. Tad arī būs iespēja. Liela daļa no mums pret viņiem spēlēja sezonas laikā, pazīstami hokejisti," teica Kārlis Čukste, kurš kopā ar Tršinecas "Ocelari" kļuva par Čehijas Ekstralīgas čempionu.

Sāncenšiem ierindā ir viens Čukstes komandas biedrs – 27 gadus vecais uzbrucējs Daniels Voženīleks. Viņš regulārās sezonas 50 spēlēs iekrāja 21 punktu, bet labāko sniegumu parādīja izslēgšanas cīņās – 22 mačos seši vārti un 16 punkti. Tieši Voženīleks tika atzīts par MVP.

"Viņa lielākā kvalitāte – pret viņu ir sarežģīti spēlēt. Viņš visu laiku ir notikumu epicentrā. Vai nu grūstās, vai nu iet cīņā pēc ripām. Viņš tā spēlēs arī šeit. Arī golus viņš prot gūt, ko parādīja playoff," pauda Čukste. Ceļā pretī titulam tika izslēgtas vairākas komandas, kas Čehijas izlasē pārstāvētas plašāk.

Pusfinālā tika apspēlēta Pardubices "Dynamo", kuras līderis Lukāšs Sedlāks ir arī Čehijas izlases līderis – viņš divās spēlēs iekrājis piecus punktus, piedaloties lielākajā daļā vārtu guvumu. "Labs spēlētājs, protams. Jāspēlē aizsardzībā kā komandai, jāpalīdz citiem. Tā darījām arī mēs playoff laikā. Savstarpēji palīdzējām, nedevām viņam daudz laika ar ripu, nedevām vietu, un viss bija kārtībā. Neko maģisku viņš neparādīja. Ja izdarīsim tā, tad viss būs kārtībā."

Čukste akcentēja, ka Čehijas piekoptais hokejs ir atšķirīgs no slovāku agresīvā stila. "Čehijas hokejs viennozīmīgi ir no aizsardzības. Tas ir pats pirmais. Arī pretuzbrukumi. Ekstralīgā daudzas komandas vidējo zonu aiztaisīja ciet. Gribi mest zonā – met. Pacietīgs hokejs. Galvenais ir nepazaudēt koncentrēšanos, tad arī viss būs labi," pauda Čukste. "Arī izlase vidējo zonu aiztaisa ciet. Būs nedaudz laiks, bet jāsaglabā koncentrēšanās visu 60 minūšu garumā. Tas ir galvenais."

Čehija ir vienīgais pretinieks, ko Latvijas izlase nekad nav pieveikusi pasaules čempionāta ietvaros – desmit zaudējumi un neizšķirts 2006. gada atklāšanas spēlē Rīgā. "Jā, tā man stāsta… Mēs varētu būt pirmie," teica Čukste. "Bet – koncentrēšanās, jābūt gataviem. Tā būs cīņa, tas būs smags hokejs."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-15 16:22, pirms gada
Kaut nu izdotos šovakar uzvarēt čehus.

     [+] [-]

, 2023-05-15 17:21, pirms gada
Varētu sākt ar to ka izspēlētu vairākumu un iemestu kaut ko.