Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Spēlē pret Čehiju pirmajā minūtē jānospēlē 100% pareizi aizsardzībā"

Rolands Eliņš

Vītoliņš: "Spēlē pret Čehiju pirmajā minūtē jānospēlē 100% pareizi aizsardzībā"
Latvijas izlases treneri darbā treniņā. Foto: LHF

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc valstsvienības treniņa sarunā ar medijiem pastāstīja par gatavošanos pirmdienas spēlei pret Čehiju, raksturoja tās spēles stilu un uzsvēra, ka, lai izcīnītu uzvaru pār Čehiju, nepieciešama pareiza un rūpīga spēle aizsardzībā.

"Kā to vārtu guvumu maisu atsiet vaļā? Jāstrādā, jāstrādā," izteicās Harijs Vītoliņš par līdz šim tikai vieniem gūtajiem vārtiem divās spēlēs. "Kaut kur varbūt vienkāršāk jānospēlē. Jau tā cenšamies spēlēt vienkārši, bet neveicas - tukšiem vārtiem metam garām vai pa štangām. Laikam vajadzīgs vēl kas vairāk, jo veiksme jau parasti palīdz tiem stiprākajiem. Tā kā jāstrādā!"

Vītoliņš norādīja, ka no Čehijas izlases rītdien gaidīs aktīvu un agresīvu spēli, jo Čehija savā pirmajā spēlē pret Slovākiju esot nodemonstrējusi negaidītu pasīvu spēli: "Iepriekšējā PČ čehiem atbrauca spēlētāji no NHL un viņi arī tādā kanādiešu stilā skrēja. Tagad viņiem ir somu treneris, un redzams viņa rokraksts - kā kaut kas, tā atdod laukumu un sagaida. Tāpēc šodien izmēģinājām uzbrukuma iesākšanas variantus pret šādu spēles stilu, lai mēs labāk varētu pārvarēt viduszonu. Čehijai arī šovakar vēl spēle (pret Kazahstānu), paskatīsimies, varbūt viņi tur vēl kaut ko pamainīs."

Latvijas izlase šodien iespēlēja izmainītus uzbrucēju virknējumus, un Vītoliņš norādīja, ka tajos savu lomu spēlēja arī hokejistu fiziskā kondīcija - Kaspars Daugaviņam un Tomam Andersonam jālieto antibiotikas, kas atstāj savu efektu un spēles gaitā spēki pēkšņi zūd, tādēļ maiņas sakārtotas tā, lai komandas biedri šādas situācijas varētu kompensēt.

No savainojumiem Latvijas izlase pagaidām izvairījusies, tiesa, Vītoliņš pastāstīja, ka Kristapam Zīlem vakar bija jāpaliek slimnīcā līdz diviem naktī maza savainojuma dēļ, taču tagad viss esot kārtībā un tas neliegs doties laukumā. Tāpat arī Daugaviņam pēc sāpīgā ripas trāpījuma vakardienas mačā viss esot kārtībā.

Vītoliņš pastāstīja, ka šodien, Māmiņdienā, pēc treniņa dienas vidū Latvijas izlases hokejistiem ir iedots brīvāks laiks, un paredzēts, ka tikai vakarā būs īsa sapulce, bet līdz tam spēlētājiem ir brīvs laiks.

"Ir tāda jocīga sajūta, jā," par PČ trešās spēles sagaidīšanu bez gūtiem punktiem atzina Vītoliņš. "Bet, ja paskatās, pret kādiem pretiniekiem bija šīs spēles, tad jau nekāda traģēdija nav notikusi. Reizē gan jāatzīst, ka gribējās citādu rezultātu, gribējās tomēr savu līdzjutēju priekšā kādu lielāku uzvaru, uzskatu, ka pret slovākiem vismaz neizšķirtu bijām pelnījuši. Bet vēl turnīrā ir palicis pietiekami daudz spēļu, lai pagrieztu visu sev par labu. Jāsāk rītdien ar Čehiju, ko PČ mačos vēl neesam pieveikuši, bet kaut kad jau jāsāk, un kāpēc lai tas nebūtu rītdien?"

Kā to paveikt? Vītoliņš kā galveno uzsvaru nosauca aizsardzību, ar ko viss jāsāk: "Disciplīna un aizsardzība. Vakardien pārāk daudz koncentrējāmies uz uzbrukumu un kaut kur palaidām garām aizsardzību. Slovākiem abi vārti bija no divām mūsu divām kļūdām, kurām nevajadzēja būt. Abos vārtu zaudējumos bija situācijas, kad mums jau likās, ka tūlīt ripa būs pie mums un iesim uzbrukumā, tāpēc netika ieņemtas īstās pozīcijas laukumā. Šiem momentiem arī pievērsām papildu uzmanību. Aizsardzība ir prioritāte."

Gan spēlē pret Kanādu, gan spēlē pret Slovākiju Latvijas izlase ielaida vārtus jau pirmajā minūtē, un Vītoliņam tika vaicāts, vai viņam pret Čehiju būs īpaša satraukuma, lai tikai pirmā minūte aizrit bez problēmām.

"Jā, uz to tiks izdarīts akcents," treneris nopūtās. "Jāiesāk no aizsardzības puses ar pareizu spēli, nevis tā, ka mēs tūliņ pirmajā minūtē paši radīsim momentus un metīsim iekšā. Jānospēlē 100% pareizi aizsardzībā. Tā jau arī ir statistikā, ka spēles pirmās trīs minūtes un pēdējās trīs minūtes tiek skatītas atsevišķi, tā ka tam noteikti jāpievērš liela uzmanība. Mācīsimies paši no savām kļūdām!"

Latvijas izlases trešā spēle šajā turnīrā pret Čehiju rītvakar sāksies 20:20.

B grupa

V.KomandaSUUPZPZVārtiP
1.Kanāda2200011:26
2.Šveice110007:03
3.Čehija110003:23
4.Slovākija210014:43
5.Kazahstāna101004:32
6.Norvēģija100103:41
7.Latvija200021:80
8.Slovēnija200022:120

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  +7 [+] [-]

, 2023-05-14 16:08, pirms gada
Nu vismaz pirmās divas minūtes.., to pretinieks nu nekādi nebūs gaidījis.

  +7 [+] [-]

, 2023-05-14 16:57, pirms gada
Varbūt tomēr mētāšanās starp dažādu stilu treneriem ir diezgan dumja? Ābols bija loģisks turpinājums Hārtlija iesāktajam ceļam, drošivien viņš ir cilvēks godīgs un nemīl karināt makaronus uz ausīm, tāpēc ceturtdaļfinālu nesolīja, bet gan reāli skatījās uz lietām. Tas jau neder vajag lai sasola un pēc tam nevar izpildīt... Toties tagad pusotra mēneša gatavošanās zem pakaļas, neviens neskrien hokejisti izbauda hokeju, visi laimīgi. No grupas ganjau neizkritīs, varēs atkal stāstīt par to ka nu vot čut čut pietrūka...

  +5 [+] [-]

, 2023-05-14 16:59, pirms gada
Pirmajā minūtē 100% pareizi jānospēlē aizsardzibā.... bet pārejās 59 minūtes vairs nevajag 100%? Tā saka izlases treneris? Murgs kautkāds. 100% kārtējais zaudējums garantēts.

  +3 [+] [-]

, 2023-05-14 17:05, pirms gada
1) ne visiem labiem sportistiem,sanāk kļūt par treneriem vai asistentiem
2) ne visiem labiem asistentiem ,sanāk kļūt par labiem galvenajiem.
Harijs divreiz mēģināja pārlēkt pakaļai pāri,otrreiz izskatās nesanāks.

  +2 [+] [-]

, 2023-05-14 19:05, pirms gada
visu spēli jāspēlē pareizi, ar vienu minūti nepietiks )))

     [+] [-]

, 2023-05-14 20:15, pirms gada
Ja viķka izgāžas, tad es par Ābolu.

     [+] [-]

, 2023-05-14 20:58, pirms gada
Runāt visi māk, bet darīt kļūst grūti. Varētu jau redzēt, ka necīnās par 100%. Skatos labāk TV ekrānos, jeb eju gulēt.

     [+] [-]

, 2023-05-14 23:14, pirms gada
ANDZA84 rakstīja: Ja viķka izgāžas, tad es par Ābolu.
Vispār kreivu valodā viķka ir saīsinajums vārdam Vitālijs !

     [+] [-]

, 2023-05-15 01:27, pirms gada
Pietiek pied.rst latviešu valodu ar svešvārdiem. Latviešu valodā nav tāda vārda, kā štanga.

     [+] [-]

, 2023-05-15 07:20, pirms gada
Šo spēli var norakstīt un uztvert kā sagatavošanos cīņai par palikšanu elite, uzvaras gadījuma var vēl par playoff pasapņot.
B grupa Latvijai uz papīra būtu jābūt stabilā 5 vieta, protams uzvaras būs, bet ka samaisīsies tabula grūti teikt jo līdz šim bijusi tikai viena mūsu līmeņa komandu spēle, Norvēģija - Kazahstāna kas beidzas ar neizšķirtu pamatlaika un kazahu uzvaru.

     [+] [-]

, 2023-05-15 09:24, pirms gada
Nu, ko.. tad šodien ielaidīs otrajā minūtē 😁

  -1 [+] [-]

, 2023-05-15 10:08, pirms gada
Latvijas izlasei parasti aizsardzībā caurums.

     [+] [-]

, 2023-05-15 12:20, pirms gada
Vītoliņš: "Spēlē pret Čehiju pirmajā minūtē jānospēlē 100% pareizi aizsardzībā"- tās ir jāielaiž?