Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevs: "Vienkārši briesmīgs pirmais periods Latvijas izlases izpildījumā"

Rolands Eliņš

Vasiļjevs: "Vienkārši briesmīgs pirmais periods Latvijas izlases izpildījumā"
Foto: IIHF

Pēc Latvijas hokeja izlases spēles pret Slovākiju (1:2) interneta tiešraidē "Hokeja pēcgarša" hokeja treneris un bijušais Latvijas izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs pauda vilšanos par valstsvienības sniegumu pirmajā periodā, norādot, ka tā principā bija spēlēšana "pa tukšo". Savukārt portāla Sportacentrs.com galvenais redaktors Jānis Celmiņš aicināja pārāk neskatīties gandrīz vienādo metienu skaitu - Slovākijai tomēr veiktie metieni bijuši augstākas kvalitātes.

"Grūti izskaidrojams, kādēļ atkal slikts spēles sākums. Zaudētie vārti bija neuzmanības kļūda, bet kopumā jau visā pirmajā periodā bija tā, ka mēs pa tukšo spēlējām," sacīja Herberts Vasiļjevs. "Vienkārši briesmīgs pirmais periods Latvijas izlases izpildījumā. Un tas bija pret Slovākiju - ne Kanādu vai ASV, bet pret Slovākiju," sarūgtinājumu neslēpa bijušais Latvijas izlases kapteinis.

"Tas nav pieļaujams. Pirmajās 20 minūtēs mūsu izlases hokejisti gluži vienkārši atslidoja savus formas tērpus," turpināja Vasiļjevs. "Ļoti labi, ka rezultāts bija tikai 0:1, līdz ar to savā ziņā pat vienalga, ka vārtus ielaidām jau pirmajā minūtē, jo ar tādu sniegumu agrāk vai vēlāk tāpat pirmajā periodā būtu ielaiduši."

"Otrajā periodā tika pamainīti virknējumi, spēle uzlabojās, taču tāpat paveicās, ka Slovākija nebija iemetusi vairāk," sacīja Vasiļjevs, kurš arī šajā pavasarī Latvijas spēles komentē LTV7 tiešraidēs. "Kaut ko bijām sakārtojuši, bet tajā pašā laikā nekas nebija sakārtots. Jā, pastiprinājām uzbrukumu, kur radās iespējas, bet aizsardzībā cilvēki tikai staigāja pa labi un pa kreisi. Pateiksimies Šilovam, ka viņš noturēja Latviju spēlē, saglabājot minimālu rezultāta starpību."

"Trešajā periodā es jau skatījos hokeju, bija līdzvērtīga cīņa par uzvaru," norādīja Vasiļjevs. "Taču tas bija jau trešais periods. Diemžēl viens moments slovākiem par labu, un viņi atguva vadību, bet tas hokejā ir normāli, tā gadās. Bet nu jāatzīst, ka mēs izskatījāmies labāki nekā bijām, jo slovāki paši beigās pārstāja skriet uz priekšu. Tā ka sasummējot - divos periodos nebijām pelnījuši vārtus, trešajā periodā jau redzējām Latvijas izlasi, kas spēlē hokeju."

Savukārt Sportacentrs.com galvenais redaktors Jānis Celmiņš norādīja, ka, neskatoties uz parādīto sniegumu un līdzīgiem apstākļiem, minimālā rezultāta starpība tomēr atstāja vilšanos, ka nav izdevies iegūt vismaz punktu: "Neteikšu, ka mēs bijām ļoti pelnījuši uzvaru vai tamlīdzīgi. Gribētu sadalīt spēli divās nogriežņos, jo likās, ka spēles gaitā tomēr uzlabojām sniegumu un izmaiņas uzbrucēju virknējumos tomēr deva plusus. Bet kopumā tomēr vilšanās, protams, ir, divās spēlēs punktu nav. Jā, pret Slovākiju mums bija pieklājīga metienu attiecība (29:28), bet tā uz aci likās, ka slovākiem metienu bija vairāk. Mūsu izlasei daudzi metieni likās tīri tā mešanas pēc vien. Treneri gan arī pirms pārbaudes spēlēm prasīja, lai būtu vairāk metienu un varbūt mazāk piespēļu. Neteikšu, ka par rezultātu ir lielas sāpes un vilšanās, taču likās, ka vismaz punktu Latvijas izlase pret Slovākiju būtu pelnījusi."

Vasiļjevs tika aicināts padalīties viedoklī par to, ko varbūt izlases treneru kolektīvs var paveikt, lai parūpētos par to, ka izlase patiešām sāk spēlēt jau no pirmās minūtes un neatkārtojas tādas neveiksmes kā pirmajās divās spēlēs. Vasiļjevs norādīja, ka tā tomēr ir pašsaprotama lieta, ko visiem spēlētājiem jāsaprot jau pašiem un ka treneri šeit nemaz neko jaunu nevar pateikt.

Diskusijas un atbildes uz līdzjutēju jautājumiem "Hokeja pēcgaršā" plānojas "Youtube" un "Facebook" tiešraidēs pēc katras Latvijas izlases spēles, nākamā "Pēcgarša" jau rītvakar pēc spēles pret Čehiju.

Pilns Pēcgaršas ieraksts

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-14 15:56, pirms gada
Ka tik pēc čempja Herbim nesanāk pārfrāzēt... "Vienkārši briesmīgs čempis Latvijas izlases izpildijumā"...

  -1 [+] [-]

, 2023-05-14 17:18, pirms gada
Vasiļjevs- vienkārši briesmīga komentētāja imitācija

     [+] [-]

, 2023-05-14 18:15, pirms gada
Capo rakstīja: Vasiļjevs- vienkārši briesmīga komentētāja imitācija
Tad neklausies, man miļākais komentētājs aiz Abola