Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Jērnkrūks paraksta līgumu uz četrām sezonām ar Toronto ''Maple Leafs''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Jērnkrūks paraksta līgumu uz četrām sezonām ar Toronto ''Maple Leafs''
Kalle Jērnkrūks pēc vārtu guvuma Kalgari ''Flames'' rindās. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) brīvo aģentu tirgus atvērās trešdien. Kopš tā laika ir krietni samazinājies pieejamo lielo zivju skaits. Viena no Kanādas komandām gan tādu ir noķērusi.

Brīvais aģents Kalle Jērnkrūks negaidīti kļuvis par Toronto ''Maple Leafs'' spēlētāju. Hokejists parakstīja līgumu ar klubu uz četrām sezonām, kas viņam garantēs 2.1 miljonu ASV dolāru katrā no tām.

Jērnkrūks NHL pievienojās tālajā 2010. gadā, kad ar kopējo 51. izvēli viņu draftēja Detroitas ''Red Wings''. Kopš tā laika viņš ir ņēmis dalību 574 NHL regulārās sezonas spēlēs. Detroitā uzspēlēt gan viņam nesanāca. Nepilnas astoņas sezonas tika pavadītas Nešvilas ''Predaotrs'' rindās, bet pēdējā sadalīta starp Sietlas ''Kraken'' un Kalgari ''Flames''.

Aizvadītajā sezonā zviedru uzbrucējs devās laukumā 66 spēlēs. Tajās viņš guva 12 vārtus un atdeva 18 rezultatīvas piespēles. Hokejists praktiski visas karjeras gaitā izceļas ar aptuveni 30 punktiem sezonā. Viņš ir lielisks komandas spēlētājs, kam rūp nevis individuālā statistika, bet uzvara.

30 gadus vecā centra kontā ir arī divas pasaules čempionāta medaļas, spēlējot Zviedrijas izlasē. 2013. gadā viņš izcīnīja zelta godalgas, bet nākamajā gadā bronzu.

Aizvadītajā sezonā Toronto izcīnīja 115 punktus 82 mačos, ieņemot trešo vietu Austrumu konferencē. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā gan septiņos mačos tika atzīts Tampabejas ''Lightning'' pārākums, kas pēcāk iekļuva arī finālā.

Lai gan ''Maple Leafs'' sastāvs pēdējos gadus ir bijis līmenī, klubam nav izdevies pārvarēt ''play-off'' pirmo kārtu jau pēdējos 17 gadus. Desmit no šiem gadiem vienībai pat nācies izlaist izslēgšanas spēles vājā snieguma dēļ.

Iepriekš jau informējām, ka ''Maple Leafs'' papildināja savu sastāvu arī ar NHL veterānu Džordiju Benu. Jērnkrūka pievienošanās komandu vien padarīs spēcīgāku un konkurētspējīgāku.

Visu NHL spēļu un dažādu citu sporta veidu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/mapleleafs/news...
https://www.tsn.ca/nhl/free-agency
https://www.tsn.ca/tradecentre/trad...

     [+] [-]

, 2022-07-16 07:17, pirms 2 gadiem
Jenkrūks

     [+] [-]

, 2022-07-16 08:28, pirms 2 gadiem
Paldies,ka rakstu uzskatāmi papildinājāt ar angļu valodā daudz maz saprotamu materiālu,citādi būtu jāiet NHL saitā un jāmeklē,kas tas ir pa fruktu,jo ar zviedru valodu man tā pavisam švaki.

     [+] [-]

, 2022-07-16 10:11, pirms 2 gadiem
O, es pat pirmajā mirklī izlasīju Jēronkuls