Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3019, Did:0, useCase: 3

''Zemgales'' dalība ''Mestis'' līgā: skaidrību plānots viest tuvākajā laikā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Zemgales'' dalība ''Mestis'' līgā: skaidrību plānots viest tuvākajā laikā
Foto: Ruslans Antropovs/HK Zemgale/LLU

Par Latvijas čempionvienības ''Zemgale/LLU'' dalību nākamajā Somijas ''Mestis'' līgas sezonā skaidrība tiks viesta tuvākajā laikā, portālam ''Sportacentrs.com'' pastāstīja jelgavnieku kluba prezidents Aivars Zeltiņš.

Maija sākumā vēstījām, ka ''Optibet'' Hokeja līgas čempionvienība ''Zemgale/LLU'' nav iekļauta starp pašreizējām Somijas ''Mestis'' līgas dalībniecēm nākamajā sezonā. Latvijas klubs gan satraukumu ātri novērsa, ziņojot, ka līdzīga situācija bijusi arī pirms iepriekšējās sezonas – pirmie licencēti Somijas klubi, bet vēlāk panākta vienošanās ar jelgavniekiem. Kopš ''Mestis'' sezonas izziņošanas pagājis mēnesis, tomēr Jelgavas pusē lielāka skaidrība nav viesta.

''Jaunumu nav,'' par jelgavnieku dalību nākamajā Somijas ''Mestis'' līgas sezonā portālam ''Sportacentrs.com'' atzīst kluba prezidents Aivars Zeltiņš. ''Nevarētu teikt, ka ir liela skaidrība. Diezgan liela ir iespēja, ka nepiedalīsimies ''Mestis'' līgā. Par bērnu komandām ir skaidrs – to jau vakar federācija izziņoja. Par profesionālās komandas turpmāku sadarbību ar ''Mestis'' čempionātu šobrīd nevaru atbildēt, kā būs vai nebūs. Ir iespējamība, ka spēlēsim un ka nespēlēsim,'' turpina ''Zemgale/LLU'' prezidents.

''Iemesli ir vairāki,'' šobrīd pastāvošo neziņu par nākotni skaidro Zeltiņš. ''Viņu [Somijas] pusē tie ir gana būtiski papildu izdevumi klubu budžetos – ceļošanas un dzīvošanas. Savukārt no mūsu puses tā bija vēlme mērķtiecīgāk profesionālajā hokejā virzīt U20 vecuma hokejistus, dodot labu spēļu praksi. Visus iemeslus liekot kopā, ir vieta diskusijai. Šobrīd nav viennozīmīga ''jā'' vai ''nē'' mūsu dalībai. To zināsim tuvākajā nākotnē – neatkarīgi no tā, kur spēlēsim, klubam jāgatavojas nākamajai sezonai. Skaidrība mums pašiem vajadzīga ātri. Domāju, ka to zināsim līdz Jāņiem,'' izteicās Zeltiņš.

Aizvadītajā sezonā ''Zemgale/LLU'' pirmo reizi startēja Somijas pēc spēka otrajā līgā. Ar 51 punktu 52 mačos jelgavnieki ieņēma 12. pozīciju starp 14 klubiem.

     [+] [-]

, 2023-06-02 16:48, pirms 11 mēnešiem
Ir lietas kuras nemainās. Līdzīgi kā savulaik čekas jurka visu vasaru rāpoja uz moskvu solot "skaidrību tuvākajā laikā", nu stafeti pārņēmusi Jelgava.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-02 17:33, pirms 11 mēnešiem
Tak ir jau zināms, ka nespēlēs. Varbūt tad veltam visus spēkus Baltijas līgai ar igauņu leišu izlasēm un dabonam atpakaļ Kurbadu un Liepāju. 8 labas komandas tad savāktu.
Zemgales džeki noteikti pielika sezonas laikā, bet nu skaidrs, kam mes esam tur vajadzigi. Vel variants spelet tikai izbraukumā, bet finansiali tas ir murgs.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-02 18:19, pirms 11 mēnešiem
Bija interesanti, bet es teiktu, ka nevajag. Lai to visu tā garšīgi pasniegtu, tur vajadzīgs arī attiecīgs iesaiņojums. Nezināmus U20 puišus hokeja hallē, kas der tikai treniņiem, skatīties nāks tikai hokejistu ģimenes un draugi + kādi hokeja trakie. Piedevām pret somu komandām, kur pilnīgi nezināmi spēlētāji - tādi somu otrās līgas "nobodies". Tas nav produkts, ko vietējā mērogā var pārdot. Latvijas čempja fināls - lūk uz to gan sanāca daudz skatītāju.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-02 18:42, pirms 11 mēnešiem
Nebūtu slikti U20 formāta komandai spēlēt Mestis. Bet tad vajag nelielu, bet stabilu palīdzību no valsts. Varbūt pat daļu no pusmio, kurš apsolīts par bronzu. Nu nav jēgas somiem piedāvāt mūsu hokejistus 35 utt gadu vecumā.

     [+] [-]

, 2023-06-02 19:46, pirms 11 mēnešiem
Petrus rakstīja: Nebūtu slikti U20 formāta komandai spēlēt Mestis. Bet tad vajag nelielu, bet stabilu palīdzību no valsts. Varbūt pat daļu no pusmio, kurš apsolīts par bronzu. Nu nav jēgas somiem piedāvāt mūsu hokejistus 35 utt gadu vecumā.
Tā būtu naudas izmešana. Te ir jābūt biznesa projektam nevis dažādu valsts un pašvaldības maciņu izlaupīšanai. Valstij un pašvaldībai jāiesaistās bērnu un jauniešu sportā.
Ja biznesa projekts nesanāk, tad jābeidz māžoties.

  +4 [+] [-]

, 2023-06-02 20:28, pirms 11 mēnešiem
Zemgala, kāpēc čakarējat sabiedrību, Jums SOmi, laicīgi skaidroja situāciju, Somiem nebūtu iebildumu, ja mēs tur spēlētu, taču viņu klubus satrauc izmaksas. Šis ir naudas jautājums, ir variants vairāk spēļu spēlēt izbraukumos, taču tam vajaga naudu, kuru Jūs arī meklējat , taču kāpēc to nesakat skaidri? Iespējams, tad arī kāds atsauktos, bet, protams, mums notiek spēles zem galda. Kad mums šitas rutipa biznes , komunikācija lietu kārtošana beigsies?

Arī spēlētājiem gribas zināt skaidrību. Nesanāk, ok, lai mazie spēlē mēs koncentrējamies OHL...VISS punkts un miers.

Labāk domāt par Baltijas līgu, tas būtu garākā posmā labākais risinājums!

     [+] [-]

, 2023-06-02 20:54, pirms 11 mēnešiem
paņēma un uzmeta sabiedrotos
trīs gadu līgums, prolongācija bla bla bka

     [+] [-]

, 2023-06-02 20:56, pirms 11 mēnešiem
tieši tā, domājam par to, lai LV čempim tiktu pievērsta maksimāli liela uzvedība nevis kaut ko mēģināt apmānīt hokeju ar spēlēšanu mestisā.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-02 22:17, pirms 11 mēnešiem
Rudiss rakstīja: Tak ir jau zināms, ka nespēlēs. Varbūt tad veltam visus spēkus Baltijas līgai ar igauņu leišu izlasēm un dabonam atpakaļ Kurbadu un Liepāju. 8 labas komandas tad savāktu.
Zemgales džeki noteikti pielika sezonas laikā, bet nu skaidrs, kam mes esam tur vajadzigi. Vel variants spelet tikai izbraukumā, bet finansiali tas ir murgs.
Drīzāk ar poļiem jārunā, nav jēga degradēties Baltijas līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-02 23:08, pirms 11 mēnešiem
Būšu nepopulārs, bet LV hokejam neredzu nākotni. Bija samsung līga ar generalsponsoru, bija variants ar igauniem un leišiem, bija khl, bija hartlijs mesija, nolans, bija somijā, kur neviens vairs negrib, paši bāžamies virsū. Tagad kādu brīdi senči uz pč pēcviļņa atkal savedīs jaunu baru ar sīčiem hallēs, bet tur tāpat nav sistēmas, tikai īpašnieki un treneri mazliet uzbarosies. Beigās atkal izaudzināsim pāris nhl/ahl lifta pasažierus + daži treneru dēli dabūs darbus šveices vai zviedrijas 2. līgā. Ir jābūt pārdomātai ilgtermiņa sistēmai no bērnu pirmajiem soļiem uz ledus vai citos sporta laukumos. Kā islandei futbolā vai dāņiem badmintonā. Un jā, somiem hokejā!

  +1 [+] [-]

, 2023-06-03 00:42, pirms 11 mēnešiem
bronza paātrinās virzību

     [+] [-]

, 2023-06-03 01:15, pirms 11 mēnešiem
Savā Pierīgas zupā nekādu lielu temperatūru nedabūs. Tāpēc ļoti ceru, ka izdosies dabūt vajadzīgo piķi un tikt uz Mestis. Ja nevaram pat tur, tad tā Latvijas uzņēmējdarbība nav nekā vērta.

  -4 [+] [-]

, 2023-06-03 07:49, pirms 11 mēnešiem
Ne jau ar tādu ķēmu, kā Ābols, pie stūres, kuram no hokeja maza sajēga, vismaz šādā līmenī. Liek spēlēt pēc savām iedomām, kas īsti neiet cauri. Visur mēģina izbīdīt savējos, arī izlasē (labi, ka galvenais treneris bija Vītoliņš).

  +2 [+] [-]

, 2023-06-03 08:25, pirms 11 mēnešiem
Dzimmiy rakstīja: Drīzāk ar poļiem jārunā, nav jēga degradēties Baltijas līmenī.
Tu kartē esi ieskatījies??? Visi PHL klubi atrodas Polijas dienvidos, tas ir ~1000 km attālumā no Rīgas. Kāda interese būs poļiem???

  +1 [+] [-]

, 2023-06-03 08:26, pirms 11 mēnešiem
denebs rakstīja: Savā Pierīgas zupā nekādu lielu temperatūru nedabūs. Tāpēc ļoti ceru, ka izdosies dabūt vajadzīgo piķi un tikt uz Mestis. Ja nevaram pat tur, tad tā Latvijas uzņēmējdarbība nav nekā vērta.
denebs krietnā kramā - jau zupas šim hokeja vietā rādās
Un kāaapēc Tu te pin Latvijas uzņēmējdarbību iekšā???

     [+] [-]

, 2023-06-03 10:05, pirms 11 mēnešiem
Viss ir ļoti vienkārši. Mans Somu čoms, kurš ir vienā no Mestis komandām ekipējuma darbinieks pastāstija. Ja būtu komanda no Rīgas, tad Somi brauktu pie mums spēlēt. Braukt uz kaut kādu Jelgavu, nu nē. Izmaksas, tas ir tāds aizbildinājums, lai Jelgavu pasūtītu vienu māju tālāk. Būtu komanda no Rīgas, Somi par izmaksām nav problēmu.

     [+] [-]

, 2023-06-03 12:39, pirms 11 mēnešiem
Mes esam hokeja Lielvalsts

     [+] [-]

, 2023-06-03 13:11, pirms 11 mēnešiem
Zemgale, uzvariet euro kausā, un tad nākošgad spēlējiet ČL!

     [+] [-]

, 2023-06-03 14:06, pirms 11 mēnešiem
Rudiss rakstīja: Tak ir jau zināms, ka nespēlēs. Varbūt tad veltam visus spēkus Baltijas līgai ar igauņu leišu izlasēm un dabonam atpakaļ Kurbadu un Liepāju. 8 labas komandas tad savāktu.
Zemgales džeki noteikti pielika sezonas laikā, bet nu skaidrs, kam mes esam tur vajadzigi. Vel variants spelet tikai izbraukumā, bet finansiali tas ir murgs.
Da kāda Baltijas līga - ne pašiem interesanti (labākajā gadījumā 5:0), ne citiem. Un Latvijas čempis arī visai nosacīti vispār saucams par čempionātu. Nosauciet kaut vienu Eiropas līgu, kur jūnijā nevienam nebūtu ne jausmas cik un kuras komandas spēlēs šai čempionātā

     [+] [-]

, 2023-06-03 14:13, pirms 11 mēnešiem
mydoom rakstīja: Būšu nepopulārs, bet LV hokejam neredzu nākotni. Bija samsung līga ar generalsponsoru, bija variants ar igauniem un leišiem, bija khl, bija hartlijs mesija, nolans, bija somijā, kur neviens vairs negrib, paši bāžamies virsū. Tagad kādu brīdi senči uz pč pēcviļņa atkal savedīs jaunu baru ar sīčiem hallēs, bet tur tāpat nav sistēmas, tikai īpašnieki un treneri mazliet uzbarosies. Beigās atkal izaudzināsim pāris nhl/ahl lifta pasažierus + daži treneru dēli dabūs darbus šveices vai zviedrijas 2. līgā. Ir jābūt pārdomātai ilgtermiņa sistēmai no bērnu pirmajiem soļiem uz ledus vai citos sporta laukumos. Kā islandei futbolā vai dāņiem badmintonā. Un jā, somiem hokejā!
Kā var izveidot pārdomātu sistēmu, ja praktiski viss ir uzkrauts vecāku maciņiem ?

     [+] [-]

, 2023-06-03 22:58, pirms 11 mēnešiem
Žurka rakstīja: Zemgale, uzvariet euro kausā, un tad nākošgad spēlējiet ČL!
ČL vairs KK uzvarētājus nepieņem. Šogad janvārī KK izcīnīja slovāku Nitra https://www.iihf.com/en/events/2023... , taču starp 2023/24 g. sezonas 24 CHL dalībniecēm nav ne Nitra, ne arī kāda cita kluba no KK https://www.championshockeyleague.c... .

     [+] [-]

, 2023-06-05 05:28, pirms 11 mēnešiem
Nu tad vajag tiekties, lai ČL spēlētu

     [+] [-]

, 2023-06-05 16:28, pirms 11 mēnešiem
Žurka rakstīja: Nu tad vajag tiekties, lai ČL spēlētu
tad ir ļoti jāattīsta OHL līmenis, lai līga būtu līdzvērtīga Francijai, Polijai, Dānijai