Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3019, Did:0, useCase: 3

"Mestis" sezonu izziņo pagaidām bez "Zemgales", klubs skaidro situāciju

Rolands Eliņš

"Mestis" sezonu izziņo pagaidām bez "Zemgales", klubs skaidro situāciju
''Zemgale"cīņā ar Kokolas ''Hermes''. Foto: HK Zemgale/LBTU

Somijas hokeja līga "Mestis" oficiāli paziņojusi, ka licences dalībai šīs līgas 2023./24. gada sezonā ieguvušas 13 Somijas komandas, to skaitā arī "Jokerit". Taču to vidū nav "Zemgales/LBTU". Kā portālam Sportacentrs.com norādīja kluba prezidents Aivars Zeltiņš, tas ir tikai pagaidām, jo šobrīd Somijas puse ir licencējusi tikai savus klubus, un sagaidāms, ka - līdzīgi kā iepriekšējā gadā - "Zemgale" līgas dalībnieču sastāvu papildinās vēlāk un atsevišķi.

"Mestis" līgas paziņojumā norādīti 13 klubi, kuri piedalīsies nākamajā sezonā, un to vidū nav "Zemgales", kas šajā paziņojumā nav pieminēta ne ar vienu vārdu. Tāpat reizē izziņots līgas formāts, kas paredzēts 13 komandām, proti, tiks izspēlēti četri apļi regulārajā sezonā, katrai komandai aizvadot 48 mačus. Desmit labākās iekļūs izslēgšanas spēlēs, kamēr 12. un 13. vieta aizvadīs pārspēles par vietas nosargāšanu līgā.

"Zemgale/LBTU" iepriekšējā sezonā debitēja "Mestis" līgā, kur ierindojās 12. vietā 14 komandu konkurencē. Latvijas komandas vadība pēc "Mestis" sezonas beigām bija ar optimismu raudzījusies nākamās sezonas sakarā, cerot uz labākiem rezultātiem, un iespēja, ka tā varētu nespēlēt nākamajā "Mestis" sezonā, tā īsti nemaz netika piesaukta, jo klubam esot noslēgts trīs gadu sadarbības līgums ar Somijas līgu.

"Zemgale" savā paziņojumā sociālajos tīklos norādīja, ka līgas paziņojums neattiecas uz Jelgavas komandas dalību "Mestis" līgā, jo tajā minētas tikai licenci saņēmušās Somijas komandas. Par "Zemgales" dalību nākamajā sezonā turpinās pārrunas, risinot tehniskos jautājumus.

Kluba prezidents Aivars Zeltiņš portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka līdzīga situācija bija jau iepriekšējā gadā, proti, "Mestis" šobrīd tiek skaidrībā par saviem klubiem, ko izziņo jau laicīgi, un tad vēlāk dalībnieku lokam pievienos arī "Zemgali": "Tas, ko vēlos uzsvērt, mēs nekur neizstājamies, un nekāda sadarbība nav pārtraukta."

"Arī par izziņoto līgas formātu tieši tāpat bija arī iepriekšējā gadā," turpināja Zeltiņš. "Somi licencē savus klubus un no pašreizējā sastāva izliek līgas formātu. Un, kolīdz nāksim klāt mēs, tā arī spēļu skaits un formāts tiks attiecīgi pieskaņots. Nu, un tieši loģiski arī sanāk, ka vēl ir vieta 14. klubam. Principā no Somijas puses saņemtā informācija ir tieši šāda, sak, mēs šobrīd tiekam skaidrībā ar saviem klubiem un ar jums tam nav saistības šobrīd."

"Zemgales" noslēgtais sadarbības līgums ar "Mestis" līgu ir uz trim gadiem, taču tas veidots pēc sistēmas 1+1+1, proti, sadarbību izskatot pēc katras sezonas. "Mēs kā Latvijas komanda jau neesam pilntiesīga līgas dalībniece, tāpēc arī tiekam iekļauta atsevišķi," teica Zeltiņš. "Taču jebkurā līgumā ir atrunātas konkrētas saistības, un šobrīd tiek runāts par tehniskām detaļām, nevis mūsu izstāšanos. Ir prasības, kas mums jāizpilda, bet tā nav licencēšana, ko veic Somijas puse. Protams, gan mums, gan viņiem būtu būtiski, lai šīs pārrunas neievilktos līdz vasaras beigām kā iepriekšējā gadā, ceru uz skaidrību krietni ātrāk," norādīja kluba prezidents.

"Mestis" līgu šosezon atstājusi "Peliitat" komanda, kas ieņēma pēdējo vietu regulārajā sezonā, taču klāt nākusi "Jokerit", labi pazīstamā Helsinku komanda, kas iepriekš spēlēja KHL un pēc kara sākuma izstājās no okupantu līgas. Klubs bija cerējis šosezon spēlēt Somijas augstākajā līgā, taču tik vienkārši šāda atgriešanās netika pieļauta, un "Jokerit" nāksies savu atgriešanos Somijas hokeja sistēmā sākt no "Mestis" līgas.

Šobrīd apstiprinātās "Mestis" līgas dalībnieces

KomandasKomandas
FPS HockeyHokki Kainuu
Imatran KetteraIPK Hockey
Kiekko-PojatJokerit
KeuPaKiekko-Espoo
Kiekko-VantaaHermes
KooveeRoKi
TUTO

Izmantotie resursi:
https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/0...

     [+] [-]

, 2023-05-03 15:16, pirms gada
Lai tik nevelk garumā. Atkal vajadzēs komandas sastāvu sakasīt pēdējā brīdī.

  +2 [+] [-]

, 2023-05-03 15:32, pirms gada
jāsavāc sastāvs lai Zemgali uzreiz paķēr Liiga, kamēr tas mestis čakarējas

  +6 [+] [-]

, 2023-05-03 15:44, pirms gada
Manuprāt somu fani ir priecīgi par Latvijas komandu, jo tas ir iemesls mazliet paceļot pa Latviju.

  +5 [+] [-]

, 2023-05-03 15:49, pirms gada
archy0 rakstīja: Manuprāt somu fani ir priecīgi par Latvijas komandu, jo tas ir iemesls mazliet paceļot pa Latviju.
Somu fani MESTIS ir diezgan interesanti redzot dzīvē! Pielej ģīmi tā, ka maz nemanās un forši parunāties ar viņiem cik esmu klātienē bijis. Ir arī kas uzsauca aliņus

  -1 [+] [-]

, 2023-05-03 17:09, pirms gada
Nu baigi incigi, kadu sastavu Zee savaks sogad.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-03 19:57, pirms gada
marcco rakstīja: Somu fani MESTIS ir diezgan interesanti redzot dzīvē! Pielej ģīmi tā, ka maz nemanās un forši parunāties ar viņiem cik esmu klātienē bijis. Ir arī kas uzsauca aliņus
Hļebņiks!

  +1 [+] [-]

, 2023-05-03 21:05, pirms gada
Curtiys rakstīja: Nu baigi incigi, kadu sastavu Zee savaks sogad.
Pēc PČ un NHL drafta paziņos.

     [+] [-]

, 2023-05-03 22:37, pirms gada
marcco rakstīja: Somu fani MESTIS ir diezgan interesanti redzot dzīvē! Pielej ģīmi tā, ka maz nemanās un forši parunāties ar viņiem cik esmu klātienē bijis. Ir arī kas uzsauca aliņus
tas nav tikai ar Mestis faniem vai hokeja faniem vispār - tā ir kopējā somu nacionālā īpatnība.