Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bičevskis pēc piecām sezonām Čehijā pievienosies Slovēnijas flagmanim

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Bičevskis pēc piecām sezonām Čehijā pievienosies Slovēnijas flagmanim
Māris Bičevskis. Foto: Jan Paliček/bkboleslav.cz

Centra uzbrucējs Māris Bičevskis pēc piecām Čehijas Ekstralīgā pavadītām sezonām pārcelsies uz Ļubļanas "Olimpija", kas ikdienā spēlē ICEHL jeb Austrijas atklātajā čempionātā.

Māris Bičevskis kopš 2018. gada spēlējis Čehijā, kur pārstāvējis Hrādeckraloves "Mountfield" [pirmās divas sezonas] un "Mlada Boleslav". Aizvadītajā sezonā 31 gadu vecā uzbrucēja rēķinā 46 spēlēs astoņi (1+7) rezultativitātes punkti regulārajā turnīrā, vēl vienu vārtu guvumu pievienojot četros "play-off" mačos.

Nākamsezon Bičevskis pārstāvēs Slovēnijas pazīstamāko klubu Ļubļanas "Olimpija". Galvaspilsētas komanda ir vienīgā Slovēnijas pārstāve Austrijas atklātajā čempionātā jeb ICEHL. Šogad tajā spēlēja astoņas Austrijas komandas, trīs Itālijas komandas, kā arī pa vienai no Ungārijas un Slovēnijas. Klāgenfurtes "EC-KAC" pārstāvēja uzbrucējs Rihards Bukarts, savukārt "Villacher-SV" rindās spēlēja aizsargs Artūrs Kulda. Vakar tika aizvadīts pirmais 2023. gada ICEHL finālsērijas mačs, kurā Itālijas klubs Bolzāno "Foxes" ar 1:0 pieveica austriešu Zalcburgas "Red Bull". "Olimpija" regulārajā sezonā ieņēma priekšpēdējo 12. vietu.

"Esmu priecīgs pārcelties uz Ļubļanu. Esmu dzirdējis daudz laba gan par klubu, gan par pilsētu un ICEHL, kā arī par Slovēniju kopumā. Gaidu jaunos izaicinājumus, kas būs priekšā, pārceļoties šeit," sava jaunā kluba mājaslapā citēts Bičevskis. Uzbrucējs iepriekš arī pārstāvējis Latvijas izlasi četros pasaules čempionātos, iepriekšējoreiz - 2021. gadā.

Pie "Olimpija" stūres atrodas somu speciālists Upi Karhula, kurš jau ieskicēja, kādu lomu latviešu centram paredz komandā: "Māris ir pieredzējis hokejists, kurš ir spēlējis vairākos pasaules čempionātos un labās līgās. Viņa personā esam ieguvuši labu centru gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, gan spēlē viens uz vienu. Redzu, ka viņa loma komandā būs vairāk uz uzbrukumu tendēta nekā iepriekšējos gadus, bet ticu, ka viņam sanāks labi."

Izmantotie resursi:
https://www.hkolimpija.si/nova-okre...

     [+] [-]

, 2023-04-07 17:37, pirms gada
Labi!
Uz to jau vilka, ka nākamsezon nekas Čehijas Ekstralīgā nespīd.
IceHL tomēr ir krietni labāk nekā, piemēram, Slovākijas Ekstralīga.

     [+] [-]

, 2023-04-07 20:13, pirms gada
Varēja autors pieminēt to, ka Olimpija mauc ne tikai ICEHL, bet arī HCL...

  -1 [+] [-]

, 2023-04-07 22:33, pirms gada
Aizvien vairāk nesaprotu šitos džekus no ungārijas, slovēnijas, alpu, polijas, teksasas un citàm marginālajām līgām. Ok, ja tas dzīvesveids, lai agrā jaunībā apceļotu pasauli, izbaudītu gadu Japānā, apskatītos Lielo kanjonu, nodibinātu draudzības un kontaktus Eiropas savienībā, nodrošinātu studijas Ziemeļamerikā, papildus haltūra Anglijā… bet 30 gados maukt Slovēnijā? Hallo, dzīve jau pusē, pie apvāršņa no miglas izniris pensijas krasts, neizskatās tās karjeras tādas, lai tur būtu sapelnīts vismaz tik daudz, lai nekļūtu par soc dienesta klientu. Es vispār uzskatu, ka maksimums 20 gados jāizvērtē un jāsaprot - vai nākamos 5 gados spēsi nopelnīt pieklājīgām vecumdienām. Ja ir kaut mazākās šaubas, met mieru un liec pamatus citā jomā, hoķīti emociju uzturēšanai pa vakariem vari spēlēt entuazistu līgā

     [+] [-]

, 2023-04-08 00:06, pirms gada
Nav jau tik traki, viespēlētājam tajās līgās maksā vairāk kā Latvijas vidējo algu. Un vēl ir jāņem vērā, ka visi nekad nebūs direktori, pēc tam vēl pārdesmit gadus, ja neaizies par treneri varēs strādāt celtniecībā, ceļu būvē, apzaļumošana vai citā profesijā, kur spēks prasās.
Vēl, bieži, hokejisti nāk no ģimenēm ar sakariem un galu galā, ja nav pilnīgs cirvis bijušie treniņbiedri palīdz kādu kaut cik sakarīgu vietiņu atrast.

     [+] [-]

, 2023-04-08 01:58, pirms gada
adrock rakstīja: Aizvien vairāk nesaprotu šitos džekus no ungārijas, slovēnijas, alpu, polijas, teksasas un citàm marginālajām līgām. Ok, ja tas dzīvesveids, lai agrā jaunībā apceļotu pasauli, izbaudītu gadu Japānā, apskatītos Lielo kanjonu, nodibinātu draudzības un kontaktus Eiropas savienībā, nodrošinātu studijas Ziemeļamerikā, papildus haltūra Anglijā… bet 30 gados maukt Slovēnijā? Hallo, dzīve jau pusē, pie apvāršņa no miglas izniris pensijas krasts, neizskatās tās karjeras tādas, lai tur būtu sapelnīts vismaz tik daudz, lai nekļūtu par soc dienesta klientu. Es vispār uzskatu, ka maksimums 20 gados jāizvērtē un jāsaprot - vai nākamos 5 gados spēsi nopelnīt pieklājīgām vecumdienām. Ja ir kaut mazākās šaubas, met mieru un liec pamatus citā jomā, hoķīti emociju uzturēšanai pa vakariem vari spēlēt entuazistu līgā
ICEHL ir nākamā aiz DEL, arī algu ziņā.

     [+] [-]

, 2023-04-08 03:20, pirms gada
Ok, paldies precizējumiem! Tad mans komentārs laikam vairāk par tiem, kuri Slovākijas 2. līgā, Polijas līgā, zviedru 3jā vai Vācijas 4tā 29 gadu vecumā skraida. Nesen lasīju viena amerikāņu hokejista grāmatu Thin Ice, viņš jaunībā izlēma sevi pierādīt caur Eiropas hokeju. Visai skarba pieredze - algu nemaksāšana (amerikānim pilnīgi neaptverama lieta nepildīt parakstītu līgumu), diskriminàcija, melošana utt Un tas notika Skandinàvijā un Vācija, nevis Austrumeiropā. Btw, viņš tur ar labu piemin lv hokejistu Artūru Ozolu, ar kuru kopā dzīvoja vienā istabiņā Somijā, cīnījās par algu izmaksu, meklēja lētākās ēstuves pilsētā un draudzīgi dalījās ar pēdējās picas gabalu. Un kad saprata, ka hokeja karjera nevirzās vēlamā virzienā, atgriezās pie studijām un kļuva par labu treneri. Nevis mocījās līdz pusmūžam pa hokeja pagrabiem