Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš regulāro sezonu noslēdz ar 1+1 pret Punnenovu

Daugaviņš regulāro sezonu noslēdz ar 1+1 pret Punnenovu
Kaspars Daugaviņš
Foto: EQ Images

Latvijas hokeja uzbrucējs Edijs Brahmanis sekmīgi sācis Baltkrievijas Ekstralīgas izslēgšanas spēļu turnīru, pirmajā spēlē ar gūtiem vārtiem palīdzot "Gomel" uzveikt Soļigorskas hokejistus (3:2). Tikmēr Šveicē šodien noslēdzies NLA regulārais čempionāts - divus punktus (1+1) Ženēvas "Servette" panākumā (6:5 pēcspēles metienos pār Rapersvilas "Lakers") guva uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Šveice

Šodien notika NLA regulārā čempionāta noslēdzošās spēles. Pārliecinošā līdervienība Cīrihes "Lions" ar uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu ierindā ar 5:2 pārspēja Bernes komandu. Ķēniņš (39 spēlēs 8+17) spēlēja trešajā maiņā un palika bez punktiem.

"Lugano" bez vārtsarga Elvja Merzļikina pieteikumā ar 2:1 uzvarēja "Zug". Daniels Mancato "Lugano" vārtos tika galā ar 45 pretinieku metieniem.

Tikmēr kārtējais rezultatīvais mačs uzbrucēja Kaspara Daugaviņa (44 spēlēs 18+26) kontā – Latvijas valstsvienības hokejists guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā komanda Ženēvas "Servette" ar 6:5 bullīšos pārspēja Rapersvilas "Lakers". Uzbrucēja kontā arī precīzs metiens pēcspēles sērijā, koeficients -1 un divi metieni pa vārtiem.

"Lakers" vārtos šodien stājās Ivars Punnenovs, kuram gan salīdzinoši neveiksmīgi spēle – 26 atvairīri metieni (no 31), piecas ielaistas ripas spēles pamatlaikā un trīs vārtu zaudējumi arī pēcspēles metienu sērijā.

Trīs no četrām Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs. Ķēniņš un "Lions" spēkosies ar Lozannas komandu, bet Daugaviņa un Merzļikina komandas sacentīsies savā starpā. Punnenovs un "Lakers" ieņēma pēdējo vietu līgā un turpinās cīņu par palikšanu NLA. "Play-off" un "play-out" (par palikšanu) spēles sāksies 11.martā.

Baltkrievija

Ekstralīgas izslēgšanas spēles ar uzvaru sācis Edijs Brahmanis un "Gomel", kas ar 3:2 pagarinājumā pārspēja Soļigorskas "Shakhter". Brahmaņa gūtie vārti otrā perioda sākumā (1:2) iesāka Gomeļas hokejistu atspēlēšanos, kas tika noslēgta papildlaikā. Brahmaņa rēķinā arī negatīvs koeficients -1 un pieci metieni pa vārtiem. Ceturtdaļfināla sērija tiek izspēlēta līdz trim uzvarām.

Slovākija

Ekstralīgas regulāro čempionātu ar uzvaru noslēdza Edgara Masaļska un Jura Štāla pārstāvētais "Poprad", kas ar 2:1 uzveica "Žilina". Štāls (44 spēlēs 15+25) palika bez punktiem, savukārt Masaļskis "Poprad" vārtos atvairīja 26 pretinieku metienus.

Regulāro čempionātu "Poprad" noslēdza piektajā vietā (11 komandu konkurencē) un sezonu turpinās izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, kur izspēlēs sēriju (līdz četrām uzvarām) ar "Piešt'any". Ekstralīgas "play-off" startēs 8.martā.

Čehija

Ekstralīgas spēlē neveiksmi piedzīvoja aizsarga Māra Jasa pārstāvētais Homutovas "Pirati", kas ar 1:3 piekāpās Plzeņas "Škoda". M.Jass (8 spēlēs 2+1) laukumā ir pavadījis tikai trīs sekundes.

Ar rezultatīvu piespēli izcēlās uzbrucējs Lauris Bajarūns, tomēr viņa pārstāvētais Kladno "Rytiri" ar 3:4 pagarinājumā atzina Brno "Kometa" pārākumu. Bajarūna (33 spēlēs 1+5) rēķinā arī viens metiens pa vārtiem, pozitīvs koeficients +1 un trīs uzvarēti iemetieni (no 11).

Ar vārtu guvumu izcēlās Latvijas izlases uzbrucējs Koba Jass, palīdzot Liberecas "Bili Tygri" pēcspēles metienos ar 4:3 uzveikt "Mountfield". K.Jass (32 spēlēs 4+1) 15 ar pusi minūtēs izdarīja trīs metienus pa vārtiem un neizmantoja savu iespēju pēcspēles metienu sērijā.

Somija

"Liiga" mačā pie panākuma tika uzbrucēja Roberta Jekimova pārstāvētā komanda Tamperes "Ilves", kas ar 4:2 pārspēja Turku TPS. Jekimovs (38 spēlēs 5+6) spēlēja otrajā maiņā un pie punktiem netika.

Kazahstāna

Šodien Kazahstānas hokeja čempionātā tika aizvadītas ceturtdaļfināla ceturtās spēles. Vietu pusfinālā nodrošināja čempionvienība Pavlodaras "Ertis", kas ar 6:0 sakāva aizsarga Rolanda Gritāna un uzbrucēja Roberta Maziņa pārstāvēto "Astana", sērijā triumfējot ar 4:0.

Citos dueļos cīņas vēl turpinās. Atirau "Beibarys" ar 5:3 pārspēja Karagandas "Berkut", sērijā panākot 3:1. Zaudētāju rindās ar divām soda minūtēm izcēlās aizsargs Artūrs Salija, bet uzvarētāju sastāvā pirmo reizi sērijas laikā spēlei bija pieteikti visi četri "Beibarys" hokejisti. Vladimirs Mamonovs guva komandas trešos vārtus, Aldis Āboliņš piespēlēja pirmo vārtu guvumā, bet Edgars Brancis un Armands Bērziņš palika bez punktiem.

Trešo uzvaru četros mačos izcīnīja arī aizsarga Renāra Demitera un uzbrucēja Andreja Smirnova pārstāvētais Kokšetau "Arlan", kas ar 3:1 izbraukumā uzveica Rudnijas "Gornyak". Smirnovs tika iekļauts spēles pieteikumā (un palika bez punktiem), savukārt Demiters netika pieteikts mačam.

Pirmo uzvaru sērijā izcīnīja Astanas "Nomad", kas ar 2:0 uzvarēja Atvara Tribuncova, Kristapa Nīmaņa un Mārtiņa Raituma pārstāvēto Temirtau "Arystan". Spēlei pieteikts bija vienīgi Tribuncovs.

Ukraina

Ukrainas čempionāta finālsērijā otro zaudējumu piedzīvoja piecu Latvijas hokejistu pārstāvētais klubs "Bily Bars", kas ar 1:2 atzina Kijevas "Kompanion-Naftogaz". Kā ierasts, spēlei bija pieteikti visi pieci Latvijas pārstāvji – Vladislavs Balakuns, Vitālijs Hvorostiņins, Edgars Apelis, Jānis Straupe un Ēriks Golubevs. Vienīgos vārtus "Bily Bars" labā, realizējot skaitlisko vairākumu, guva Apelis. Sērijā līdz trim uzvarām Kijevas vienība ir vadībā ar 2:0.

Zviedrija

"Allsvenskan" regulārās sezonas noslēguma mačā zaudējumu piedzīvoja uzbrucējs Edgars Kļaviņš un "Troja/Ljungby", kas ar 2:4 piekāpās "Karlskoga". Kļaviņa (15 spēlēs 0+2) kontā negatīvs koeficients -1 un viens metiens pa vārtiem.

Šosezon Kļaviņš ir spēlējis arī SHL kluba Stokholmas AIK (kuram pieder tiesības uz hokejistu) pieaugušo (6 spēlēs 0+0) un U20 komandās (9 spēlēs 3+3), kā arī vēl vienā "Allsvenskan" komandā "Timra IK" (8 spēlēs 0+2).

Itālija

"Serie A" šodien noslēdzās regulārā sezona. Abi Latvijas aizsargu pārstāvētie klubi sacentās savā starpā – Ričards Birziņš un "Cortina" ar 7:1 sakāva Mārtiņu Jakovļevu un "Fassa". Ne Birziņš (15 spēlēs 0+5), ne Jakovļevs (38 spēlēs 2+10) ar punktiem neizcēlās.

8.martā startēs izslēgšanas spēles, kuru pirmajā posmā komandas tiks sakārtotas sekojošā secībā (atkarībā no izcīnītas vietas reg.sezonā) – pirmā spēlēs ar ceturto, otrā ar trešo, piektā ar astoto un sestā ar septīto komandu. Pirmajā kārtā komandas aizvadīs sērijas līdz trim uzvarām. Pirmo divu duetu uzvarētāji nodrošinās vietu pusfinālā, bet šo duetu zaudētājiem un atlikušo pāru uzvarētājiem būs jāturpina cīņa par iekļūšanu pusfinālā. Regulārās sezonas noslēgumā kļuvis skaidrs, ka Birziņa un Jakovļeva komandas ir attiecīgi piektā un astotā spēcīgākās, līdz ar to sacentīsies savā starpā.

Francija

"Ligue Magnus" ceturtdaļfināla sērijā pirmo uzvaru izcīnīja uzbrucējs Jānis Ozoliņš un HC MAG, kas ar 3:2 pēcspēles metienos uzveica Dižonas "Ducs". Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir 2:1 "Ducs" labā.

J.Ozoliņš bija galvenais HC MAG panākuma kaldinātājs – latvieša rēķinā vieni vārti spēles pamatlaikā un izšķirošais (vienīgais) bullītis pēcspēles sērijā. Latvijas hokejista kontā arī pozitīvs koeficients +1 un trīs metieni pa vārtiem. Pagaidām izslēgšanas spēlēs latvietis rāda lielisku sniegumu – astoņos mačos gūti astoņi (4+4) punkti.

Apvienotā Karaliste

"Elite League" spēlē aizsargs Mārtiņš Gipters (13 spēlēs 1+2) un Kārdifas "Devils" ar minimālo 0:1 piekāpās Notingemas "Panthers".

Izmantotie resursi:
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана
Новости спорта: футбол, хоккей, бокс,...
pointstreak.com
Hlavná stránka | Slovenský zväz ľadového hokeja
Etusivu - Liiga
hokej.cz
Svenska Ishockeyförbundet
National League
ELITE Ice Hockey League ◊ Official Website Home...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-03-04 23:34, pirms 11 gadiem
Daugava tāpat kā vēl pāris latvieši iekš KHL pēc OS pat ļoti karsti.

  +3 [+] [-]

, 2014-03-04 23:38, pirms 11 gadiem
Tai alsvenskā Kļaviņam diez ko nesokas.

  +5 [+] [-]

, 2014-03-04 23:53, pirms 11 gadiem
Šodien Overtime Puče izteicās, ka Teds Nolans uz Bufallo Sabres vilkšot kādu Latvijas izlases spēlētāju. Interesanti, kurš tas būs?
Karsumam ir labs līgums, Kuldam ir labs līgums, Ķēniņam ir līgums ar Vankūveru, Gudļevskim ar Tampu, Dārziņam tā pat ir līgums un pats nesen izteicās, ka divvirziena līgumi jau ir piedāvāti, bet tie viņu neinteresējot.
Man būt domāt, ka tas būs vai nu Bārtulis, kurš ir Teda favorīts aizsardzības līnijā un pats arī ir izteicies, ka cer vēl atgriezties NHL, vai arī Daugaviņš, kurš tā pat vēl sapņo par vietu mekā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-05 00:14, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Šodien Overtime Puče izteicās, ka Teds Nolans uz Bufallo Sabres vilkšot kādu Latvijas izlases spēlētāju. Interesanti, kurš tas būs?
Karsumam ir labs līgums, Kuldam ir labs līgums, Ķēniņam ir līgums ar Vankūveru, Gudļevskim ar Tampu, Dārziņam tā pat ir līgums un pats nesen izteicās, ka divvirziena līgumi jau ir piedāvāti, bet tie viņu neinteresējot.
Man būt domāt, ka tas būs vai nu Bārtulis, kurš ir Teda favorīts aizsardzības līnijā un pats arī ir izteicies, ka cer vēl atgriezties NHL, vai arī Daugaviņš, kurš tā pat vēl sapņo par vietu mekā.
Sotnieks?!

     [+] [-]

, 2014-03-05 00:27, pirms 11 gadiem
M.Jass (8 spēlēs 2+1) laukumā ir pavadījis tikai trīs sekundes.

Zeel, diez ir nogrekojis par kaut ko vai vienkarsi treneri neuzticas!!!

Bet musejie malaci, prieks!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-03-05 00:29, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Šodien Overtime Puče izteicās, ka Teds Nolans uz Bufallo Sabres vilkšot kādu Latvijas izlases spēlētāju. Interesanti, kurš tas būs?
Karsumam ir labs līgums, Kuldam ir labs līgums, Ķēniņam ir līgums ar Vankūveru, Gudļevskim ar Tampu, Dārziņam tā pat ir līgums un pats nesen izteicās, ka divvirziena līgumi jau ir piedāvāti, bet tie viņu neinteresējot.
Man būt domāt, ka tas būs vai nu Bārtulis, kurš ir Teda favorīts aizsardzības līnijā un pats arī ir izteicies, ka cer vēl atgriezties NHL, vai arī Daugaviņš, kurš tā pat vēl sapņo par vietu mekā.
Bārtulim ir līgums arī uz nākamo sezonu.
Un vispār Puče daudz ko runā. Skanstes ielas sakarā ļoti ticams avots, bet par NHL gan viņam saprašana nav tik plaša.

     [+] [-]

, 2014-03-05 00:41, pirms 11 gadiem
edzinss rakstīja: Bārtulim ir līgums arī uz nākamo sezonu.
Un vispār Puče daudz ko runā. Skanstes ielas sakarā ļoti ticams avots, bet par NHL gan viņam saprašana nav tik plaša.
Vispār jau Puče par tādām nopietnām lietām parasti muļķības nerunā. Visdrīzāk kaut kāds salīdzinoši ticams pamats tam ir, bet tāpat jāsaprot, ka viens pats Nolans neko nevar aizvilkt uz Buffalo, tam tomēr ir GM. Pasapņot gan gribētos....Daugava un Girgis vienā komandā, varbūt pat vienā maiņā, skaisti!

     [+] [-]

, 2014-03-05 00:54, pirms 11 gadiem
Kārtējo reizi apstiprinās tas, ka pēc OS špīleri ir uz viļņa... Ko lai saka, līdz šim, visveiksmīgākā Latvijas hokeja sezona ever
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-05 08:41, pirms 11 gadiem
Daugava zvērs ,njā intresanti kuru Teds ,ņems uz buffallo ...!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-05 10:07, pirms 11 gadiem
Vai kāds zina kāpēc Merzļikins jau kādu trešo spēli pēc kārtas nav pat Lugano pieteikumā? Visu sezonu bijis ļoti stabils.

     [+] [-]

, 2014-03-05 11:04, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Šodien Overtime Puče izteicās, ka Teds Nolans uz Bufallo Sabres vilkšot kādu Latvijas izlases spēlētāju. Interesanti, kurš tas būs?
Karsumam ir labs līgums, Kuldam ir labs līgums, Ķēniņam ir līgums ar Vankūveru, Gudļevskim ar Tampu, Dārziņam tā pat ir līgums un pats nesen izteicās, ka divvirziena līgumi jau ir piedāvāti, bet tie viņu neinteresējot.
Man būt domāt, ka tas būs vai nu Bārtulis, kurš ir Teda favorīts aizsardzības līnijā un pats arī ir izteicies, ka cer vēl atgriezties NHL, vai arī Daugaviņš, kurš tā pat vēl sapņo par vietu mekā.
Gribētos gan Karsumu redzēt iekš NHL,bet nu vel jau viens gads jāizvada Dinamo rindās. Nebūs jau arī brīnums,ja ar savu sniegumu izraisīs interesi aiz okeāna.

     [+] [-]

, 2014-03-05 13:10, pirms 11 gadiem
Skaisti cik spēles tik punktu pleyofos vaig dubultā.

     [+] [-]

, 2014-03-05 15:23, pirms 11 gadiem
Es loti ceru, ka Bartulis tiks atpakal uz NHL, tapat ceru ka Daugavins vel tur uzspeles... Bija vel ari runas ka ir intereses ari no citiem klubiem un ne tikai par vienu speletaju no viena kluba.

     [+] [-]

, 2014-03-05 23:51, pirms 11 gadiem
Censas iegut zeltu ar junioriem
fortune11 rakstīja: Vai kāds zina kāpēc Merzļikins jau kādu trešo spēli pēc kārtas nav pat Lugano pieteikumā? Visu sezonu bijis ļoti stabils.

     [+] [-]

, 2014-03-07 21:08, pirms 11 gadiem
žirga88 rakstīja: Daugava zvērs ,njā intresanti kuru Teds ,ņems uz buffallo ...!!!!!
ta neņems, viņiem AHL pietiek uzbrucēju kam augt, bet Daugaviņam NHL ir beidzies