Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Matulis "Sporta tarkšķī" apspriež LHF budžetā trūkstošos 700 tūkstošus un Hārtliju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Matulis "Sporta tarkšķī" apspriež LHF budžetā trūkstošos 700 tūkstošus un Hārtliju
Viesturs Koziols un Bobs Hārtlijs. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

"Sporta tarkšķī", portāla Sportacentrs.com organizētajā sporta tiešsaistes čatā, vakar tika apspriesta Boba Hārtlija loma Latvijas hokeja izlases sniegumā. Kanādieša vadībā valstsvienība 2018. gadā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet vēl divas reizes palika soļa attālumā no pasaules Top 8 sasniegšanas.

"Iemetīšu granātu – Latvijas hokeja izlasi pacelt augstāk par pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu nespēj neviens! Ne Hārtlijs, ne Lipmans, ne kāds cits ģēnijs. Mūsu vieta ir zaudēt ceturtdaļfinālā," rakstīja Latvijas hokeja žurnālistikas smagsvars Jānis Matulis. "Hārtlijs trijos pasaules čempionātos uzvarējis tikai... vienu izšķirošo spēli – Herningā pret Dāniju 1:0. Pirms tam Ķelnē 3:4 pret Vāciju, bet pērn Bratislavā viss kļuva skaidrs jau otrajā spēlē, kad zaudējām Šveicei. Vai Hārtlijs ir iecēlis Latviju saulītē? Nē. Jā, mēs varam runāt, ka ir uzlabojusies spēles kvalitāte, bet uzvaru pret Krieviju, Kanādu, Čehiju, Somiju, ASV, Zviedriju nav. Ja to nav pamatturnīros, tad stulbi cerēt uz aklo uzvaru ceturtdaļfinālā."

Portāla Sportacentrs.com galvenais redaktors Jānis Celmiņš pauda pārliecību, ka Hārtlijs ar pareizajiem asistentiem varētu būt labs treneris arī volejbolā vai badmintonā, ņemot vērā speciālista oratora dotības un darba spējas. "Cits jautājums – par cenu, ko tas maksā Latvijas Hokeja federācijai... Un te ir loģisks jautājums – vai cena ir adekvāta? Vai Latvijas hokejs to var atļauties? Un te es sliecos domāt, ka nevar gan," rakstīja Celmiņš.

Priekškaru federācijā notiekošajam pavēra Matulis, norādot uz baumām, ka budžetā trūkstot 700 tūkstoši eiro. "Ne velti Aigars ar Viesturu atlaida visus darbiniekus, kuriem mēs maksājam bezdarbnieka pabalstus, bet viņi nu turpina strādāt kā... brīvprātīgie. Būtu tā noticis pie Kirova, visa dzeltenā prese būtu pilna par Lipmana gaunerību," rakstīja Matulis. Viņš arī salīdzināja divu kanādiešu treneru algas, norādot, ka Hārtlijam rezultāti patiešām ir labāki nekā Tedam Nolanam, taču Hārtlijs gadā par Latvijas izlases vadīšanu pelna 460 tūkstošus, kamēr Nolans mēnesī saņēmis 13 tūkstošus.

Portāla Sportacentrs.com lietotājs Raivis vērsa uzmanību, ka Hārtlija vadībā latiņa uzcelta tik augstu, ka jau ļauj domāt par ko vairāk: "Varbūt es kļūdos, bet agrāk, tiekot ceturtdaļfinālā, bija skaidrs, ka mēs pagrūdīsim saviem pretiniekiem. Pret zviedriem ceturtdaļfināls pat bija ar cerību piesitienu. Manuprāt, pie vainas ir tieši Bobs." Oponēja lietotājs Namejs9999: "Ak, šie sapņotāji par pusfinālu – jau gandrīz 25 gadus. Treneris ir par dārgu, jo augstāk par pakaļu neuzlēksim. Labāk lai LHF domā par jauniešu hokeju, vietējo čempionātu un citām lietām. Vietu A grupā tāpat nosargāsim. Pat ja izkristu, formula ir tik pateicīga, ka uzreiz tiktu atpakaļ. Tagad mēs te mētājamies ar naudu un kaifojam no skaistajiem zaudējumiem, un no 10. vietām 16 komandu konkurencē."

Sporta tarkšķu izlaidumi

EpDatumsTarkšķis
9.11.05"Sporta tarkšķis": cik daudz treneris var...
8.08.05"Sporta tarkšķis": Vai "VEF Rīga" jācenšas...
7.04.05."Sporta tarkšķis": Latvijas sporta lielākās...
6.01.05"Sporta tarkšķis": kā Euro 2004 Latvijas...
5.27.04Olimpisko spēļu un medaļu nozīme
4.23.04"Sporta tarkšķis": kā pareizi nokomplektēt...
3.20.04"Sporta tarkšķis": PR katastrofas un veiksmes...
2.16.04"Sporta tarkšķis": kuram sporta veidam Latvijā...
1.13.04"Sporta tarkšķis": kā Latvijas futbolu izvest...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 405 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2020-05-12 09:55, pirms 4 gadiem
Var piekrist visiem viedokļiem, kuri te uzrādīti. Jā Hārtlijs ir dārgs treneris, bet viņš iedvesmo spēlētājus, izlase rāda skatāmu hokeju, cīnamies ar visiem, kā līdzīgs ar līdzīgu un jā kopš Hārtlijs vada izlasi cīņa par 1/2finālu pat liekas reāla.

Mums kā latviešiem gan nekad nav gana labi tāpēc reizi gadā vai divos nemetam treneri un tad būvējam no jauna, un tāpēc arī rezultāti ir tādi. Paskatieties kaut uz Šveici... Cik ilgi ar viņiem strādāja viens treneris līdz viņi kaut ko sasniedza? Protams apakšā ir labāka sistēma un ekonomiski attīstītākas valsts apstākļi utt, bet principā mums ir jādomā par izlasi ilgtermiņā. Varbūt var vienoties ar Hārtliju par mazāku atalgojumu un ilgtermiņa līgumu. Tad vilks būs paēdis un aita dzīva...?

  -1 [+] [-]

, 2020-05-12 10:54, pirms 4 gadiem
Protams, Matuļa kungam ir taisnība. Šobrīd ir daudz skaistu vārdu, daudz cerību, maz labu rezultātu.
Man tomēr gribētos domāt, ka izlasei piemērotākais treneris bija zviedrs Kurts.

  +5 [+] [-]

, 2020-05-12 11:13, pirms 4 gadiem
Kā jau parasti gribam pa lēto labu treneri un labus rezultātus. Tā nebūs.

Jā, bija tikai viens ceturtdaļfināls. Bet tajā lai tiktu apspēlēta Dānijas dream team, kuri bija arī mājinieki. Ceturtdaļfinālā sīvā cīņā zaudējums nākošajiem čempioniem, kuri beigās tikai atmetās klupdami, krisdami!

Zaudējums Vācijā bullīšos , kurā bija top sastāvā, mājās. Un protams Erhofa metru lielā aizmugure pie iespējams izšķirošajiem vārtiem, kuru redzēja visa pasaule, izņemot līnijtiesnesi 3 metru attālumā.

Pāgājušajā čempionātā par vietu ceturtdaļfinālā zaudējums Zviedriem, sīvacīņa līdz pēdējai sekundei.

Jā, tiem kuriem atmiņa ir kā zelta zivtiņai redz tikai vietu tabulā un spēles aizmirst.

Es negribu atpakaļ Beresņevus, paldies par visu kas izdarīts, bet ejam tālāk,speram nākošos soļus.

Var savilkt paralēles ar Latvijas basketbola izlasi un Vecvagaru. Visi taču grib top treneri lai vismaz mēģinātu realizēt potenciālu, nevis tikai nostartēt kaut kā.

  +5 [+] [-]

, 2020-05-12 11:18, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Protams, Matuļa kungam ir taisnība. Šobrīd ir daudz skaistu vārdu, daudz cerību, maz labu rezultātu.
Man tomēr gribētos domāt, ka izlasei piemērotākais treneris bija zviedrs Kurts.
Kurts, kurš uzvarēja 1 spēli no sešam? Kurts kuram ir viens labs čempis no trim?
Nav neviena trenera ar trīs labiem čempjiem. Tikai Bobam!
Un Matulis ir totāls tirsējs - Latvija nav tā komanda, kurai ir vina izšķirošā spēle grupā! Pret dāņiem nav izšķiroša? Pret slovakiem ? Šādu šļuru noraut ir jāmāk!

Jā, Bobs ir dārgs, iespējams pārāk dārgs. Tad tā arī vaig teikt, bet pēc parādītā snieguma viņs ir virs visiem treneriem, kuri bijuši, spēles kvalitātē un stabilitātē 3 gadu garumā.
Pie tam jānem vērā, ka viņa šeit tiek mestu sprunguļi riteņos, vietējiem lētajiem trenerišiem viņs gauži nepatīk, ne velti kolhoza trenerīts kepons tika pasūtīts nah no izlases.

  -3 [+] [-]

, 2020-05-12 11:25, pirms 4 gadiem
Janoss1989 rakstīja: Var piekrist visiem viedokļiem, kuri te uzrādīti. Jā Hārtlijs ir dārgs treneris, bet viņš iedvesmo spēlētājus, izlase rāda skatāmu hokeju, cīnamies ar visiem, kā līdzīgs ar līdzīgu un jā kopš Hārtlijs vada izlasi cīņa par 1/2finālu pat liekas reāla.

Mums kā latviešiem gan nekad nav gana labi tāpēc reizi gadā vai divos nemetam treneri un tad būvējam no jauna, un tāpēc arī rezultāti ir tādi. Paskatieties kaut uz Šveici... Cik ilgi ar viņiem strādāja viens treneris līdz viņi kaut ko sasniedza? Protams apakšā ir labāka sistēma un ekonomiski attīstītākas valsts apstākļi utt, bet principā mums ir jādomā par izlasi ilgtermiņā. Varbūt var vienoties ar Hārtliju par mazāku atalgojumu un ilgtermiņa līgumu. Tad vilks būs paēdis un aita dzīva...?
Tas ka Hartlijs ir harizmātisks cilvēks un labs psihologs šaubu nav. Viņš prot uzrunāt ne tikai hokejistus, bet arī hokejmīļus, ka tie sāk ticēt lietām un procesiem, kuri nemaz nenotiek, un kuri objektīvu un subjektīvu apstākļu dēļ nemaz nevar notikt. Tādu cilvēku pasaules vēsturē ir ne mazums zināmi. Tikai tiem problēmas sākas tad, kad saskaras ar cilvēkiem, kuri paši domā, un nevis gaida, kad tiem kāds visu ieliks mutē ar sudraba karotīti.
Lai varētu runāt par LV izlases attīstības ilgtermiņu tās trenerim LV hokejā jābūt iekšā ar galvu un kājām 24/7. Trenerim jābūt iekšā visu U- izlašu treniņu un sacensību procesos, un nevis tikai 1-2 reizes gada laikā jāpatrenē pieaugušo izlase, jāpiedalās ar to dažos turnīros, jānovada daži semināri un paraug treniņi. Tas ir daudz, daudz par maz.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-12 11:33, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Protams, Matuļa kungam ir taisnība. Šobrīd ir daudz skaistu vārdu, daudz cerību, maz labu rezultātu.
Man tomēr gribētos domāt, ka izlasei piemērotākais treneris bija zviedrs Kurts.
Nezinu vai labākais bija Kurts, vai kāds cits no visiem bijušajiem, bet skaidrs ir tas, ka katram no bijušajiem izlašu treneriem bija pavisam citi apstākļi komandu sagatavošanā, un arī pavisam citādi apstākļi ar spēlētājiem. Piemēram, Bobam ļoti paveicies, ka mums izlasē ir paaugusies ļoti laba vārtsargu paaudze, kura var pavilkt spēles uz saviem pleciem. Utt. Tās ir nianses kuras beigās summējas kopējā rezultātā.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 11:37, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas ka Hartlijs ir harizmātisks cilvēks un labs psihologs šaubu nav. Viņš prot uzrunāt ne tikai hokejistus, bet arī hokejmīļus, ka tie sāk ticēt lietām un procesiem, kuri nemaz nenotiek, un kuri objektīvu un subjektīvu apstākļu dēļ nemaz nevar notikt. Tādu cilvēku pasaules vēsturē ir ne mazums zināmi. Tikai tiem problēmas sākas tad, kad saskaras ar cilvēkiem, kuri paši domā, un nevis gaida, kad tiem kāds visu ieliks mutē ar sudraba karotīti.
Lai varētu runāt par LV izlases attīstības ilgtermiņu tās trenerim LV hokejā jābūt iekšā ar galvu un kājām 24/7. Trenerim jābūt iekšā visu U- izlašu treniņu un sacensību procesos, un nevis tikai 1-2 reizes gada laikā jāpatrenē pieaugušo izlase, jāpiedalās ar to dažos turnīros, jānovada daži semināri un paraug treniņi. Tas ir daudz, daudz par maz.
Nosauc kur tā pasaulē ir????? Kurā valstī vīriešu nacionālās izlases treneris ir iekšā visu U izlašu treniņu un sacensību procesos 24/7???? Ko tu tur lej?

Ģimnāzijas direktoram arī personīgi jāpārbauda katru dienu, katra skolnieka, katrs mājas darbs un jāveic kļūdu labojums?

  -1 [+] [-]

, 2020-05-12 11:44, pirms 4 gadiem
ogreskijs rakstīja: Nosauc kur tā pasaulē ir????? Kurā valstī vīriešu nacionālās izlases treneris ir iekšā visu U izlašu treniņu un sacensību procesos 24/7???? Ko tu tur lej?

Ģimnāzijas direktoram arī personīgi jāpārbauda katru dienu, katra skolnieka, katrs mājas darbs un jāveic kļūdu labojums?
Pirmkārt, es rakstīju par harizmātiskiem un labiem psihologiem vispārējā aspektā, un ne tikai hokeja. Hitlers arī bija ļoti harizmātisks un labs psihologs, kuram tautas lielākā daļa uzticējās līdz pēdējam, un kuru vel tagad daudzi visā pasaulē slavina.
Otrkārt, nevajag salīdzināt p..... ar plaušām, jo skolas direktora pienākumi nekādā mērā nav pielīdzināmi trenera pienākumiem.
Treškārt, gan Nolana, gan Hartlija gadījumā LHF vadība nolīgstot viņus daudz un nopietni runāja par viņu iesaisti U- izlašu treniņu un sacensību procesos. Vai Tu esi daudz, vismaz, dzirdējis par viņu darbību šai jomā?!

     [+] [-]

, 2020-05-12 11:46, pirms 4 gadiem
Skatos, ka Namejs vakar arī Tarkšķī nodevis uguņus savā stilā.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 11:57, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Kurts, kurš uzvarēja 1 spēli no sešam? Kurts kuram ir viens labs čempis no trim?
Kādu 1 no sešām? Trijos PČ kopā bija 6 uzvaras, un viņam bija augšupejoša līkne: 11., 9. un 7.vieta. Ja skatās visas aizvadītās spēles viņa vadībā, tad 65 spēlēs bija 32 uzvaras un 8 neizšķirti. Lindstrēms bija labs treneris un Nolans arī bija labs. Hārtlijs ir labs, bet dārgs.

     [+] [-]

, 2020-05-12 11:58, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Skatos, ka Namejs vakar arī Tarkšķī nodevis uguņus savā stilā.
Neko nenodevu, un, godīgi sakot, pat neatceros, kad to komentāru rakstīju. Visticamāk pēc pagājušā PČ.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:00, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Piemēram, Bobam ļoti paveicies, ka mums izlasē ir paaugusies ļoti laba vārtsargu paaudze, kura var pavilkt spēles uz saviem pleciem. Utt. Tās ir nianses kuras beigās summējas kopējā rezultātā.
Gribi teikt, ka Irbe, Naumovs bija sliktāki par 2017-2019 Boba pieejamiem vārtsargiem?
Vārtos taču ir tikai 1 vārtsargs, ne vesela paaudze

  -1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:01, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Kādu 1 no sešām? Trijos PČ kopā bija 6 uzvaras, un viņam bija augšupejoša līkne: 11., 9. un 7.vieta. Ja skatās visas aizvadītās spēles viņa vadībā, tad 65 spēlēs bija 32 uzvaras un 8 neizšķirti. Lindstrēms bija labs treneris un Nolans arī bija labs. Hārtlijs ir labs, bet dārgs.
es zinu kāda viņam bija līkne, viņam bija viens labs čempis, viens normāls. Pārējais ir lirika. 11. vieta tais laikos bija 1 uzvara un pieci zāģi. Kurre tā arī nesaprata kur ir nonācis, haotisks spēles vadīšanā.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:03, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pirmkārt, es rakstīju par harizmātiskiem un labiem psihologiem vispārējā aspektā, un ne tikai hokeja. Hitlers arī bija ļoti harizmātisks un labs psihologs, kuram tautas lielākā daļa uzticējās līdz pēdējam, un kuru vel tagad daudzi visā pasaulē slavina.
Otrkārt, nevajag salīdzināt p..... ar plaušām, jo skolas direktora pienākumi nekādā mērā nav pielīdzināmi trenera pienākumiem.
Treškārt, gan Nolana, gan Hartlija gadījumā LHF vadība nolīgstot viņus daudz un nopietni runāja par viņu iesaisti U- izlašu treniņu un sacensību procesos. Vai Tu esi daudz, vismaz, dzirdējis par viņu darbību šai jomā?!
Es Tev prasīju nosauc kur pasaulē tā ir? Pēc tiem murgiem saprotu, ka nevari.

tā bija kārtējā tava patentētā murgainā doma A burta stilā, ko redzēji sapnī pirms miega sarijoties vecus salātus.

Domā Hārtlijs nav informēts par mūsu uz pirkstiem skaitāmajiem spēlētājiem ar potenciālu U vecumā un viņu gaitām? Par pieaugušajiem nerunājot nemaz. Vai viņam jābrauc uz Ameriku un Kanādu mūsu juniorus pētīt, sēdēt tribīnēs un konspektēt? Jābūt par tiesnesi U-12 spēles Latvijā, lai izprastu Latvijas hokeja domāšanu un jāpasniedz semināri un lekcijas viesiem Latvijā katru 6dienu pārpildītajā Mežaparkā estrādē uz skatuves, jo viņš tak ir vīriešu izlases treneris un tas ir viņa pienākums un minimums, kas būtu jādara!!

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:05, pirms 4 gadiem
Hārtlijs ir labākais treneris, kāds līdz šim ir bijis mūsu izlasei. Tikai aklais var nepamanīt kā izmainījās izlases spēle pēdējos 3 gados.
Par dārgu - varbūt. Bet tas ir tāpat kā ar jebko citu, labas lietas nemaksā lēti. Tomēr ne velti ir arī teiciens, ka "neesmu tik bagāts, lai pirktu lētas lietas"...

P.S. bullšitu par junioru trenēšanu nav jēgas pat komentēt. Kas tiešām vēl pietrūkst, tas ir normāls, profesionāls GM, nevis Ekseļa kungs.

  -2 [+] [-]

, 2020-05-12 12:05, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Gribi teikt, ka Irbe, Naumovs bija sliktāki par 2017-2019 Boba pieejamiem vārtsargiem?
Vārtos taču ir tikai 1 vārtsargs, ne vesela paaudze
Jā, es tiešām domāju, ka Irbe un Naumovs PČ kontekstā bieži varēja arī labāk nospēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:08, pirms 4 gadiem
Žēl, ka palaidu garām šo pasākumu, tēma bija interesanta.

"Hārtlijs trijos pasaules čempionātos uzvarējis tikai... vienu izšķirošo spēli – Herningā pret Dāniju 1:0. Pirms tam Ķelnē 3:4 pret Vāciju, bet pērn Bratislavā viss kļuva skaidrs jau otrajā spēlē, kad zaudējām Šveicei.

Te, manuprāt, Matuļa kungs gan pārspīlē. Tajā Dānijas PČ, kur mēs uzvarējām "vienu izšķirošo" spēli, lai uz kaut ko pretendētu, vajadzēja uzvarēt arī Norvēģiju un to pašu Vāciju.

Pirms tam Vācijas PČ, pirms izšķirošās spēles pret Vāciju, kur tiesneši izvilka aiz ausīm vāciešus, vajadzēja uzvarēt arī Slovākiju un Dāniju.

2019. gada PČ izšķirošā spēlē bija pret Šveici, jā, un tur uzreiz arī viss beidzās. Bet, piedodiet, uz kā pamata lai mēs uzskatītu, ka mēs esam spēcīgāki par Šveici? Viņi gadu iepriekš sudrabu paņēma. Viņiem ir vairāk nekā 10 NHL spēlētāju. Viņiem ir spēcīgs čempionāts. Un ar to visu viņi tik pašās beigās izrāva uzvaru.

Tagadējā PČ, lai vispār pretendētu uz tikšanu labāko astotniekā, vajag diezgan spēcīgu izlasi un labu treneri. Mums tas viss ir. Vai mēs esam šajā pozīcijā uz ilgu laiku? Nē, te jau vajag risināt Nameja norādītas problēmas ar jauniešiem un vietējo čempi.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:08, pirms 4 gadiem
zzk rakstīja: Hārtlijs ir labākais treneris, kāds līdz šim ir bijis mūsu izlasei. Tikai aklais var nepamanīt kā izmainījās izlases spēle pēdējos 3 gados.
Par dārgu - varbūt. Bet tas ir tāpat kā ar jebko citu, labas lietas nemaksā lēti. Tomēr ne velti ir arī teiciens, ka "neesmu tik bagāts, lai pirktu lētas lietas"...

P.S. bullšitu par junioru trenēšanu nav jēgas pat komentēt. Kas tiešām vēl pietrūkst, tas ir normāls, profesionāls GM, nevis Ekseļa kungs.
Tas ir dīvainākais - kā var neredzēt, kā izmainījusies spēle....

  -1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:09, pirms 4 gadiem
saksim ar to kad pie LHF vadibas stures ir brinums Kozols un Kalvits kas no hokeja saprot tikpat cik Savickis Hartlijs viniem bija vajadzigs lai par Lipmanu atrak cilveki aizmirstu K jau viena intervija ja nemaldos Sarokins teica kad Hartlijs bus labs treneris tik ilgi kamer vinu neatsifres pretinieku treneri rezultats KHL sogad Play off ar izlasi vinam sasniegumu nekadi dizi nebus labak butu nemusi kadu savejo treneri piemeram Sarokinu domaju tas butu loti labs treneris izlasei

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:09, pirms 4 gadiem
Starp citu Masaļskis labāko turnīru aizvadīja tad, kad vajadzēja sevi pierādīt, ne tad kad bija labs vārtsargs KHL!

  -3 [+] [-]

, 2020-05-12 12:12, pirms 4 gadiem
ogreskijs rakstīja: Es Tev prasīju nosauc kur pasaulē tā ir? Pēc tiem murgiem saprotu, ka nevari.

tā bija kārtējā tava patentētā murgainā doma A burta stilā, ko redzēji sapnī pirms miega sarijoties vecus salātus.

Domā Hārtlijs nav informēts par mūsu uz pirkstiem skaitāmajiem spēlētājiem ar potenciālu U vecumā un viņu gaitām? Par pieaugušajiem nerunājot nemaz. Vai viņam jābrauc uz Ameriku un Kanādu mūsu juniorus pētīt, sēdēt tribīnēs un konspektēt? Jābūt par tiesnesi U-12 spēles Latvijā, lai izprastu Latvijas hokeja domāšanu un jāpasniedz semināri un lekcijas viesiem Latvijā katru 6dienu pārpildītajā Mežaparkā estrādē uz skatuves, jo viņš tak ir vīriešu izlases treneris un tas ir viņa pienākums un minimums, kas būtu jādara!!
Kāpēc kaut kur citur pasaulē būtu jābūt tā kā ir Latvijā. Šeit es domāju pasaules Top 10 hokeja izlašu kontekstā. Ja tur šī hokeja saimniecība ir pietiekoši plaša, ka viņiem var nokomplektēt ne tikai vienu PČ līmeņa izlasi.
Es tiešām nezinu kā ir citās valstīs, bet tikpat labi esmu pārliecināts, ka arī tu to nezini. Plika tiršana ar strelku novirzīšanu no tēmas, kā tam vajadzētu būt pie mums. Kā ir pie citiem mani arī nemaz īpaši neinteresē.

Trenera uzdevums nav tikai zināt kas ir kas. Viņa galvenais uzdevums ir palīdzēt spēlētājam attīstīt savas spējas, un iedot padomus un virzienu, kurā tam jāstrādā.

     [+] [-]

, 2020-05-12 12:13, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jā, es tiešām domāju, ka Irbe un Naumovs PČ kontekstā bieži varēja arī labāk nospēlēt.
Varbūt kādā spēlē varēja, bet der atcerēties, ka tajā laikā spēlētāju skaits bija ierobežots! Vienu gadu pat triecienmaiņa bija no Rīgas kluba!

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:14, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: es zinu kāda viņam bija līkne, viņam bija viens labs čempis, viens normāls. Pārējais ir lirika. 11. vieta tais laikos bija 1 uzvara un pieci zāģi. Kurre tā arī nesaprata kur ir nonācis, haotisks spēles vadīšanā.
Kurrem bija 2 labi čempji, 03 un 04.

     [+] [-]

, 2020-05-12 12:15, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Varbūt kādā spēlē varēja, bet der atcerēties, ka tajā laikā spēlētāju skaits bija ierobežots! Vienu gadu pat triecienmaiņa bija no Rīgas kluba!
Tāpēc jau es arī rakstīju, ka katram trenerim bija savādāki apstākļi, un tāpēc nevajag visu bāzt vienā maisā.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:18, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tāpēc jau es arī rakstīju, ka katram trenerim bija savādāki apstākļi, un tāpēc nevajag visu bāzt vienā maisā.
Hārtlijam jau ar ir attaisnojumi! Nevienu gadu nav bijis stiprākais sastāvs uz papīra, bet tāpat katru gadu ir top10!

Citiem treneriem pat uz papīra ir bijis labāks sastāvs, bet tāpat ir izgāšanās bijušas visiem!

  -1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:18, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Žēl, ka palaidu garām šo pasākumu, tēma bija interesanta.

"Hārtlijs trijos pasaules čempionātos uzvarējis tikai... vienu izšķirošo spēli – Herningā pret Dāniju 1:0. Pirms tam Ķelnē 3:4 pret Vāciju, bet pērn Bratislavā viss kļuva skaidrs jau otrajā spēlē, kad zaudējām Šveicei.

Te, manuprāt, Matuļa kungs gan pārspīlē. Tajā Dānijas PČ, kur mēs uzvarējām "vienu izšķirošo" spēli, lai uz kaut ko pretendētu, vajadzēja uzvarēt arī Norvēģiju un to pašu Vāciju.

Pirms tam Vācijas PČ, pirms izšķirošās spēles pret Vāciju, kur tiesneši izvilka aiz ausīm vāciešus, vajadzēja uzvarēt arī Slovākiju un Dāniju.

2019. gada PČ izšķirošā spēlē bija pret Šveici, jā, un tur uzreiz arī viss beidzās. Bet, piedodiet, uz kā pamata lai mēs uzskatītu, ka mēs esam spēcīgāki par Šveici? Viņi gadu iepriekš sudrabu paņēma. Viņiem ir vairāk nekā 10 NHL spēlētāju. Viņiem ir spēcīgs čempionāts. Un ar to visu viņi tik pašās beigās izrāva uzvaru.

Tagadējā PČ, lai vispār pretendētu uz tikšanu labāko astotniekā, vajag diezgan spēcīgu izlasi un labu treneri. Mums tas viss ir. Vai mēs esam šajā pozīcijā uz ilgu laiku? Nē, te jau vajag risināt Nameja norādītas problēmas ar jauniešiem un vietējo čempi.
Es sapratu ka nepieciešams lēts, vēlams krieviski runājošs treneris un 2015 - 2016 gada čempionātu rezultāti. Patīkama stabilitāte neizkrītot, nav nekadu kreņķu par 1/4 - lūk īstais sapnis ne čempis!

     [+] [-]

, 2020-05-12 12:19, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kurrem bija 2 labi čempji, 03 un 04.
lai būtu divi, nav žēl.

  +2 [+] [-]

, 2020-05-12 12:19, pirms 4 gadiem
Hartlijs viennozīmīgi ir nepieciešams izlasei. Hārtlija piesaiste ir vienīgais treknais pluss, ko Kozjols&Kalvītis vadot federāciju ir nopelnijušī.
Tie, kas viņu tagad noliek, lai paskatās, kā izlase spēlēja pie Beresņeva 16 gadā vai pie Beļavska (tur gandrīz bija pipec). Pavisam cita spēle patreiz.

     [+] [-]

, 2020-05-12 12:21, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Es sapratu ka nepieciešams lēts, vēlams krieviski runājošs treneris un 2015 - 2016 gada čempionātu rezultāti. Patīkama stabilitāte neizkrītot, nav nekadu kreņķu par 1/4 - lūk īstais sapnis ne čempis!
Ha-kamēr drukāju, Tu jau visu pateici

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:21, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Es sapratu ka nepieciešams lēts, vēlams krieviski runājošs treneris un 2015 - 2016 gada čempionātu rezultāti. Patīkama stabilitāte neizkrītot, nav nekadu kreņķu par 1/4 - lūk īstais sapnis ne čempis!
Nu, 2015. gada PČ vismaz Šveici uzvarējām. Vairs neko nevajag

  -1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:23, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Hartlijs viennozīmīgi ir nepieciešams izlasei. Hārtlija piesaiste ir vienīgais treknais pluss, ko Kozjols&Kalvītis vadot federāciju ir nopelnijušī.
Tie, kas viņu tagad noliek, lai paskatās, kā izlase spēlēja pie Beresņeva 16 gadā vai pie Beļavska (tur gandrīz bija pipec). Pavisam cita spēle patreiz.
Būsim godīgi, pie Nolana ar nekā divus gadus nebija, visspilgtāk atceros spēli pret Norgēm uz kuru biju klātienē Stokholmā - nabagmāja. Soči bija ļoti saturīgi spēles ziņā, 2014 Minskā raisa divējādas izjutas, uzvarēti USA un FIN, noliets BLR, SUI, GER....likās ka tajā gadā varēja izšaut, runā ka Nolans komandu bija palaidis savā vaļā un tālāk jau pats saproti

  -1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:26, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Būsim godīgi, pie Nolana ar nekā divus gadus nebija, visspilgtāk atceros spēli pret Norgēm uz kuru biju klātienē Stokholmā - nabagmāja. Soči bija ļoti saturīgi spēles ziņā, 2014 Minskā raisa divējādas izjutas, uzvarēti USA un FIN, noliets BLR, SUI, GER....likās ka tajā gadā varēja izšaut, runā ka Nolans komandu bija palaidis savā vaļā un tālāk jau pats saproti
Pie Nolana nekas īpašs nebija, pilnībā piekrītu, Hartlijs pavisam cita lieta. Arī sasniegumu ziņā šos kadrus nav nemaz ko salīdzināt
Par Nolana hailaitu - Sočiem runājot, tur domāju Ozo nopelns vairāk nekā Nolana.

     [+] [-]

, 2020-05-12 12:27, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Nu, 2015. gada PČ vismaz Šveici uzvarējām. Vairs neko nevajag
viss bija tiktāl sakārtots ka ar frančiem pietika ar neizšķirtu, nebija dibuā jāplēš lai uzvarētu

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 12:28, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Pie Nolana nekas īpašs nebija, pilnībā piekrītu, Hartlijs pavisam cita lieta. Arī sasniegumu ziņā šos kadrus nav ko nemaz salīdzināt
Par Nolana hailaitu - Sočiem runājot, tur domāju Ozo nopelns vairāk nekā Nolana.
Nu treneris bija Nolans, tāpēc es viņam nevaru atņemt nopelnus, kaut vai to ka netraucēja Ozo vai kā tur bija

     [+] [-]

, 2020-05-12 12:28, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Hārtlijam jau ar ir attaisnojumi! Nevienu gadu nav bijis stiprākais sastāvs uz papīra, bet tāpat katru gadu ir top10!

Citiem treneriem pat uz papīra ir bijis labāks sastāvs, bet tāpat ir izgāšanās bijušas visiem!
Hartlijam savā ziņā par labu nāca, ka viņa izlasē vadošās lomas spēlēja/spēlē spēlētāji, kuri savas hokeja zinības bija apguvuši ārpus ex-PSRS hokeja skolām.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 405 komentāri