Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2324, Did:0, useCase: 3

Ģenerālis piedāvā: Vai sāksies ASK laiki?

Ģenerālis piedāvā: Vai sāksies ASK laiki?
"VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

VEF Rīga” pagājušajā nedēļā izcīnīja divas samocītas uzvaras – Eiropas kausa izcīņas turnīrā pār Skopjes komandu (80:71) un VTB Vienotajā līgā izbraukumā Mariupolē pār „Azovmash” 67:60). Par spēles kvalitāti abos gadījumos bija daudz jautājumu, tomēr uzvaras novērsušas katastrofu, kas vēl nesen šķita gluži reāla. Iegūti ne tikai vērtīgs punkts, bet arī laiks, lai sakārtotu spēli un aizlāpītu robu sastāvā. Cik nu tas iespējams.

Īsta zelta loze izrādījās Kenans Bajramovičs. Pieredzējušais spēlētājs ļoti veiksmīgi nospēlēja, trāpīja metienus un kaut ko izdarīja arī aizsardzībā. Viņa piesaistīšana liek domāt, ka ar Kasparu Bērziņu klubs vairāk nerēķinās nemaz. Bajramovičam netrūkst pieredzes, ne meistarības – viņš ir tieši tāds spēlētājs, kādi Butautam patīk. Jautājums tikai, vai 32 gadu vecumā viņš varēs visu sezonu nospēlēt labā līmenī un izturēt lielo slodzi. Turklāt pamatcentra jautājums tik un tā nav atrisināts, jo par Derika Niksa lietderību skaidras atbildes joprojām nav, lai arī Mariupolē statistika viņam bija normāla.
Lielāko ieguldījumu abās uzvarās deva ārzemnieki. Kamēr Kristaps Janičenoks cīnās ar savainojumiem, līdzvērtīgs partneris viņiem bijis tikai Gatis Jahovičs. Artūrs Bērziņš var iemest trīspunktniekus, bet aizsardzībā viņš ir kā tukša vieta. Savukārt Artūrs Strēlnieks labi cīnās aizsardzībā, epizodiski viņu var izmantot konkrētai lomai, bet citos spēles elementos viņš krīt iekšā.
Bet visnopietnākais ir jautājums par jaunajiem - Anžeju Pasečniku un, īpaši, Jāni Bērziņu.
Labi, ka starpsezonā „VEF Rīga” noturēja šos jaunos talantus savā komandā, taču bez šīs menedžeru izveicības vajadzīgs arī skaidrs plāns, kā viņus attīstīt. Pie trenera Butauta tas faktiski nebūs piespējams. Pasečniks viens pret vienu nevar noturēt savus pretspēlētājus, skaidrs, ka pretinieki to jau ir pamanījuši un katra nākamā komanda centīsies izmantot šo vājo vietu „VEF Rīga” aizsardzībā. Būs grūti gan komandai, gan spēlētājam.
Savukārt Bērziņam ir priekšā divi vai pat trīs pieredzējuši spēlētāji – trešajā pozīcijā Robinsons, Jahovičs un brīžiem arī Janičenoks, otrajā – Janičenoks un Delininkaitis, kā arī Strēlnieks ar savu aizsardzības meistara reputāciju. Ja Bērziņš nespēs uzreiz iekļauties spēlē, otru izdevību viņam bieži nemaz nedos. „VEF Rīga” stratēģijā nav paredzētas īslaicīgas neveiksmes tālejošu mērķu vārdā – no Butauta tiek prasītas uzvaras jau šodien. Jaunie tās garantēt nevar, tāpēc spēlēs pieredzējušie. Vārdos jau Butauts var solīt spēles laiku jaunajiem, bet, tiklīdz dibens sāks svilt, viņš rīkosies, kā ierasts – cilvēks viņa vecumā nevar mainīties. Kā šādā situācijā progresēs Bērziņš – nespēju iedomāties.
Ir vēl kāds aspekts – šokējoši tukšās Arēnas tribīnes. Prestižs turnīrs, labi spēlētāji, plaša reklāmas kampaņa, cienījami rezultāti iepriekšējā sezonā, bet – tribīnēs tukšs un kluss. Pat fanu rindas sarukušas līdz minimumam. Tas nenāk par labu ne spēlētāju noskaņojumam, ne kluba prestižam.
Par iemesliem jātiek skaidrībā kluba vadībai, bet dažas versijas man ir. Vasarā jaunatnes izlašu spēles Tallinā un tepat Rīgā parādīja, ka basketbola popularitāte pamazām atgriežas. Arī izlases spēles sacēla pozitīvu ažiotāžu. Tātad vaina meklējama konkrētajā klubā un tā tēlā.
Pirmkārt, vienlaikus pieci ārzemnieki laukumā latviešu skatītājiem nekad nav patikuši – lai cik meistarīgi viņi būtu. Komandā jābūt latviešu spēlētāju kodolam, kurš ne tikai ir sastāvā, bet arī nosaka toni, kā tas bija pēdējos gados. Skaitliski jau savējo ir daudz arī tagad, bet pēc visiem Butauta lēmumiem redzams, ka daudziem paredzētas tikai epizodiskas lomas.
Otrkārt, ļoti iespējams, ka skatītāji soda klubu par neadekvāto uzvedību pavasarī. Sezonas gaitā skatītāju skaits aizvien palielinājās, bet pēc izstāšanās no Eiropas kausa sākās tracis ap Latvijas čempionāta finālsēriju, runas par spēlēšanu Daugavpilī un reālā spēlēšana Saldū. Iespējams, tas nokaitināja publiku. Divtik muļķīgi, jo pēc būtības „VEF Rīga” spēlēšana LBL ir vajadzīga pašam Vefam, tāpat kā Ventspilij – lai jaunajiem ir ar ko cīnīties, lai spēlētāji progresētu un ar lauku varētu papildināt labākos klubus. Tā, kā tas regulāri notiek Lietuvā.
Bez LBL turnīra Latvijas basketbolam ļoti svarīga ir arī Baltijas līga. Kādam varbūt nepatīk lielais komandu skaits un izplūdušais formāts, bet spēles ar lietuviešiem ir lieliska skola mūsu jaunajiem, un es nenoniecinātu arī pārējos pretiniekus. Labi, ka piedalās gan zviedri, gan somi un pat kazahi. Tās ir atšķirīgas basketbola skolas, bet pietiekami labs sportiskais līmenis, lai mūsu jaunie, kuri veiksmīgi piesaka sevi jaunatnes izlasēs, varētu augt un attīstīties.
Baltijas līga noteikti jāsaglabā arī tāpēc, ka ilgtermiņā grūti prognozēt, kas notiks ar lielo starptautisko turnīru sistēmu. VTB Vienotā līga cenšas attīstīties, taču Krievija ir pārāk liela un tās pārstāvju intereses pārāk dažādas, lai paļautos uz VTB projekta stabilitāti daudzu gadu garumā. Ar lietuviešiem un igauņiem, arī zviedriem un somiem mums intereses ir tuvākas.
Vispār man ļoti patīk, kā basketbols attīstās, piemēram, Zviedrijā, kur pamatā ir sports skolās. Viņi ir ieguldījuši līdzekļus, jaunatnes basketbolā iesaistījuši speciālistus no Lietuvas un rezultāti jau jūtami pat nacionālās izlases līmenī. No viņiem ir ko pamācīties. Ko tieši – par to kādā no nākamajām reizēm.
Visbeidzot, pagājušajā nedēļā sākās Eirolīgas turnīrs un patīkami, ka tajā pieteikti trīs jaunie latvieši – Jānis Strēlnieks, Kaspars Vecvagars un Dāvis Bertāns, kurš cerams, sezonas otrajā pusē vēl pagūs uzspēlēt šajā turnīrā.
Sezona vēl tikai sākusies, bet jau pilnā sparā iet kaujas kuluāros. Eirolīgas boss Hordi Bertomeu jau izteicies, ka spēļu būs vēl vairāk, Eirolīga varētu kļūt par slēgto klubiņu, spēlēt pēc modificētiem noteikumiem utt. Izskatās, ka VTB Vienotās līgas neitralizēšana nav apmierinājusi visu Bertomeu apetīti un viņš grib sacensties ar NBA. Šis process ietekmēs visu Eiropas basketbolu. Kaut kas tajā patiešām nav kārtībā – piemēram, tas, ka par Maskavas CSKA budžetu – 70 miljoniem dolāru – būtu iespējams izveidot vismaz desmit labas komandas Skatīsimies, kā ar šo fenomenu cīnīsies Eirolīga un arī VTB līga, kuras vadītājs Sergejs Ivanovs jau pozitīvi izteicies par algu griestu lietderību. Skatīsimies, kā šī ideja attīstīsies.

Kurš no U20 izlases līderiem ir pieņēmis vislabāko karjeras turpinājumu?

  • 20

  • 94

  • 16

  • 63


1 2 43 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2013-10-21 10:23, pirms 11 gadiem
Kamēr VEF uzvar, tikmēr viss ir ok. Lai jaunie aug/mācās no veterāniem. Ceru, ka vieglākās spēlēs J.Bērziņš tiks pie 10-20 min. Smagākās 5-10 min. Ja VEF nevienu neuzvarēs un liks uzsvaru uz jaunajiem, tad skatītāju vispār nebūs, nebūs arī uzvaru un pilnīgi nevienam neinteresēs kārtējais LBL klubs. Ja VEF sāks zaudēt (EL kvalis neskaitās), tad gan būs sū...i

Protams, var gribēt uzvaras ar Pasečņiku un J.Bērziņu, bet eiropā tas diez vai ir reāli. Lai čaļi plosās pa LBL un J.Bērziņš tiek pie neliela spēles laika eiropā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-10-21 10:28, pirms 11 gadiem
un kādā sakarā ASK virsrakstā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-21 10:51, pirms 11 gadiem
jā, skatījos spēli pret Azovmaš- skumīgi redzēt Latvijas komandas pieciniekā trīs melnos, leiti un veterānu Janičenoku, kamēr jaunie sēž. Es labāk pārdzīvotu zaudējumu, bet laukumā esot Pašečnikam, J.Bērziņam, Iļjinam un Pļavniekam- katram vismaz pa 10 ..15 min. Da man pofig uz tādu VEFu, kurā lauvas tiesu spēlē melņi un citi iebraucēji, kamēr jaunie letiņi sēž! Un tā domā lielākā daļa. Nevienam neinteresē Butauta komandas uzvaras, ja jaunie letiņi padod dvieļus.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 10:53, pirms 11 gadiem
nu jaa, viss uzraxtits pareizi un tas visiem zinaams, nekas jauns....bet ko Tu Valdi piedavaa? atlaist legionarus un sisties pa LBL? vai atlaist legionarus un kaast visiem Eiropaa un VTB? vai neatlaist legionarus,bet vienkaarsi laut spelet jaunajiem latviesiem, lai kads ari ir rezultats, tapec ka vini ir jaunie latviesi?

bet ja taisa sadu raxtu, tad varbut var kadas idejas piedavat, lai nesanak ka aiz kritizesanas ir parasta nepatika pret VEF, citaadi bez jeegas sitais ir...

P.S. par skatitajiem Areenaa piekritu...loooti beedigs skats...man skatoties ir taa, ka ir kauns, neerta sajuuta pret tiem dzekiem kas laukumaa...nu taada loti savaada,nepatikama sajuuta...

izskatas, ka pasiem speletajiem ir taada sajuuta, itkaa tu uzvalkaa esi uz kartupelu talku atnaacis, un kartupelu talkas beigaas ir saluuts kaa uz Riga800...

  -1 [+] [-]

, 2013-10-21 10:56, pirms 11 gadiem
Nu tas ka spēlē melnie, nav nekas slikt, galvenais lai ir uzvaras...Nesaprotu, kapeeec obligaati jaaspeele latviesiem, nu nevaram mees pavilkt Bluuma vai Streelnieka, diez vai pat Freimanju Rolanda algu.... Bet nu Kuksiku gan vareetu panjemt ja jau samais bez kluba.... A skatiitaaju sakaraa- nevajadzeeja izcuukot pagajusaas sezonas beigas, kad sezonas gaitaa likaas ka esam stabila Eiroliigas komanda, a galu galaa Ulebaa notupijaam un netikaam Final4, VTB liigaa vispaar vaajpraats, ok, traumas, bet nu vajadzeeja vismaz imiteet pretestiibu Himkiem nevis -100 dabuut trijaas speelees.... Un kronis visam bija Eiroliigas kvalifikaacijas sapissana...Vinjiem vajadzeeja Kristicu iziireet un veel kaadus tur superspiilerus lai tiktu Eiroliigaa, a shie aizbrauca ar Iljinu un Pasecniku.... Ja pagajusogad biju uz visaam Vef speelem Areenaa, tad sogad shis klubs paliek par taadiem puskoka leeceejiem, ar aushu Butautu prieksgalaa...

  +6 [+] [-]

, 2013-10-21 10:59, pirms 11 gadiem
1. Tribīnes ir patukšas jo Dinamo labi spēlē, tautas izklaižu nauda aiziet hokejam.

2. Par tām reklāmas kampaņām gribas citēt Beigbedera 99 frankus, ka ir reklāmas kuras iegūst, visādas balvas konkursos, bet parasti šīs reklāmas nepalielina pasūtītāja apgrozījumu un nepiepilda arēnas.

3. Var piekrist, ka VEF nespēlēšana LBL ir muļķīga, it sevišķi sezonas sākumā, vieglas spēles, lai komanda labāk iespēlētos pēc būtiskām sastāva izmaiņām komandai noderētu un nebūtu jāizīrē Geki un Žvīguri.

     [+] [-]

, 2013-10-21 11:09, pirms 11 gadiem
Edgars rakstīja: 1. Tribīnes ir patukšas jo Dinamo labi spēlē, tautas izklaižu nauda aiziet hokejam.
pilniigi piekriitu

  +4 [+] [-]

, 2013-10-21 11:14, pirms 11 gadiem
[quote ogreskijs]
nu jaa, viss uzraxtits pareizi un tas visiem zinaams, nekas jauns....bet ko Tu Valdi piedavaa? atlaist legionarus un sisties pa LBL? vai atlaist legionarus un kaast visiem Eiropaa un VTB? vai neatlaist legionarus,bet vienkaarsi laut spelet jaunajiem latviesiem, lai kads ari ir rezultats, tapec ka vini ir jaunie latviesi?
Ko es piedāvātu?
Mans modelis ir labākie jaunie latviešu spēlētāji plus kādu veterānu,un klāt jaunos perspektīvos jaunos ārzemniekus.Līdzīgi kā Partizan,bet šajā reģionā,bet ar Kurtinaiša atnākšanu,mēs aizgājām pa citu ceļu,tas ir uz rezultātu,bet tā ir pašnāvība nākotnē.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 11:15, pirms 11 gadiem
Calvin rakstīja: jā, skatījos spēli pret Azovmaš- skumīgi redzēt Latvijas komandas pieciniekā trīs melnos, leiti un veterānu Janičenoku, kamēr jaunie sēž. Es labāk pārdzīvotu zaudējumu, bet laukumā esot Pašečnikam, J.Bērziņam, Iļjinam un Pļavniekam- katram vismaz pa 10 ..15 min. Da man pofig uz tādu VEFu, kurā lauvas tiesu spēlē melņi un citi iebraucēji, kamēr jaunie letiņi sēž! Un tā domā lielākā daļa. Nevienam neinteresē Butauta komandas uzvaras, ja jaunie letiņi padod dvieļus.
TEV tagad ir pofig uz tādu VEFu un vēl vairāk būs pofig, ja viņi spēlētu LBL un kaktu līgā BBL. Pretiniekos pat ne 2nd hand melnie, bet trešā šķira, igauņi un LBL bāleliņi.

Hokejā mums ir klubs, kura spēles ir skatāmas (interesanti vai kāds izņemot spēlētāju radiniekus, draugus skatās hokeja virslīgu??)
Basketbolā ir, vienīgi esam izlepuši un kamēr pretī nebūs TOP komandas uz arēnu neejam. Redzēs kā būs, kad sezona būs pusē un ja rezultāti nebūs slikti.
Futbolā...mums nav nekā. Ne kluba, ne skatītāju, tikai totalizators un ar to mēs esam tur kur esam.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-21 11:15, pirms 11 gadiem
Šoreiz Valdim piekrītu par BBL. Šī līga ir ne tikai jāsaglabā. man pat patiktu vairāk, ja VEFs VTB vietā spēlētu BBL.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 11:18, pirms 11 gadiem
ko gan var gribēt, ja VEF liek pilnīgu mīksto līdzjutējiem.... uz info epastu pat nav jēgas neko sūtīt, jo neko neatbild. Tur laikam atbild, ja piedāvā piķi. Sezonas sākums, bet Jaunums ārzemēs, Spaliņa arī apkārt kkur bakstās... tā nu tas viss notiekās

  +2 [+] [-]

, 2013-10-21 11:18, pirms 11 gadiem
Ko var cikstet par tiem jauniesiem,ja ta patik ka spele jauni un talantigi dzeki,tad marss uz lbl un bbl spelem..nevar but,ka tur visas biletes jau izkertas..bet ja nopietnak,ja jaunie nav gatavi tam limenim un ambicijam,kadas ir komandas,tad ar melnu muti jastrada treninos un maznozimigas speles..piemetisu piemeru no hokeja..aizbrauca tiri latviesu jauniesu komanda uz kontinentalo kausu..dabuja pa kaklu no angliem,vai kads dizi priecajas,ka speleja tikai musu jauniesi..izradas ne,jo mes esot zaudejusi kaut kadiem angliem..ko tad darit vefam..ari spelet zemakas raudzes turniros un atrauties no "angliem"..jeb priecaties,ka mums ir atbilstosa limena komanda,kas cinas ar laba limena eiropas,ar bagatam krievijas komandam..

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 11:26, pirms 11 gadiem
Valdis ir paaraak liels ideaalists, bet tas ir ok. Es kaa Latvijas izlases patriots arii taads noteikti esmu, ja skataas no Latvijas izlases perspektiivas.
ja skatamies no VEF fanu perspektiivas, tad vinjiem vajag uzvaras un speelee speeciigaakie uz doto briidi. J. Berzinam tik dotas iespeejas un uzticiibas krediits, tik chalis pashlaik ir paardedzis un iespeejams arii mazliet sadomaajies par daudz...
Adzejs ir noderiigaaks pret savaadaakiem pretiniekiem, kam ir tievaaki u garaaki centri, pret kuiljiem nav ko dariit un gan jau ik pa laikam dabuus izspeeleeties arii pret shaadiem pretiniekiem.
J. Berzinam ir jaasaak kapaat no aizsardziibas, kaa vinjsh to dariija Latvijas izlasee un tad jau viss buus kaartiibaa, jo savus momentu sagaidiis, nevis kaa pashreiz, censhaas buut liideris un uznjemties uz sevi, tik veel taa meistariiba un pieredze truukst!
kopumaa jaanoveel lai vilks buutu paeedis (VEF) un arii kaza dziiva (J. Berzins un Andzejs) guust labu pieredzi un progresee.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 11:38, pirms 11 gadiem
VEF lielais reklāmas budžets it vienkārši naudas izšķērdēšana, ļoti slikta atdeve, lai gan skaitās ka darbojas labākie profesionāļi.

bet ja VEF ir pateicis, ka viņi nav Rīgas komanda, tad loģiski, ka Rīgā skatītāji mazāk atbalstīs.

par jaunajiem Butauta attieksme taču nav pārsteigums - viņš nemāk skatīties perspektīvā un neprot atrast minūtes jaunajiem, tā kā citi prot. VEF tikai samazina savas nākotnes iespējas. nu nevar iznākt debitants un uzreiz nokārtot spēli. bet U20 top džeks noteikti var palīdzēt jau drīzumā. un Eirolīgas klubi/treneri to saprot un dod saviem jaunajiem iespēju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-21 11:48, pirms 11 gadiem
Kā vispār iet Siliņam? Neko neesu dzordējis par viņu.

     [+] [-]

, 2013-10-21 11:49, pirms 11 gadiem
Leģionāriem komanda ir jābūt, bet tiem ir jābūt galvastiesu parākiem par vietējiem spēlētājiem... piemēram, tas pats Delinikaitis...kam tāds vajadzīgs? Tas pats Strēlnieks ne pa ko sliktāks... Runājot par jaunajiem spēlētājiem nu nevar viena maisa likt Bērziņu, kas savi pierādījis LBL un BBL ka arī U 20 čempī, ar to pašu Pašešņiku (būs ar laiku labs spēlētājs, bet pašreiz nav fiziski vienkārši gatavs) nemaz nerunājot par Pļavnieku. Ieteiktu šiem spēlētājiem līdzīgi ka Žvīguram un Gekam vispirms izmēģināt spēkus LBL un BBL (ka redzam smagi iet pat tāda līmenī), lai pierāda sevi vai vispirms atbilst tam līmenim.

     [+] [-]

, 2013-10-21 11:50, pirms 11 gadiem
jocīgi jau sanāk ar to VEF`u - jaunie nespēlē, jo viss pakārtots augstu rezultātu sasniegšanai.
augstu rezultātu nav, jo trūkst atbilstošu vietējo spēlētāju un naudas izciliem leģionāriem.
Sezonas nāk un iet, bet, šādi turpinot, iespēju kāpt uz augšu nav un nebūs!

ja grib reāli cīnīties par augstiem mērķiem, tad komendai ir nepieciešams labu vietējo spēlētāju kodols. vienīgais variants, kā pie tāda tikt - saslēgt ar jauniešiem ilgtermiņa līgumus un dot viņiem uzticību avansā!
Bagatskis izlasē tā izdarīja un rezultāti liek cerēt, ka tas ir bijis pareizi!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 11:58, pirms 11 gadiem
rabis rakstīja: Valdis ir paaraak liels ideaalists, bet tas ir ok. Es kaa Latvijas izlases patriots arii taads noteikti esmu, ja skataas no Latvijas izlases perspektiivas.
ja skatamies no VEF fanu perspektiivas, tad vinjiem vajag uzvaras un speelee speeciigaakie uz doto briidi. J. Berzinam tik dotas iespeejas un uzticiibas krediits, tik chalis pashlaik ir paardedzis un iespeejams arii mazliet sadomaajies par daudz...
Adzejs ir noderiigaaks pret savaadaakiem pretiniekiem, kam ir tievaaki u garaaki centri, pret kuiljiem nav ko dariit un gan jau ik pa laikam dabuus izspeeleeties arii pret shaadiem pretiniekiem.
J. Berzinam ir jaasaak kapaat no aizsardziibas, kaa vinjsh to dariija Latvijas izlasee un tad jau viss buus kaartiibaa, jo savus momentu sagaidiis, nevis kaa pashreiz, censhaas buut liideris un uznjemties uz sevi, tik veel taa meistariiba un pieredze truukst!
kopumaa jaanoveel lai vilks buutu paeedis (VEF) un arii kaza dziiva (J. Berzins un Andzejs) guust labu pieredzi un progresee.
Nu Bērziņam jau varētu būt arī nogurums iestājies - vasara tomēr sanāca diezgan gara - U20 treniņnometne un čempis, lielās izlases treniņnometne un čempis... Kaut kad jau fiziski jānosēžas. Apmēram kā Timma, kurš tikai pāris pēdējās spēlēs sāk rādīt rezultātu.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 12:06, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: J.Bērziņš tika atsēdināts, jo izskatijās pietiekoši švaki. Ja dod iespēju, tad tā arī ir jāizmanto, līdzīgi kā Timmam vasaras līga. Īļins, Pasečņiks, A.Bērziņš acīmredzami nevelk līmeni. Ko darīt, ja nav normālu latviešu, kas piekristu te spēlēt? Varētu jau mēģināt vākt Kambalu, Blūmu, Janku Strēlnieku, bet ja viņi gribētu... Leģionāri ir domāti, lai viņi vilktu komandu, visi no viņiem ir labi un 1-2 sezonas nāksies arī ar to iztikt. Piemēram centru tagad labu dabūt latviešu, nu kāds vispār tādu normālu vēl zin? Tika panjemti veikur mums lidzigi centriem no latviešiem un viņi izskatās kā aitas starp auniem.
Nu tā viņš ir.Bet runājot par šiem spēlētājiem.Neticās ka Kambala vēl spēlē Lv,tieši runājot naudas ziņā.Lai vai kurā līgā,bet Kambis jau spēlē,lai var nopelnīt.Kam viņam spēlēt Vefā par puscenu vai mazāku summu?A Blūmam bij līgums ar leišiem un arī laba alga.Labi ka kazahi paņēma un nepalika bez darba.Bet Strēlnieks aizejot uz spartak,izskatās ka ir apstājies vai nosēdies tajā izaugsmē,kurā viņš bij vēl spēlējot Venstpilī.Tas pats stāsts ar Kuksiku,spēlējot ASV un pārstāvot mūsu izlasi,izskatījās ka būs nākamais snaiperis un patiešām labs špīleris.Bet izskatās ka nauda vai meitenes čalim sagrozījuši galvu.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 12:15, pirms 11 gadiem
Valdis Valters rakstīja: Ko es piedāvātu?
Mans modelis ir labākie jaunie latviešu spēlētāji plus kādu veterānu,un klāt jaunos perspektīvos jaunos ārzemniekus.Līdzīgi kā Partizan,bet šajā reģionā,bet ar Kurtinaiša atnākšanu,mēs aizgājām pa citu ceļu,tas ir uz rezultātu,bet tā ir pašnāvība nākotnē.
paga Es kaut kaa nesapratu....

VEFaa tacu ir labakie jaunie latviesu speletaji, vai ne?(Berzins,Pasecniks + Geks,Zvigurs Valmieraa)

ir paris veterani, vai ne?(Janicenoks,Bajramovics un iespejams vel paariitis, ko varetu par veteraniem deeveet)

ir jaunie, talantigie melnadainie, vai ne? (neviens no viniem nav vecs, vai netalantigs)

varetu Tev piekrist par Delinikaisa nevajadziibu sajaa kontekstaa (par jauno speletaju attistisanu)...

naakas secinat, ka VEFaa viss ir vairak, vai mazak peec "Tava modela"
tas, uz ko katrs ir spejigs uz laukuma patreiz atspogulojas speletajas minutes,statistikas ailites....un ja godigi - man jau nu neliekas, ka Berzins vai Andzejs buutu nopelnijusi spelet pa 15 - 20 min...mans subjektivais viedoklis..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-21 12:20, pirms 11 gadiem
ogreskijs rakstīja: paga Es kaut kaa nesapratu....

VEFaa tacu ir labakie jaunie latviesu speletaji, vai ne?(Berzins,Pasecniks + Geks,Zvigurs Valmieraa)

ir paris veterani, vai ne?(Janicenoks,Bajramovics un iespejams vel paariitis, ko varetu par veteraniem deeveet)

ir jaunie, talantigie melnadainie, vai ne? (neviens no viniem nav vecs, vai netalantigs)

varetu Tev piekrist par Delinikaisa nevajadziibu sajaa kontekstaa (par jauno speletaju attistisanu)...


naakas secinat, ka VEFaa viss ir vairak, vai mazak peec "Tava modela"
tas, uz ko katrs ir spejigs uz laukuma patreiz atspogulojas speletajas minutes,statistikas ailites....un ja godigi - man jau nu neliekas, ka Berzins vai Andzejs buutu nopelnijusi spelet pa 15 - 20 min...mans subjektivais viedoklis..
Nū, tas ir par skaļu teikts, ka VEFam ir talantīgākie jaunie spēlētāji, kamēr tāds Porziņģis, Šmits, Siliņš, Vecvagars nemaz i tuvumā nav VEF sistēmai.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 12:23, pirms 11 gadiem
dobrecovs rakstīja: Nū, tas ir par skaļu teikts, ka VEFam ir talantīgākie jaunie spēlētāji, kamēr tāds Porziņģis, Šmits, Siliņš, Vecvagars nemaz i tuvumā nav VEF sistēmai.
nu jaa, Es domaaju Latvijaa esoshie...visus gribeet nevar
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-21 12:47, pirms 11 gadiem
Ja Vefiņam laukumā ir četri ārzemnieki, tad latviešu skatītājam nav nekāda lielā interese. Komandas pamatsastāva kodolu ir jāveido pašiem latviešu spēlētājiem, laukumā vienlaicīgi var būt augstākais divi viesspēlētāji.
Attiecībā par Jāni Bērziņu nezinu kas viņam lika izšķirties par spēl'ēšanu VEFā, ja bija piedāvājums no Barselonas. Protams, tur viņu visdrīzāk izīrētu kādam citam spāņu klubam, bet viņš tiktu vairāk spēlēt nekā VEFā un ierakstam viņa basketbola biogrāfijā, ka viņā bijis Barselonā būtu svars ar pozitīvu nozīmi.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-21 13:02, pirms 11 gadiem
Janim diktam pratiga doma..tik ka lai piespiez tos latviesus spelet vefa..Piemeram tam pasam Berzam,Blumam,Bertanam,Strelniekam..jo pirms saki,kas vajag..pasaki ari ka to realizet..savadak tada plika runasana,legionarus nevajag,eiroligu gribam utt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 13:19, pirms 11 gadiem
Edgars rakstīja: 1. Tribīnes ir patukšas jo Dinamo labi spēlē, tautas izklaižu nauda aiziet hokejam.

2. Par tām reklāmas kampaņām gribas citēt Beigbedera 99 frankus, ka ir reklāmas kuras iegūst, visādas balvas konkursos, bet parasti šīs reklāmas nepalielina pasūtītāja apgrozījumu un nepiepilda arēnas.

3. Var piekrist, ka VEF nespēlēšana LBL ir muļķīga, it sevišķi sezonas sākumā, vieglas spēles, lai komanda labāk iespēlētos pēc būtiskām sastāva izmaiņām komandai noderētu un nebūtu jāizīrē Geki un Žvīguri.
Lai uztaisa kaut vai spēles programmas kā Dinamo uz katru spēli.. Tad es ar Liepiņvaldi arī aiziešu uz Vefiņu. Savādāk man tur nav ko darīt. Ja nerūpējas par skatītājiem, tad attieksme pret šo pasākumu ir adekvāta no skatītāju puses.
1 2 43 komentāri