Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2324, Did:0, useCase: 3

Ģenerālis piedāvā: Kurtinaiša iztērētais mantojums.

Ģenerālis piedāvā: Kurtinaiša iztērētais mantojums.
Dī Brauns un Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Divi zaudējumi savā laukumā ar 20 punktu starpību – Eiropas kausa izcīņas spēlē ar Haifas „Maccabi” un VTB Vienotās līgas spēlē ar „BC Himki” – pamatīgi iedragājuši „VEF Rīga” pozīcijas turnīru tabulās un reputāciju, kā arī liecina par ļoti nopietnām problēmām. Sliktākais tas, ka pagaidām nav saskatāmas ne mazākās pazīmes, ka situāciju būtu iespējams strauji uzlabot.

Atgādināšu, ka tā „VEF Rīga” komanda, kas daudzus priecēja ar labu basketbolu pagājušajā gadā, sāka veidoties 2010.gada vasarā, kad ar komandas komplektāciju nodarbojāmies mēs ar toreizējo galveno treneri Rimu Kurtinaiti. Toreiz izdevās vairākas ļoti veiksmīgas operācijas, piesaistot labus latviešu basketbolistus. Kristapu Janičenoku, kuram bija gan līgums ar Venēcijas klubu, gan arī savainojums. Kasparu Bērziņu, kuram bija ilgtermiņa līgums ar „Fuenlabrada”. Dairi Bertānu, kurš pēc Ventspilī pavadītās sezonas nebija ne labākajā formā, ne psiholoģiskajā stāvoklī un bija tuvu līgumam ar Boloņas „Virtus”. Kopā ar Sandi Valteru un Gati Jahoviču viņi veidoja komandas kodolu, ap kuru laika gaitā tika pielasīti leģionāri.

Pats sākums bija ļoti grūts, jo neizdevās atrast pirmo numuru, kāds bija vajadzīgs Kurtinaitim un arī pārējiem vajadzēja laiku, lai saspēlētos. Daira Bertāna iespēlēšana pirmā numura pozīcijā bija ļoti tālredzīgs gājiens, taču, kamēr viņš iejutās, nācās piedzīvot arī kādu zaudējumu. Grūti bija sameklēt labus ārzemniekus – gan pirmajā gadā, gan arī vēlāk. Arī nākamajās sezonās gadījās grūti brīži. Tomēr pat visgrūtākajos laikos Vefam bija kodols, ap kuru varēja saliedēt komandu.

Tagad tāda vairs nav. Sanda aiziešanu vēl izdevās kompensēt, bet Dairim un Kasparam aizvietotāju nav. Turklāt arī Kristaps, izskatās, pašlaik komandā jūtas ļoti nekomfortabli.

Trakākais, ka Butauts nav sapratis: mehāniski aizvieto aizgājušos spēlētājus nav iespējams. Izskatās, ka viņš meklē papildinājumu tikai pēc statistikas parametriem, kaut gan komandas veidošana ir daudz sarežģītāks process, kurā jāņem vērā milzum daudz nianses. Tā nekad nav bijusi Butauta stiprā puse. Viņš ļoti labi derēja, kad Kurtinaiša izveidotu un sagatavotu komandu vajadzēja novadīt konkrētās spēlēs. Viņam paveicās ar tautiešiem – Kavaļausku un Zavacku. Viņš samērā labi novadīja komandu pagājušajā sezonā, kad saspēlētam kodolam vēl pievienojās Roulends.

Tas bija pļaujas laiks ražai, kas bija iesēta dažus gadus iepriekš. Taču tagad ir jāsēj no jauna un pašreizējā situācijā pat Roulenda palikšana neko nebūtu glābusi. Jāveido jauna komanda un pat ar vismeistarīgākajiem ārzemniekiem vien to izdarīt nav iespējams. Bajramovičs dažus mačus pavilka komandu, taču pirmā iedvesma viņam ir beigusies un zem tankiem viņš viens negulsies. Turklāt viņa pāris ar Niksu ir ļoti lēns, īsti neierakstoties „VEF Rīga” ārējās līnijas ātrajā spēlē un krītot iekšā aizsardzībā.

Par krīzes dziļumu vislabāk liecina tas, kā „VEF Rīga” spēlē vai, pareizāk sakot, nespēlē aizsardzībā. Ne tikai taktisko kļūdu dēļ. Nav komandas gara, nav savstarpējās palīdzēšanas. Kaut kāds azarts parādās tikai tad, kad Butauts laukumā izlaiž tālākos rezervistus, taču viņi nav gatavi uzņemties lielāku lomu. Artūrs Strēlnieks ir epizodisks lomas spēlētājs, Artūram Bērziņam prasībām kaut cik atbilst tikai trīspunktnieks, Anžejs Pasečniks vēl ir par jaunu. Jānim Bērziņam ir perspektīvas, par viņu, cik zinu, interesējas daudzi klubi. Ar viņu Vefs varētu saistīt cerības ilgtermiņā, bet – Bērziņam, tāpat kā Bertānam pirms četriem gadiem, ir vajadzīga trenera uzticība un gudra palīdzība. Jaunajam nevar ļaut spēlēt pilnīgā pašplūsmā, bet nevar arī raustīt par katru kļūdu. Taču, ja zaudējumi sašķobīs Butauta krēslu, tas diezin vai sekmēs uzticēšanos jaunajiem.

Zaudējums Haifas „Maccabi”, ļoti iespējams, šosezon vairs nebūs labojams. Tieši ar Izraēlas čempioniem „VEF Rīga” būtu jācīnās par trešo vietu grupā, jo „Banvit” un Kazaņas „Unics” budžeta un komplektācijas ziņā ir priekšā. Pēc mīnus 20 Rīgā atspēlēties būs ļoti gūti un, ļoti iespējams, Eiropas kauss Vefam beigsies jau pirms Jaungada. Varbūt ir vērts nezaudēt laiku, un sākt nopietni domāt par jaunas komandas veidošanu? Tikai – kuri vēl būs tie Latvijas spēlētāji, kuri varētu veidot jauno kodolu? Daudzi vasaras jaunatnes čempionātu varoņi – Vecvagars, Siliņš, Porziņģis – ir prom, un labi jūtas Lietuvā, Itālijā, Spānijā.

Pagājušajā nedēļā pārliecinājos, ka Dairis Bertāns ir spēris soli uz priekšu karjerā. Redzēju viņa spēli Bilbao sastāvā pret Madrides „Real” – jūtama pārliecība, enerģija. No četriem Bilbao aizsargiem viņš bija vislabākais. Un ne tikai tāpēc, ka guva 22 punktus. Vispār no tās Bilbao komandas, kas pirms diviem gadiem spēlēja Eirolīgā, nekas daudz nav palicis pāri. Daļa spēlētāju prom, daļa vairs nav tik labi. ACB līgā viņi startējuši ar četriem zaudējumiem un komandai viegli neies.

Taču Dairim tas ir pat izdevīgi. Jūtams, ka treneris viņu jau novērtējis. Būs iespēja spēlēt un, pat ja komandai neveiksies, pacelt savu cenu. Vēl gan jāņem vērā, ka Spānijā viņu īsti nepazīst, nav atšifrējuši mīļākos gājienus. Derētu uzlabot kustības pa kreisi, lai uzbrukuma virzieni nebūtu tik paredzami. Un jāuzlabo aizsardzība. Dairis var labi krampēt pretinieku saspēles vadītāju, bet pret Madridi viņam vajadzēja segt Kerolu un tas nebija tik viegli. Ar ātrumu vien nepietiek. Vajag arī spēku, masu, lai lauztos cauri blokiem.

Visbeidzot, par NBA. Jau pirmajā nedēļā savā starpā spēlēja Maiami „Heat” un Brūklinas „Nets” un noskaidrojās, ka intriga nav izzīsta no pirksta – šajā duelī patiesi ir liels potenciāls. „Nets” apstiprināja, ka komandai ir ne tikai lielisks pamatpiecnieks – labākais visā līgā. Ir arī ļoti labs rezervistu soliņš, turklāt, pats galvenais, lielās zvaigznes nav skopas – labprāt dalās ar piespēlēm. Spēles laikā bija interesanti vērot, kā Maiami cenšas pielāgoties situācijai, liekot Lebronam spēlēt ceturtajā pozīcijā. Taču „Nets” bija atbilde arī uz tādu gājienu. Sezona gan gara, vēl būs gan traumas, gan dažādas problēmas, tomēr ne velti arī Maģiskais Džonsons jau pateicis, ka „Nets” ir čempionu potenciāls. Jo interesantāk.

Kurš no Latvijas spēlētājiem spēlē visveiksmīgāk ārzemju klubos?

  • 141

  • 39

  • 13

  • 8


1 2 36 komentāri

     [+] [-]

, 2013-11-04 09:21, pirms 11 gadiem
Ļoti pretrunīga un tendencioza analīze... Ja komandu atstāj četri no pieciem līderiem, pat Fils Džeksons šobrid izskatītos skumji pie VEF stūres.
Un par iedragāto reputāciju arī maķenīt ir pārsālīts-VEF, ar visu savu pabriesmīgo, spēli ir zaudējis tikai vienu savu spēli-pret Cmoki! Pārējie zāģi ir no plānoto sērijas

  +3 [+] [-]

, 2013-11-04 10:02, pirms 11 gadiem
Guntars Šēnbergs rakstīja: Ļoti pretrunīga un tendencioza analīze... Ja komandu atstāj četri no pieciem līderiem, pat Fils Džeksons šobrid izskatītos skumji pie VEF stūres.
Un par iedragāto reputāciju arī maķenīt ir pārsālīts-VEF, ar visu savu pabriesmīgo, spēli ir zaudējis tikai vienu savu spēli-pret Cmoki! Pārējie zāģi ir no plānoto sērijas
Nu nez vai pret Ziidiem tika plaanots zaudeet, jo tas automaatiski noziimee Eirokausu beigas, kaa to arii pateica Valters... Un iisteniibaa par Bilbao ar pilniiga taisniiba, pilniigi nekaada komanda saliidzinot pat ar pagajusogadu, kur nu veel ar paaris gadiem atpakalj....Nesaku, ka Dairis ir slikts, tachu ja speeleetaajs kaa Bertaans komandaa izskataas kaa Dveins Veids, tad cik lieli nuugji ir paareejie....Kavaljausks tas pats, tur paarliecinosi labaakais garaa gala speeleetaajs, bet Vefaa, vismaz sezonas beigaas, bija stipra viduveejiiba...Kaut cik jeedziigi tajaa |Bilbao veel ir veteraans Mumbru un Ervels....paareejie pat Vefinjaa darbu nedabuutu... Play-ofs Bilbao shogad ACB toch nespiid...

  +2 [+] [-]

, 2013-11-04 10:05, pirms 11 gadiem
biju uz peedeejaam 2 speeleem Areenaa uz VEF. Godiigi sakot nesaprotu par ko ir jaamaksaa nauda, vieniigais par ko prieks bija manam deelam, bija Pandas performance. VEF speelee nekaada un ja Valdis saka ka zaudee deelj groza apakshas, tad kaut kas nav arii kaartiibaa ar perimetra nosegshanu arii, jo tik daudz truljus cik ielaida VEFs peedeejaa 2 speelees sen nav naacies noveerot.

ja par rakstu un analiizi, tad pirmo reizi piekritiishu Valdim par visiem 100%. nav rakstura, nav speeles un aciimredzot arii meistariiba.

  +4 [+] [-]

, 2013-11-04 10:08, pirms 11 gadiem
Haha, galvenais, ka neaizmirsa sevi paslavēt

 +10 [+] [-]

, 2013-11-04 10:26, pirms 11 gadiem
Mēs ar Kurtinaiti. Protams ka ģenerālis ir bijis klāt visam kas ir izveidojies labs.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-04 10:51, pirms 11 gadiem
Skaidrs ka Valdis pie pirmās iespējas paslavēs sevi bet pārējam rakstītajam var tikai piekrist.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-04 10:53, pirms 11 gadiem
Nu no ta sastava komplektesanas viena kluda manuprat latviesu speletaju vidu ir Artura Berzina panemsana,neticas ka Fremanis butu tik loti dargaks..Braunam ar to saspeles vadisanu iet ka iet,un joprojam trukst vecu kas cementes aizsardzibu groza apaksa..Kaut vai Kaspara Berzina persona

  +1 [+] [-]

, 2013-11-04 10:53, pirms 11 gadiem
VEF atgādina pagājušās sezonas Dinamo R.
Sastāvs garām, treneris itkā ir, itkā nav un vadībā nevienam nav vajadzīgās sajēgas par basketbolu .

  +6 [+] [-]

, 2013-11-04 10:56, pirms 11 gadiem
Labi, bet vismaz LBL titulu tak VEF varētu pacelt?!

     [+] [-]

, 2013-11-04 10:57, pirms 11 gadiem
Ta vien skiet ka Jaunupam par katru cenu komanda bij jadabu vai nu Blums vai Strelnieks..ta teikt vietejo basketbolistu kodolam..

     [+] [-]

, 2013-11-04 10:58, pirms 11 gadiem
Skudriniek..Tu to nopietni?

  +1 [+] [-]

, 2013-11-04 11:23, pirms 11 gadiem
Agrilson rakstīja: Skudriniek..Tu to nopietni?
Neaizmirsti, ka citas komandas aktīvi pirks papildinājumus Janvārī-Februārī!

     [+] [-]

, 2013-11-04 11:30, pirms 11 gadiem
Skudriniek neaizmirstu..Zonnem tak patik skaitit calus pavasari,bet nu pec budzeta un speletaju limena vef tomer ir 3 galvastiesas paraks pagaidam..tas ir neslavejot vefu,bet vertejot paplucinatos citu lbl klubu budzetus un iespejas

  +6 [+] [-]

, 2013-11-04 11:34, pirms 11 gadiem
Lielai daļai piekrītu ko Ģenerālis raksta... Pirmkārt, domāju, ka tas ir normāli un loģiski, ka labākie vef latviešu spēlētāji aiziet uz augstāku un naudīgāks līmeni, par leģionāriem vispār nerunājot..., tā ir arī atbilde par komandas kodolu, nav reāli entos gadus to saglabāt! Domāju, ka lielāka vef problēma ir vajā leģionāru izvēle, piekrītu Ģenerālim, ka bieži vien vadoties tikai pēc statistikas iepr. klubos. Tuvāk par spēlētājiem: Niks - statistika maldina...punktus, bumbas itkā savāc, bet spēlē ar viņu lēna, aizsardzība nekāda (līgums nav jāpagarina). Bairamovics - daudz maz ok, bet vairāk kā rezerves 4.nr. Delininkaitis - lielāka vilšanās, invidualists, vāc statistiku, komandas biedrus neredz ( pirmais no kura būtu jāatbrīvojas). Robinsons - ne īsti 3. nr. ne 4... tāda sajūta kā īsti nezin ko treneris no viņa grib (neredzu vietu stabilā rotācijā )... Un visbeidzot Brauns - ar saviem tiešajiem pienākumiem (apgādāt komandas biedrus ar piespēlēm) nenodarbojas vispār... Ja kādam interesē varu arī veikt " analīzi" par latviešu spēlētājiem

     [+] [-]

, 2013-11-04 11:41, pirms 11 gadiem
protams VV kaa maitu lija klaat... saliidzinot ar pag sezonu prom ir Roulends, Bertaans, Daniels, Zavackas, Kavalauskas + veel Berzins nespeeleee - ko tad visi iedomaajussies ka LABU komandu var izveidot paaris meeneshos?! neesam nekaads superklubs, kurss sapeerkas individuaali lloti speeciigus speeleetaajus un tad var izvilkt komandu vienatnee sezonas saakumaa...taads kaa pag sezonu bija roulends, kurss vairaakas izvilka viens pats!

     [+] [-]

, 2013-11-04 11:45, pirms 11 gadiem
OK, pārvērtēšu savu jautājumu. Vai VEF varēs paņemt LBL titulu, ja atbrīvosies no šiem slikti performējošiem leģionāriem?

Atbilde = ?

Un, ja atbilde ir negatīva, tad nedrīkst atbrīvoties, jo var sanākt sūdi. Jāspēlē vien viņiem būs līdz sezonas beigām. Visiem, vai tikai dažiem, nu to lai vadība nolemj.
==========
Vai Pļavnieks, 3 Bērziņi (nu teorētiski), Jahovičs, Strēlnieks Artūrs, Janičenoks, Pasečniks, Iļjins var vinnēt LBLu?
9 spēlētāji.
Mošk var?

     [+] [-]

, 2013-11-04 11:53, pirms 11 gadiem
Skudriniek,Tu tak labi saproti,ka ir ar tiem legionariem..vieta tuksa nepaliek..ja ir velme un kads eiro konta..var so to mainit..bet nu prieks lbl ari sie vef legionari bus monstri..tas pats Nix zem groziem lbl vienkarsi ar savu fiziskumu butu loti iespaidigs..ne par to ir stasts gribas lai ulba un ar vtb vadosa gala komandam aizsardziba neizskatitos tik "nevarigi"..

  +1 [+] [-]

, 2013-11-04 12:02, pirms 11 gadiem
pagaišo gadu priecēja Vefs, šogad Dinamo.......

     [+] [-]

, 2013-11-04 12:07, pirms 11 gadiem
Agrilson rakstīja: Skudriniek,Tu tak labi saproti,ka ir ar tiem legionariem..vieta tuksa nepaliek..ja ir velme un kads eiro konta..var so to mainit..bet nu prieks lbl ari sie vef legionari bus monstri..tas pats Nix zem groziem lbl vienkarsi ar savu fiziskumu butu loti iespaidigs..ne par to ir stasts gribas lai ulba un ar vtb vadosa gala komandam aizsardziba neizskatitos tik "nevarigi"..
Nu, par to jau ir runa... Ja saprotam, ka LBL titulu var iegūt ar šiem, tad vairs nav jēga ko mainīt. Kamēr kaut ko prātīgu dabūs, tapat pienāks jaunais gads. Tas jau nav tik ātri - spēlētāji un aģenti sākumā iezondē un pārbauda info, ne jau uzreiz uz sitiena kāds skries palīgā aizstāt Delininkaiti vai Robinsonu.

     [+] [-]

, 2013-11-04 12:18, pirms 11 gadiem
Skudriniek bet vai Jaunupa un citu kluba valdes viru ambicijas aprobezojas ar lbl titulu? Ja ta..tad kluba vadiba ir diezgan izskerdiga,jo ja klubs minejis,ka ta budzets ir pari 3 miljoniem eiro..tad nu vismaz man skiet ka prieks lbl titula tas butu drusku par "salitu" ..gan jau ka klubam ir kadas ambicijas uleb un vtb..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-04 12:26, pirms 11 gadiem
Agrilson rakstīja: Skudriniek bet vai Jaunupa un citu kluba valdes viru ambicijas aprobezojas ar lbl titulu? Ja ta..tad kluba vadiba ir diezgan izskerdiga,jo ja klubs minejis,ka ta budzets ir pari 3 miljoniem eiro..tad nu vismaz man skiet ka prieks lbl titula tas butu drusku par "salitu" ..gan jau ka klubam ir kadas ambicijas uleb un vtb..
Es gan prognozēju, ka izgāšanās jau bija paredzēta šajā sezonā. Speciāli tika meklēti pārāk vāji spēlētāji, un turklāt ar novēlošanos. Vienu pašu briljantu izvilka Gani Lawale, bet ar to pašu sačakarēja attiecības, lai viņam nav jāspēlē. Ģenerālmenedžers Jaunups aizbrauc ekskursijā uz USA, bet neko prātīgu tur no spēlētājiem neatrod, tikai apceļo valsti pa VEF budžeta līdzekļiem, nu tā kaut kā.
Šosezon ļoti aizdomīga komplektācija un es teiktu, ieprogrammēta, iekodēta izgāšanās. Kaut vai paskatamies uz to stratēģiju, ka nepublicēja statistiku no pārbaudes spēlēm. Kāpēc? Jo jau tad sākās šī muhļāža, lai skatītājs uzreiz nenojaustu, kādi leģionāri (vāji) paņemti.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-04 12:59, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ģenerālmenedžers Jaunups aizbrauc ekskursijā uz USA, bet neko prātīgu tur no spēlētājiem neatrod, tikai apceļo valsti pa VEF budžeta līdzekļiem, nu tā kaut kā.
Man jau likās, ka Butauts caur youtube tos leģionārus atrod Ja jau Jaunups braukā, tad viss skaidrs ar to izvēli, kas vinš kāds pieredzējis treneris vai ex- talantīgs basketbolists. Nē nu skaidrs, grib attīstīt klubu utt., bet ar tādām lietām kā sastāva komplektācija, medicīna, lidmašīnu vadīšana........... profesionāļiem ir jānodarbojas.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-04 13:35, pirms 11 gadiem
Valdi, un kāpēc ne zilbītes par Porziņģi junioru un viņa sniegumu? Kaut kā nevaru atcerēties brīdi, kad bijusi cita šāda reize- acb.com mājas lapa sākas tieši ar Latvijas basketbolista spēles performanci...
Tievs kā skals, bet dominēja visos elementos. Bail pat iedomāties, kas būtu (tikai nezaudējot lēcienu un ātrumu), ja šim piempētu par 10 -15 kg lielāku būdu!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-04 13:47, pirms 11 gadiem
Legionaari iisteniibaa nav vaaji manupraat... Browns ir speeleejis Itaalijas A seerijaa ar nesliktu statistiku, trojkas normaali met, aizsardziibaa normaals, nu ok, ir sliktaaks par Rowlendu tachu nekaads losis nav...Delininkaitis- neviens taapat Lietuvas izlasee netiek, zna4it speeletaajs labs, nu ok, diivaini ir ka vinjs kau kaados Meerkakjos pirms tam speeleeja, bet anyway.... Kau kas te raxta, ka Bajramovics vareetu buut rezerves 4.tais nr.... Vot tas ir super LOL, rezerves 4tais nr. vinjs vareetu buut sosezon Panathinaikosaa vai CSKA, ne jau nu Vefinjaa...Reaali briiinos ko vinjs dara taadaa klubaa kaa Vefs...Niks- nu ne paaraak, labaak buutu njeemusi kaadu spriganu amerikaani kaa makkabi bija vai Cmokos...Robinsons, noteikti sliktaaks par Danielsu, tachu atcereeimies, ka pagajusajaa gadaa arii Vils saakumaa neizskatijaas peec taada monstra kaa sezonas viduu, taa ka moska iespeeleesies... Visaa visumaa jau sastaavs nav slikts... Manupraat vaina jaauznjemas trenerim....

     [+] [-]

, 2013-11-04 14:22, pirms 11 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Valdi, un kāpēc ne zilbītes par Porziņģi junioru un viņa sniegumu? Kaut kā nevaru atcerēties brīdi, kad bijusi cita šāda reize- acb.com mājas lapa sākas tieši ar Latvijas basketbolista spēles performanci...
Tievs kā skals, bet dominēja visos elementos. Bail pat iedomāties, kas būtu (tikai nezaudējot lēcienu un ātrumu), ja šim piempētu par 10 -15 kg lielāku būdu!
Par viņu es gatavošu īpašu rakstu!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-04 14:53, pirms 11 gadiem
Atļaušos oponēt Kadrs23...
Par Braunu vadies pēc statistikas, kas ir galīgi garām, jautājums ir vai viņš iederas vef spēles modeli vai nē ... pg galvenais ir spēles organizēšana! Par Delininkaiti un Lietuvas izlasi... nav izskaidrojams kāpēc tika paņemts, iespējams Kazlausks paņēma uz kaut kādu veco lauru pamata, bet kā redzam spēlēt netika. Un atbildi kāpēc viņš spēlēja kaut kādos Mērkaķos mēs redzam tagad Vef, tā nav? Bairamovica labākie gadi bija rytas, ja tā paskatas nekādos super klubos jau nekad nav spēlējis... domāju pie tagadējās basketbola intensitātes max 15-20 min. var kvalitatīvi nospēlēt. Par Niks un Robinsonu piekrītu. Protams, vaina jāuzņemas trenerim... Pamata centrs nav, abi jaunie centri neviens ne otrs pie spēles laika īsti netiek.. trešajos un otrajos nr. pārprodukcija, pg tikai viens, tas pats uz punktu gūšanu tendēts! Skats pagaidām bēdīgs, bet jācer kā kaut kas mainīsies un situācija uzlabosies.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-04 15:03, pirms 11 gadiem
Njā, par komandas pārbūvi diezgan skumīgi izskatās. Ja vēl salīdzinoši nesen bija interesanti skatīties, ka labi latviešu spēlētāji bija vefā, tad tagad tur nekā vairs nav.

Skatos pret khimki boxscore - Janičenokam un J. Bērziņam pa 24min, Strēlniekam ~17min un A. Bērziņam 11min. Turklāt pēdējiem diviem jau tas spēles laiks ir tāds kāds ir - viduvējs rezervists. Pārējie LV spēlētāji tur knapi laukumā parādās. Rēali spēlē 2-3 latvieši un 1 tālā rezervē. Kas tā par LV komandu, kur 2 vai 3 latvieši tiek pie normāla spēles laika? Liela daļa jaunie tiek aizlaisti prom uz ārzemēm, esošie pieredzējušie spēlētāji arī spēlē visur citur, tikai ne vef (piemēram, Sandis, KV, Blūms).

Kāda man interese skatīties kārtējos viduvējos Eiropas leģionārus, kas pa konveijeri katru gadu mainās?

     [+] [-]

, 2013-11-04 15:31, pirms 11 gadiem
Tieši šo pašu analīzi dzirdēju no vienas tantiņas autoostā...

     [+] [-]

, 2013-11-04 16:04, pirms 11 gadiem
Var kāds padalīties ar kādām adresēm kur var apskatīties Porziņģa un Siliņa vidējo statistiku

     [+] [-]

, 2013-11-04 17:30, pirms 11 gadiem
Par Porziņģi (vidēji 6,7 p spēlē ACB) ir te:
basketball.eurobasket.com

Par Siliņu lūri šeitan:
basketball.eurobasket.com

     [+] [-]

, 2013-11-04 23:28, pirms 11 gadiem
Šoreiz ļoti daudz kam var piekrist!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-05 07:20, pirms 11 gadiem
Kas īsti notiek ar Kasparu Bērziņu?

     [+] [-]

, 2013-11-05 12:00, pirms 11 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Nu nez vai pret Ziidiem tika plaanots zaudeet, jo tas automaatiski noziimee Eirokausu beigas, kaa to arii pateica Valters... Un iisteniibaa par Bilbao ar pilniiga taisniiba, pilniigi nekaada komanda saliidzinot pat ar pagajusogadu, kur nu veel ar paaris gadiem atpakalj....Nesaku, ka Dairis ir slikts, tachu ja speeleetaajs kaa Bertaans komandaa izskataas kaa Dveins Veids, tad cik lieli nuugji ir paareejie....Kavaljausks tas pats, tur paarliecinosi labaakais garaa gala speeleetaajs, bet Vefaa, vismaz sezonas beigaas, bija stipra viduveejiiba...Kaut cik jeedziigi tajaa |Bilbao veel ir veteraans Mumbru un Ervels....paareejie pat Vefinjaa darbu nedabuutu... Play-ofs Bilbao shogad ACB toch nespiid...
VEF ir galvastiesu vājāks par Maccabi pilnīgi visās pozīcijās!!! Par kādu uzvaru te var runāt, ja vēl ņem vērā, ka komanda tiek veidota no nulles?
Un kāds tam visam sakars ar Bilbao? Bet, ja jau to pieminēji, tavai zināšanai, atgādināšu, ka arī Bilbao tiek komplektēta nākotnes perspektīvai...
Un tādu piemēru ir daudz ne tikai basketbolā, bet arīdzan citās sporta spēlēs. Viens no mums vislabāk zināmajiem ir NHL klubs Sabres...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 36 komentāri